Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος τα ατυχήματα σε διαβάσεις τρένων!

Ελλάδα 9:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλος τα ατυχήματα σε διαβάσεις τρένων!

ΝΕΑ

Τέλος τα ατυχήματα σε διαβάσεις τρένων!

ΝΕΑ

Ένα από τα πιο δυσάρεστα -και συνήθως θανατηφόρα- περιστατικά που μπορούν να συμβούν σε οδηγούς, ιδίως στην χώρα μας, φαίνεται ότι σε λίγο καιρό θα αποτελεί παρελθόν.

Advertisement
Advertisement

Τα ατυχήματα σε διαβάσεις τρένων είναι κάτι που απασχολεί όλο τον πλανήτη. Και δεν είναι τυχαίο ότι καθημερινά βλέπουμε στο διαδίκτυο πολλά τέτοια video, όπου ένα αυτοκίνητο είναι σταματημένο πάνω στις ράγες και παρασύρεται από το επερχόμενο τρένο, με συνήθως τραγικά αποτελέσματα.

Η Ford έρχεται να δώσει λύση σε αυτή την τόσο δυσάρεστη κατάσταση. Και παρουσιάζει μία δική της πατέντα, η οποία προειδοποιεί τον οδηγό για την έλευση του τρένου όταν πλησιάζει σε διάβαση.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αφορά δύο μέρη. Το ένα σχετίζεται με αισθητήρα στις γραμμές του τρένου που θα εντοπίζει την θέση του συρμού σε σχέση με την διάβαση. Και το άλλο κομμάτι θα είναι πάνω στο αυτοκίνητο, το οποίο θα έχει αισθητήρες που θα παρακολουθεί και θα λαμβάνει αυτού του είδους τα σήματα.

Advertisement
Advertisement

Η Ford έχει επίσης και μία πιο απλή εφαρμογή αυτής της ιδέας, με αισθητήρες ή κάμερες και lidar πάνω στο αυτοκίνητο που θα μπορούν να ανιχνεύσουν αν εμπρός στο όχημα υπάρχουν οι μπάρες ή τα προειδοποιητικά φωτιστικά σώματα ώστε το αυτοκίνητο να σταματήσει πριν προχωρήσει πάνω στην διάβαση.

Η Ford εξελίσσει αυτή την τεχνολογία κατά κύριο λόγο για τα αυτόνομα οχήματα, τα οποία θα πρέπει να είναι σίγουρο ότι δεν θα κάνουν τέτοιου είδους λάθη με τα τρένα.

Advertisement

Η ευρεσιτεχνία της Ford είναι αρκετά εύκολο να εφαρμοστεί στο άμεσο μέλλον, αν και ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο πόσο σύντομα θα την δούμε σε όχημα παραγωγής.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι ιδέες όπως αυτή θα σώσουν πολλές ζωές. Και θα μας απαλλάξουν από μία τόσο δυσάρεστη συνθήκη, με πολλά θύματα και σημαντικές τραγικές συνέπειες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε πως η Skoda σας προστατεύει από τα τρένα
Σιδηροδρομικές διαβάσεις: «Μην τα βάζεις με το τρένο!»
Περισσότερη ασφάλεια στις ισόπεδες διαβάσεις