Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τεράστια ζήτηση για το νέο Kia EV6!

Ελλάδα 8:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τεράστια ζήτηση για το νέο Kia EV6!

ΝΕΑ

Τεράστια ζήτηση για το νέο Kia EV6!

ΝΕΑ

Η πλατφόρμα για online παραγγελίες στην Ευρώπη άνοιξε και ο αριθμός των ενδιαφερόμενων είναι τριπλάσιος από τις μονάδες που θα διαθέσει η Kia.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Κia EV6, το οποίο παρουσιάστηκε πριν από λίγους μήνες, γνωρίζοντας τεράστια δημοφιλία.

Υπενθυμίζεται πως μόλις την πρώτη μέρα που «βγήκε» στον αέρα η πλατφόρμα για online παραγγελίες, τα άτομα που προχώρησαν σε εκδήλωση ενδιαφέροντος ξεπέρασαν τις 21.000, ένα νούμερο που αφορούσε αποκλειστικά τη Νότια Κορέα.

Πλέον, αντίστοιχη δυνατότητα έχουν και οι Ευρωπαίοι οδηγοί, με την Kia να εγκαινιάζει τη σχετική πλατφόρμα. Όπως ανακοίνωσε η μάρκα, οι ενδιαφερόμενοι ήδη έχουν ξεπεράσει τους 33.000 χιλιάδες, ένας αριθμός τρεις φορές μεγαλύτερος από τις μονάδες που θα διατεθούν προς πώληση στη Γηραιά Ήπειρο το 2021. Σημειώνεται πως οι παραγγελίες που έχουν υποβληθεί για το crossover έχουν ξεπεράσει τις 7.300.

Advertisement
Advertisement

«Είναι απόλυτα ενθαρρυντικό (σ.σ. ο αριθμός των ενδιαφερόμενων), καθώς το EV6, που βασίζεται στη νέα ειδική για ηλεκτρικά πλατφόρμα (E-GMP) αποτελεί τον προπομπό της ηλεκτρικής κινητικότητας του μέλλοντος», ανέφερε ο πρόεδρος της Kia στην Ευρώπη, Jason Jeong, προτού συμπληρώσει τα εξής: «Ο μεγάλος αριθμός πελατών που έχουν ήδη σημειώσει το όνομά τους για το EV6, υπογραμμίζει τη μεγάλη ζήτηση για το μοντέλο και είμαστε σίγουροι πως το λανσάρισμα του Kia EV6 θα είναι εξίσου επιτυχές».

Η παραγωγή του ολοκαίνουριου αμιγώς ηλεκτρικού μεσαίου μεγέθους crossover θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα, ενώ στην Ελλάδα το περιμένουμε προς το τέλος του έτους. 

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο

To Kia EV6 είναι το πρώτο μοντέλο που βασίζεται στην ειδικά σχεδιασμένη για ηλεκτρικά πλατφόρμα E-GMP. Το μήκος είναι 4.680 mm, το πλάτος 1.880 mm, το ύψος 1.550 mm και το μεταξόνιο 2.900 mm, αυξάνοντας σημαντικά την ευρυχωρία της καμπίνας.

Advertisement

Το εσωτερικό του μοντέλου διακρίνεται για την premium αύρα του και ταυτόχρονα έχει οικολογικό προσανατολισμό, με τα καθίσματα να είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια, υψηλής ποιότητας vegan δέρμα ή suede επένδυση. Έμφαση έχει δοθεί και στην ψηφιοποίηση για την οποία φροντίζουν δύο υψηλής ευκρίνειας καμπύλες οθόνες 12,3 ιντσών.

Το Kia EV6 συνιστά το πρώτο αυτοκίνητο της νοτιοκορεατικής εταιρείας που προσφέρεται τόσο σε 2κίνητη όσο και 4κίνητη έκδοση –  και οι δύο μπορούν να συνδυαστούν με μπαταρία είτε των 58 είτε των 77,4 kWh.

Advertisement

Η 2WD με τη μεγαλύτερη μπαταρία έχει αυτονομία 510 km και συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα των 229 PS και 350 Nm ροπής. Η 4WD έκδοση με την ίδια μπαταρία ενσωματώνει δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 325 PS και 605 Nm ροπής, με την επιτάχυνση στα πρώτα 100 km/h να «έρχεται» σε 5,2 sec.

Αναφορικά με τις εκδόσεις με τη μικρότερη μπαταρία (58 kWh), η δικίνιτη «φορά» έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 167 PS και 350 Nm ροπής, ενώ η τετρακίνητη δύο μοτέρ συνδυαστικής απόδοσης 231 PS και 605 Nm ροπής.  

Στην κορυφή της γκάμας, τέλος, υπάρχει η «καυτή» έκδοση EV6 GT με δύο ηλεκτροκινητήρες των 580 PS και 740 Nm ροπής που της χαρίζουν επιτάχυνση στα πρώτα 100 km/h σε 3,5 sec και τελική στα 260 km//h.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Kia: Αύξηση των παγκόσμιων πωλήσεων
Kia: 1 στις 3 πωλήσεις στην Ευρώπη είναι εξηλεκτρισμένη
Δοκιμή: Νέο Kia Stonic 1.0Τ 120 PS 7DCT 48V