Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Top 10 του ανανεωμένου VW Polo (video)

Ελλάδα 3:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Top 10 του ανανεωμένου VW Polo (video)

ΝΕΑ

Το Top 10 του ανανεωμένου VW Polo (video)

ΝΕΑ

Η γερμανική εταιρεία φρέσκαρε το δημοφιλές μοντέλο της, χαρίζοντάς του περισσότερο στιλ, αποδοτικούς κινητήρες και σύγχρονο ψηφιακό κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγες ώρες η VW παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή του ιδιαίτερα αγαπητού Polo, το οποίο αναμένεται στην Ελλάδα προς τα τέλη του έτους.

Το μικρό της εταιρείας από το Βόλφσμπουργκ έρχεται με ακόμα πιο μοντέρνα εμφάνιση, σύγχρονο ψηφιακό κόσμο, αλλά και αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και φυσικού αερίου. Ας γνωρίσουμε, λοιπόν, το ανανεωμένο VW Polo μέσω ενός άτυπου Top 10.

1. Design

Advertisement
Advertisement

Οι προφυλακτήρες και η θύρα του πορτπαγκάζ έχουν ανασχεδιαστεί, τα φωτιστικά σώματα είναι LED μόλις από τον βασικό εξοπλισμό, ενώ στο μπροστινό μέρος ξεχωριστό χρώμα προσφέρει η οριζόντια LED λωρίδα φωτός.

2. Εσωτερικό

Advertisement

Ως στάνταρ ενσωματώνεται ο ιδιαίτερα ευκρινής ψηφιακός πίνακας οργάνων Digital Cockpit 8,0 ιντσών (προαιρετικά 10,25”), το πολυλειτουργικό τιμόνι φέρει πιο κομψή σχεδίαση, ενώ στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η οθόνη αφής των 6,5 ιντσών (προαιρετικά έως 8,0”).

Advertisement

3. Διαστάσεις

Το ανανεωμένο VW Polo βασίζεται στην πλατφόρμα MQB A0, ενώ οι διαστάσεις αντιστοιχούν σε 4.053 mm μήκος, 1.751 mm πλάτος, 1.446 mm ύψος και 2.564 mm για το μεταξόνιο. Η χωρητικότητα του πορτπαγκάζ είναι 351 lt.

4. Κινητήρες

Advertisement

Η γκάμα απαρτίζεται από βενζινοκινητήρες και μία έκδοση φυσικού αερίου. Όλοι είναι 3κύλινδροι του 1,0 λίτρου.

Στη βάση της γκάμας συναντάται ένας ατμοσφαιρικός των 80 PS/93 Nm με 5αρι μηχανικό κιβώτιο. Κατόπιν έχουμε:
1.0 TSI 95 PS με 5αρι μηχανικό ή 7τάχυτο DSG
1.0 ΤSI 110 PS/200 Nm με 7τάχυτο DSG
1.0 TGI 90 PS/160 Nm – εκκινεί πάντα με φυσικό αέριο και αλλάζει σε βενζίνη μόνο όταν εξαντληθεί το πρώτο.

5, Εκδόσεις εξοπλισμού

Οι εκδόσεις Trendline, Comfortline και Higline έχουν αντικατασταθεί από τις Polo, Life, Style, R-Line και την «καυτή» GTI. Η τελευταία κοσμείται από «επιθετικά» στιλιστικά στοιχεία, ενσωματώνει κεντρικούς προβολείς Matrix iQ.LIGHTLED και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών.

6. Χρώματα

Το ανανεωμένο VW Polo συνοδεύεται από μια πλούσια χρωματική παλέτα, η οποία στελεχώνεται οχτώ επιλογές. Τέσσερις μάλιστα είναι νέες και αφορούν τα Ascot Grey, Smoke Grey, Kings Red και Vibrant Violet.

7. Συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας

Ο βασικός εξοπλισμός ενσωματώνει Autonomous Emergency Braking Front Assist, το οποίο περιλαμβάνει το City Emergency Braking System, και το Lane Assist. Παράλληλα, προαιρετικά προσφέρεται IQ.Drive Travel Assist με Adaptive Cruise Control και Travel Assist.

8. Κατόπιν παραγγελίας

Σεβόμενο τον νεανικό και σύγχρονο χαρακτήρα του, το VW Polo συνοδεύεται από πληθώρα επιλογών εξατομίκευσης όπως πανοραμική οροφή, ηχοσύστημα Beats Audio, σύστημα εκκίνησης keyless access, φιμέ πίσω παράθυρο και φωνητικό έλεγχο.

9. Ελλάδα

Το ανανεωμένο Polo αναμένεται στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο του έτους, όταν και θα γνωστοποιηθούν οι τιμές του.

10. Πωλήσεις

Από το 1975 μέχρι σήμερα, το VW Polo συνιστά ένα εκ των δημοφιλέστερων μοντέλων της εταιρείας, με τις συνολικές πωλήσεις να ξεπερνούν τις 18 εκατ. μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Maserati Levante Hybrid: Δίλιτρη, τετρακύλινδρη με 330 ίππους
Επίσημο: Audi A6 e-tron
Διπλό «χτύπημα» της Honda στη Σαγκάη