Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Περισσότερη ασφάλεια στις ισόπεδες διαβάσεις

Ελλάδα 9:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Περισσότερη ασφάλεια στις ισόπεδες διαβάσεις

ΝΕΑ

Περισσότερη ασφάλεια στις ισόπεδες διαβάσεις

ΝΕΑ

Στο πλαίσιο της 10ης Διεθνούς Ημέρας Ευαισθητοποίησης για την Ασφάλεια στις Ισόπεδες Διαβάσεις (ILCAD), η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» συνεργάζονται για μία ακόμα χρονιά, υλοποιώντας για την Ελλάδα τη φετινή Εκστρατεία Ενημέρωσης για θέματα ασφαλούς διέλευσης των ισόπεδων σιδηροδρομικών διαβάσεων.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Οι ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις συνιστούν έναν ασφαλή τρόπο για τους οδηγούς, τους πεζούς και τους δικυκλιστές να διασχίσουν τη σιδηροδρομική γραμμή, εφόσον τηρούνται ορισμένοι βασικοί κανόνες. Όταν οι κανόνες ασφαλείας δεν τηρούνται, οι χρήστες θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τον εαυτό τους αλλά και τους υπόλοιπους χρήστες του σιδηροδρόμου. Βάσει στατιστικών στοιχείων, τα περισσότερα από τα ατυχήματα που συμβαίνουν στις ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις προκαλούνται κυρίως από λανθασμένη ενέργεια ή κακή εκτίμηση των συνθηκών διέλευσης από οδηγούς και πεζούς.

Η Εκστρατεία της ILCAD εστιάζει κάθε χρόνο σε διαφορετική κοινωνική ομάδα, υπογραμμίζοντας παράλληλα τους κινδύνους που εγκυμονεί για όλους μας η λανθασμένη και/ή απερίσκεπτη διέλευση των σιδηροδρομικών διαβάσεων. Για το 2017, τα μηνύματα της καμπάνιας επικεντρώνονται στην απόσπαση της προσοχής, η οποία  αποτελεί συχνή αιτίων συγκρούσεων τόσο στους δρόμους όσο και στις ισόπεδες διαβάσεις των τρένων.

Advertisement
Advertisement

Ο ανθρώπινος παράγοντας αποτελεί την κύρια αιτία των τροχαίων συγκρούσεων. Η συντριπτική πλειοψηφία των συγκρούσεων στις ισόπεδες διαβάσεις προκαλούνται από οδηγούς που δεν τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, είτε σκόπιμα είτε ακούσια. Τα οδηγικά λάθη μπορεί να προκύψουν από κόπωση, άγχος, χρήση φαρμακευτικής αγωγής ή άλλων ουσιών ή απλά από υπερβολική ταχύτητα – αλλά μπορεί επίσης να προκληθούν από την ακατάλληλη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών.