Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tέλος στη διαμάχη μεταξύ JLR και VW

Ελλάδα 16:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tέλος στη διαμάχη μεταξύ JLR και VW

ΝΕΑ

Tέλος στη διαμάχη μεταξύ JLR και VW

ΝΕΑ

Ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και μια καταγγελία για «αντιγραφή» ήταν τα κυριότερα στοιχεία που έφεραν τις Jaguar Land Rover και Volkswagen σε αντιδικία εδώ και κάμποσο καιρό.

Advertisement
Advertisement

Η JLR έχει τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες με την κατοχύρωση της ευρεσιτεχνίας για το λογισμικό των συστημάτων διευκόλυνσης της κίνησης εκτός δρόμου.

Το λογισμικό που χρησιμοποιεί η Jaguar Land Rover αφορά στα πολυτελή SUV που βοηθούν τον κάθε οδηγό, όσο άπειρος και αν είναι στα θέματα κίνησης εκτός δρόμου, απλοποιώντας τους τη διαδικασία της οδήγησης μακριά από την άσφαλτο. Ο διακανονισμός που επιτεύχθηκε ήταν η αιτία για το «ξεμπλοκάρισμα» των εισαγωγών των πολυτελών SUV της Porsche, της Lamborghini, της Audi και της VW.

Advertisement
Advertisement

Για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις μοντέλων των προαναφερθέντων εταιρειών, η Land Rover ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποίησαν την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνογνωσία Terrain Response. Η αντιδικία αφορούσε μια λειτουργία που επέτρεπε με την περιστροφή ενός πλήκτρου, ο οδηγός να έχει οδηγίες σχετικά με τις τεχνικές οδήγησης για τα εκτός δρόμου εμπόδια.

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, είναι βασικό στα Jaguar F-Pace και Land Rover Discovery, με την JLR να ισχυρίζεται πως στα πολυτελή της SUV έχει αντιγράψει τη συγκεκριμένη λειτουργία. Για το θέμα, η VW αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση, ενώ και η JLR αρκέστηκε στην επιβεβαίωση πως το θέμα έχει διευθετηθεί.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η JLR σταματά την εξέλιξη των EV μοντέλων με την πλατφόρμα MLA
Ηλεκτρικό Land Rover από την Everati
Continental GT Ηybrid: Tο νέο plug-in υβριδικό «χτύπημα» της Bentley

Advertisement

 

 

 

Advertisement