Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Talagon: Αποκάλυψη για το μεγαλύτερο SUV της Volkswagen

Ελλάδα 20:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Talagon: Αποκάλυψη για το μεγαλύτερο SUV της Volkswagen

ΝΕΑ

Talagon: Αποκάλυψη για το μεγαλύτερο SUV της Volkswagen

ΝΕΑ

Το Talagon, το μεγάλο 7θέσιο SUV με κινητήρα V6, αποκαλύφθηκε στην Κίνα και είναι το μεγαλύτερο μοντέλο της Volkswagen που έχει βασιστεί στην περίφημη πλατφόρμα MQB.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen είχε «προετοιμάσει» το κοινό για την παρουσίαση ενός μεγάλου SUV από το 2019, όταν –και πάλι στην Κίνα- παρουσίασε το πρωτότυπο SMV.

Ακόμα και τότε, στην Έκθεση Auto Shangai της Κίνας το 2019, το concept είχε παρουσιαστεί ως το μεγαλύτερο SUV της VW. Η αλήθεια είναι πως ακόμα τώρα, δύο χρόνια μετά και με την VW να έχει στη γκάμα της σε ορισμένες χώρες το μοντέλο Atlas (Teramont για κάποιες αγορές), το Talagon είναι και πάλι το μεγαλύτερο. Με μήκος 5.152 χιλιοστά, πλάτος 2.002 και ύψος 1.795 χιλιοστά, το Talagon μπαίνει ανάμεσα στα μεγαλύτερα SUV που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Στην Αμερική όπου όπως ξέρουμε το μέγεθος παίζει σημαντικό ρόλο (όχι μόνο) σε αυτά, μόνο τρία μοντέλα είναι μεγαλύτερα από το Talagon. Αυτά είναι τα Chevrolet Tahoe, το GMC Yukon και το Cadillac Escalade.

Advertisement
Advertisement

Το μεταξόνιό του είναι ελάχιστα μικρότερο από 3 μέτρα (2.980 χιλ.) και από αυτό ορίζονται και οι τεράστιοι χώροι για τους επιβάτες, στην καμπίνα που μπορεί να έχει διαμόρφωση με 7 θέσεις, ή με 6 πιο «αραιά» τοποθετημένες. Το μοντέλο είναι προϊόν της συνεργασίας μεταξύ των VW και FAW στην Κίνα και όπως είπαμε, είναι το μεγαλύτερο SUV της Volkswagen που έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MQB του Volkswagen Group. Αυτό αν μην τι άλλο είναι μια πολύ σπουδαία απόδειξη για την άριστη μελέτη που είχε προηγηθεί του λανσαρίσματος της αρθρωτής αυτής πλατφόρμας, η οποία στην παραλλαγή της MQB A0 θυμίζουμε πως χρησιμοποιείται από μικρά αυτοκίνητα, όπως είναι τα Audi A1, Seat Ibiza, Skoda Fabia και VW Polo.

Στην προκειμένη περίπτωση, το Talagon κάνει χρήση της έκδοσης MQB Evo. Ο εξωτερικός σχεδιασμός δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την προέλευση του αυτοκινήτου, ενώ στην καμπίνα βρίσκουμε στοιχεία που παραπέμπουν στο Golf. Το μεγάλο ταμπλό είναι 3D και απλώνεται σε δύο επίπεδα, δίνοντας την αίσθηση της αιώρησης, με τη βοήθεια και του σχετικού φωτισμού. Η καμπίνα φαίνεται αρκετά πλούσια σε διάκοσμο και εξοπλισμό με τη δερμάτινη ταπετσαρία, τη ρύθμιση διπλής οθόνης και μια τεράστια ηλιοροφή που εκτείνεται στις δύο πρώτες σειρές καθισμάτων. Σε ότι αφορά στους κινητήρες του μοντέλου, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μια γκάμα που θα περιλαμβάνει ακόμα και ηλεκτρική εκδοχή.

Advertisement

Η πρώτη έκδοση, αυτή του λανσαρίσματος αν προτιμάτε, διαθέτει μια υπερτροφοδοτούμενη μονάδα V6 2,5 λίτρων που παράγει 295 ίππους και 51,0 kgm ροπής. Η ισχύς αυτή μέσω εντός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, φτάνει στους τροχούς μέσω ενός συστήματος τετρακίνησης 4Motion. Το Talagon δεν είναι το μοναδικό νέο SUV που παρουσίασε η VW στην Κίνα φέτος, καθώς στην Έκθεση Αuto Shanghai παρουσιάζεται και το αμιγώς ηλεκτρικό ID.6 X / ID.6 Crozz, μαζί με τα ανανεωμένα Teramont/ Teramont X– το Atlas που λέγαμε πιο πάνω.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Top 10 του ανανεωμένου VW Polo (VIDEO)
To VW ID.4 ανακυρήχθηκε Παγκόσμιο Αυτοκίνητο για το 2021
Tα νέα μοντέλα που “έλιωσαν” στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP (VIDEO)