Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος του μήνα η ανανεωμένη Mercedes-Benz GLE

Ελλάδα 7:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τέλος του μήνα η ανανεωμένη Mercedes-Benz GLE

ΝΕΑ

Τέλος του μήνα η ανανεωμένη Mercedes-Benz GLE

ΝΕΑ

Από τη Mercedes-Benz ανακοινώθηκε ότι η παρουσίαση της επανασχεδιασμένης GLE, όπως και της GLE Coupe, θα γίνει στις 31 Ιανουαρίου.

Advertisement
Advertisement

Η δεύτερη γενιά τής GLE-Class (θυμίζουμε ότι η ML-Class μετονομάστηκε έτσι το 2015) παρουσιάστηκε επίσημα στο κοινό τον Οκτώβριο του 2018. Τότε, το μεγάλο πολυτελές SUV της Mercedes-Benz εμφανίστηκε με πιο κομψό αμάξωμα και πλουσιότερο εξοπλισμό, ενώ άρχισε να διατίθεται και σε έκδοση με σύστημα Plug-in Hybrid.

Ήδη από πέρυσι ο φωτογραφικός φακός είχε καταγράψει κάποια πρωτότυπα να κάνουν δοκιμές εξέλιξης υπό το πρίσμα επανασχεδιασμού τού μοντέλου. Πριν από λίγο καιρό, η γερμανική εταιρεία «διέρρευσε» μία σχετικά σκούρα φωτογραφία (κάτω) η οποία μας έδειχνε τμήμα τόσο του εμπρός όσο και του πίσω μέρους του ανανεωμένου μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η επανασχεδιασμένη GLE θα έχει νέους προφυλακτήρες, αναδιαμορφωμένα φώτα και ταμπλό και αναβαθμισμένο επίπεδο εξοπλισμού, συγκριτικά. Φυσικά, τα ίδια ισχύουν και για την GLE Coupe στην οποία τα πίσω φώτα έχουν τοποθετηθεί στο μέσον τού (φωτιστικού) σώματος και δεν υπάρχουν στη βάση αυτού, όπως τώρα.

Από τη γερμανική εταιρεία ανακοινώθηκε ότι η επίσημη αποκάλυψή της θα γίνει στις 31 Ιανουαρίου, τρέχοντος έτους. Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, ενδεχομένως η επανασχεδιασμένη GLE να διατίθεται και με τον δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα των 258 ίππων, όπως και με τον τρίλιτρο εξακύλινδρο σε σειρά των 367 ίππων και τον τετράλιτρο διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 που αποδίδει 490 ίππους.

Advertisement

Τέλος, το ανανεωμένο SUV μοντέλο της Mercedes-Benz θα διατίθεται και στις δύο εκδοχές τής AMG. Την GLE 53 AMG με τον τρίλιτρο εξακύλινδρο σε σειρά που αποδίδει 435 ίππους και την GLE 63 S η οποία πιθανόν να έχει κάτω από το καπό της τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 των 611 ίππων. Σε κάθε περίπτωση, την τελευταία ημέρα τού Ιανουαρίου θα έχουμε πλήρη εικόνα τόσο για την αισθητική και τον εξοπλισμό τού αυτοκινήτου όσο και για τους κινητήρες του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Mercedes GLE 300 d 4MATIC Coupe
Ποια εταιρεία δίνει bonus 7.300 ευρώ στους εργαζόμενους της;
Η Mercedes θα καταργήσει τα αρχικά EQ;

Advertisement