Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Ο DiCaprio νοιάζεται για το περιβάλλον και το αποδεικνύει!

Ελλάδα 7:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο DiCaprio νοιάζεται για το περιβάλλον και το αποδεικνύει!

Men + Speed

Ο DiCaprio νοιάζεται για το περιβάλλον και το αποδεικνύει!

Men + Speed

Μετά από πολλά χρόνια και ταινίες ο Leonardo DiCaprio κατάφερε να πάρει στα χέρια του το πολυπόθητο πρώτο του χρυσό αγαλματάκι, στην 88η Απονομή των Βραβείων ‘Οσκαρ. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Στο επινίκιο λόγο ευχαρίστησε φυσικά όλους τους συνεργάτες και τους συντελεστές που βοήθησαν για τη δημιουργία της ταινίας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο περιβάλλον, στην κλιματική αλλαγή που συμβαίνει, και τους λόγους, για τους οποίους πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης.

«Μέσα από τη ταινία προβάλλεται η σχέση του ανθρώπου με τη φύση. Πρέπει να στηρίζουμε ηγέτες απ’ όλον τον κόσμο που δεν μιλούν για τις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά που μιλούν για όλη την ανθρωπότητα, για τους ιθαγενείς, για τα δισεκατομμύρια των μη προνομιούχων που θα επηρεαστούν περισσότερο από την κλιματική αλλαγή. Για τα παιδιά των παιδιών μας και για όλους όσους οι φωνές τους πνίγηκαν από τις πολιτικές της απληστίας. Σας ευχαριστώ όλους για αυτό το απίστευτο βραβείο σήμερα. Ας μην παίρνουμε αυτόν τον πλανήτη ως δεδομένο. Δεν παίρνω αυτό που συνέβη σήμερα εδώ ως δεδομένο. Σας ευχαριστώ πολύ», είπε ο Αμερικανός ηθοποιός κλείνοντας τον ευχαριστήριο λόγο του.

Μπορούμε να πούμε λοιπόν ότι οι επιλογή των αυτοκινήτων του αντικατοπτρίζουν ακριβώς τα λεγόμενά του. Όλα τα αυτοκίνητά του σέβονται το περιβάλλον, καθώς είτε είναι πλήρως ηλεκτρικά ή τουλάχιστον υβριδικά.

Advertisement
Advertisement

Tesla Roaster

Dicaprio-Tesla-Roadster-640
Μπορεί να υπάρχει κάτι καλύτερο από ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο; Το Tesla Roadster ήταν το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με χρήση μπαταρίας λιθίου-ιόντων. Επίσης, αποτελεί το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό όχημα παραγωγής που μπορεί να ταξιδέψει σχεδόν 400 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση. Το 2πορτο αυτό ηλεκτρικό όχημα κάνει τα 0-100km/h σε μόλις 3,7 sec.

Fisker Karma

Advertisement

dicaprio-Fisker Karma-640
Το συγκεκριμένο υβριδικό σπορ αυτοκίνητο διαθέτει εσωτερικό «Eco-Chic», γεγονός που συνεπάγεται ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί προϊόντα από ζώα. Διαθέτει έναν 2.0lt άμεσου ψεκασμού υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης που προέρχονται από την General Motors. Επίσης, έχει ηλιακή οροφή, η οποία βοηθά το σύστημα ελέγχου του κλίματος της καμπίνα. Επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 6 sec και έχει τελική ταχύτητα 200 km/h.

Toyota Prius

Advertisement

Dicaprio-Toyota-Prius-640
Όταν δεν πρόκειται για σπορ αυτοκίνητα, όπως το Tesla Roadster και το Fisker Karma, o DiCaprio οδηγεί το πρακτικό Toyota Prius. Το πλήρως υβριδικό ηλεκτρικό μεσαίου μεγέθους hatchback θεωρείται ένα από τα πιο αποδοτικά υβριδικά στον κόσμο που απαιτεί κάτω από 4 λίτρα καυσίμου για να τρέξει 100 lkm. Έχει ένα βενζινοκινητήρα 1.8lt που παράγει 98 ίππους και σε συνδυασμό με τη πρόσθετη ισχύ του ηλεκτροκινητήρα παράγει συνολικά 134 ίππους. Στην κατασκευή του Prius, η Toyota χρησιμοποίησε μια νέα σειρά φυτικής προέλευσης οικολογικών βιο-πλαστικών, φτιαγμένα από κυτταρίνη, προερχόμενη από ξύλο ή γρασίδι αντί του πετρελαίου.