Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η JLR σταματά την εξέλιξη των EV μοντέλων με την πλατφόρμα MLA

Ελλάδα 11:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η JLR σταματά την εξέλιξη των EV μοντέλων με την πλατφόρμα MLA

Mobility

Η JLR σταματά την εξέλιξη των EV μοντέλων με την πλατφόρμα MLA

Mobility

Η Jaguar Land Rover,  αποφάσισε να βάλει στον πάγο την κατασκευή ηλεκτρικών μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

 

Η πανδημία Covid-19 χτύπησε έντονα την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία με τις πωλήσεις του 2020 να πέφτουν κατά 24%, με την Jaguar να σημειώνει  και αυτή πτώση όπως όλοι οι κατασκευαστές.

 

Advertisement
Advertisement

Φυσιολογικό αποτέλεσμα των παραπάνω είναι τα στελέχη της εταιρείας να αποφασίσουν το πάγωμα της νέας γενιάς Jaguar XJ, ενώ παράλληλα αναμένεται να μειωθεί η συνολική παραγωγή κατά 25%.

Πιο αναλυτικά, σε πρόσφατη συνέντευξή του σε ευρωπαϊκή ιστοσελίδα, ο οικονομικός διευθυντής της JLR, Adrian Martell τόνισε ότι ανάμεσα στις περικοπές μία από τις σημαντικότερες είναι αυτή που αφορά το «πάγωμα» της αρθρωτής πλατφόρμας MLA, η οποία προοριζόταν για τα μελλοντικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Όπως, την εξέλιξη της Jaguar J-Pace και του ηλεκτρικού Land Rover, που θα έφερε υπό προϋποθέσεις τον κωδικό Road Rover.

Advertisement

Περιέργως, ενώ η πλατφόρμα MLA θεωρείται παρελθόν για τη Jaguar, δεν ισχύει το ίδιο για τη Land Rover, που θα λανσάρει στο μέλλον νέα μοντέλα, όχι απαραίτητα ηλεκτρικά. Τα τελευταία θα είναι κατασκευασμένα πάνω στη νέα αρθρωτή αρχιτεκτονική ΕΜΑ που θα εξυπηρετεί πρώτα απ ‘όλα αποκλειστικά EV οχήματα, κατόπιν υβριδικά σύνολα, αλλά όχι μοτέρ εσωτερικής καύσης.

Advertisement

Για να γίνει αυτό, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, η JLR θα διαγράψει πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί για την εξέλιξη της πλατφόρμας MLA και σε συναφή μοντέλα. Προφανώς, η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία είδε πως δεν ήταν σε θέση να καλύψει τις ανάγκες για την μείωση των εκπομπών που είχε θέσει αρχικά. Ίσως το πιο ανησυχητικό στοιχείο για την Jaguar, είναι το ότι η JLR αναζητά συνεργάτες για την ανάπτυξη μίας ηλεκτρικής πλατφόρμας για τα μελλοντικά μοντέλα της. Αυτό υποδηλώνει ότι δεν έχουν αποφασίσει απόλυτα να σταματήσουν την εξέλιξή της, ενώ εάν το κάνουν τελικά, αυτό σίγουρα δεν αποτελεί καλό σημάδι για την εταιρεία που έχει δεσμευθεί να διαθέτει από το 2025 αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα.

Πηγή: Motor1

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Αυτό είναι το μέλλον της Jaguar Land Rover
Αναβίωση για το Land Rover Defender
Στην Ελλάδα η αναβαθμισμένη Jaguar I-Pace (+τιμές)