Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος εποχής για τα premium hatches;

Ελλάδα 15:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τέλος εποχής για τα premium hatches;

ΝΕΑ

Τέλος εποχής για τα premium hatches;

ΝΕΑ

Τα μηνύματα για τα premium μικρομεσαία δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά όσον αφορά το μέλλον τους.

Advertisement
Advertisement

Μετά τα σύννεφα για το αύριο της BMW Σειράς 1 ήρθε και η Mercedes Benz να αμφισβητήσει το αύριο της A-Class.

Στο φτωχό μας το μυαλό δεν θα μπορούσαμε να διανοηθούμε πριν από 15 χρόνια ή και λιγότερα ότι θα έρθει μία μέρα που θα θεωρούνται περιττά ή ασύμφορα για τις εταιρείες μοντέλα όπως η Σειρά 1 και η A-Class. Και να που το μέλλον τους σκοτεινιάζει παρόλο που η δεύτερη πούλησε σχεδόν 200.000 αυτοκίνητα μονάχα στην Ευρώπη το 2019 και 120.000 την αμέσως επόμενη χρονιά.

Πριν από μία εβδομάδα οι ιθύνοντες της BMW εξέφρασαν έντονες αμφιβολίες σχετικά με τα μικρά μοντέλα στη γκάμα τους για το λόγω του ότι είναι πιο δύσκολο να περάσουν στην εποχή της ηλεκτροκίνησης χωρίς να χαθεί κομμάτι της κερδοφορίας. Ένα νέο πλαίσιο θα ήταν μεγάλη επένδυση και ορισμένα χωροταξικά θέματα βάζουν δύσκολα στους Γερμανούς.

Advertisement
Advertisement

 

Αυτό θα μπορούσε να στερήσει το μέλλον από μικρά ή μικρομεσαία μοντέλα της BMW όπως η Σειρά 1 ή ακόμη και η X1. Η Mercedes από την άλλη, δια στόματος του CEO, έβαλε στην τελευταία θέση των προτεραιοτήτων του αύριο την A-Class, λέγοντας πως ο στόχος της φίρμας δεν είναι οι μαζικές πωλήσεις αλλά η ποιότητα.

Advertisement

Να κοιτάξουν δηλαδή προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω, εξηγώντας πως θέλουν να έχουν στη φαρέτρα τους λίγα και καλά όπλα με υψηλή τιμή πώλησης και ας μην κάνουν ρεκόρ ταξινομήσεων. Εξάλλου οι ελλείψεις φαίνεται πως ήρθαν για να μείνουν και ο πλανήτης ποτέ δεν θα διαθέτει πλέον σε αφθονία μέταλλα , λίθιο ή ορυκτά καύσιμα.

Advertisement

Μία μαζεμένη γκάμα με λιγότερες αλλά ακριβές προτάσεις θα μπορούσε να χαρίσει στη Mercedes μεγάλη κερδοφορία και λιγότερους μπελάδες, όπως έπραξε στην αγορά των ΗΠΑ και του Καναδά με τη διακοπή της διάθεσης της A-Class Sedan.

Θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει τη θέση της η GLA, καλύπτοντας άνετα το κενό της A-Class, μια και το παρόν και μέλλον έχει καταλειφθεί από crossover και SUV αμαξώματα.

Η κλεψύδρα αδειάζει λοιπόν για τα μικρομεσαία και κυρίως τα premium εξ αυτών με το αύριο να διαφαίνεται ηλεκτρικό και… υπερυψωμένο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes: Περιορίζει τα compact μοντέλα της;
Mία εκπληκτική restomod Mercedes-Benz W111 πωλείται
Η Posaidon στέλνει τη Mercedes-AMG E 63 S στους 940 ίππους