Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ενθουσιώδης η υποδοχή του ηλεκτρικού Kia EV6

Ελλάδα 7:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ενθουσιώδης η υποδοχή του ηλεκτρικού Kia EV6

ΝΕΑ

Ενθουσιώδης η υποδοχή του ηλεκτρικού Kia EV6

ΝΕΑ

Την πρώτη μέρα έναρξης των online προ-παραγγελιών χιλιάδες Ευρωπαίοι και Κορεάτες «έτρεξαν» να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγες μέρες η Kia αποκάλυψε το νέο ηλεκτρικό μικρομεσαίο crossover της, το EV6, το οποίο θα έρθει στην Ελλάδα προς τα τέλη του έτους.

Το νέο μοντέλο ήδη έχει αποκτήσει χιλιάδες φίλους ανά τον κόσμο, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να το αποκτήσουν.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Kia, μόλις την πρώτη ημέρα που βγήκε στον «αέρα» η σχετική πλατφόρμα για online παραγγελίες, περισσότεροι από 21.000 δυνητικοί πελάτες προχώρησαν σε εκδήλωση ενδιαφέροντος για το EV6. Ο συγκεκριμένος αριθμός αφορά αποκλειστικά τη Νότια Κορέα.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο τυγχάνει μεγάλης απήχησης και στην Ευρώπη, χωρίς όμως να υπάρχουν συγκεκριμένα νούμερα για τις προπαραγγελίες.

Για τους Ευρωπαίους καταναλωτές η Kia, μάλιστα, έχει εξασφαλίσει και κάποια κίνητρα αγοράς που αφορούν τη φόρτιση του EV6. Ενδεικτικά, όσοι καταθέσουν την προπαραγγελία τους πριν τις 30 Απριλίου θα επωφεληθούν από δωρεάν πρόσβαση στο δίκτυο φορτιστών της IONITY για ένα χρόνο και από αντίστοιχης διάρκειας σύμβαση με την εφαρμογή KiaCharge (περιλαμβάνει πληροφορίες για περισσότερα από 210.000 σημεία φόρτισης σε Ευρώπη).

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως το νέο EV6 θα βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP , έχει μήκος 4.680 mm, ύψος 1.550 mm, πλάτος 1.880 mm και το μεταξόνιό του είναι 2.900 mm.  Το πορτπαγκάζ έχει χωρητικότητα 520 λτ., ενώ με αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων εκτοξεύεται στα 1.300 λτ.

Advertisement

Θα προσφέρεται τόσο σε δικίνητες όσο και τετρακίνητες (δυο μοτέρ) εκδόσεις με μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας είτε των 58 είτε των 77,4 kWh με την αυτονομία να φτάνει τα 510 χλμ.

Παράλληλα, θα διατεθεί και στην «καυτή» έκδοση “GT” η οποία θα παράγει 580 PS και 740 Nm ροπής και θα επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 3,5 sec.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Δοκιμή: Νέο Kia Stonic 1.0Τ 120 PS 7DCT 48V
Kia: Πέτυχε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην ιστορία της
Με τολμηρή σχεδίαση το νέο Kia Niro