Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος εποχής για το Renault Scenic!

Ελλάδα 4:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλος εποχής για το Renault Scenic!

ΝΕΑ

Τέλος εποχής για το Renault Scenic!

ΝΕΑ

Το κάποτε πολυαγαπημένο πολυχρηστικό της Renault έφθασε στο τέλος της πορείας του, με το 7θέσιο Grand Scenic να παίρνει σύντομα και αυτό τον ίδιο δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Η κατηγορία γενικότερα διανύει πολύ δύσκολες ημέρες αφού και άλλες εταιρείες έχουν… διαγράψει τα MPV από τη γκάμα τους.

Η Renault ανακοίνωσε το οριστικό τέλος για το Scenic, το οικογενειακό που από 1996 και για την επόμενη επταετία γνώρισε ημέρες δόξας με τις πωλήσεις της πρώτης γενιάς να φθάνουν τα 2,8 εκατομμύρια παγκοσμίως. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με αποκορύφωμα το 2021 όπου το γαλλικό MPV διένυε την τρίτη και τελευταία του γενιά και κατάφερε να πουλήσει μόλις 20.678 αυτοκίνητα. Για λίγο ακόμη θα συνεχίσει να δέχεται παραγγελίες η εταιρεία για το επταθέσιο αδελφάκι του Grand Scenic, με το δικό του φινάλε να υπογράφεται το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους.

Advertisement
Advertisement

Η δύση των κάποτε κραταιών πολυχρηστικών που μπορούσαν να προσφέρουν ευρυχωρία άνεση και ήσυχο ταξίδι, έρχεται με την αντιστρόφως ανάλογη πορεία των SUV και crossover αμαξωμάτων που εκτόπισαν πρώτα τα σεντάν, έπειτα τα MPV και εσχάτως μέχρι και τα μικρομεσαία hatchbacκ. Η Renault δεν είναι η μόνη που γύρισε την πλάτη στο Scenic (και σύντομα και στο Grand Scenic) αφού γενικότερα οι εταιρείες ακολουθούν τους κανόνες της αγοράς.

Η Citroen έχει ήδη βάλει στον πάγο το Grand C4 SpaceTourer, η VW το Sharan εδώ και καιρό, ενώ και το αδελφό Seat Alhambra ανήκει στο παρελθόν. Ένας από τους τελευταίους πιστούς της κατηγορίας παραμένει η Ford που έδωσε μία μικρή παράταση ζωής στο S-Max με το υβριδικό σύστημα πριν από λίγους μήνες. Ακόμα και αυτό πάντως ενδέχεται να είναι από τα τελευταία πολυχρηστικά που κυκλοφορούν, αφού στο σχεδιαστικό αύριο μάλλον δεν υπάρχει χώρος για αυτού του είδους αμαξώματα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Renault Captur αποκτά για πρώτη φορά έκδοση R.S Line
Η καλλίγραμμη σιλουέτα του νέου Renault Captur (video)
Δοκιμή: Renault Captur 1.0 TCe LPG