Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Τα VW ID.4 και Golf R χορεύουν στο χιόνι (video)

Ελλάδα 9:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα VW ID.4 και Golf R χορεύουν στο χιόνι (video)

Mobility

Τα VW ID.4 και Golf R χορεύουν στο χιόνι (video)

Mobility

Ο διάσημος οδηγός αγώνων Tanner Foust αποκαλύπτει τα οδηγικά χαρίσματα του ηλεκτρικού VW ID.4 και του καυτού Golf R ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες όπως σε μια καλυμμένη με χιόνι διαδρομή.

Advertisement
Advertisement

Ίσως σε ότι αφορά το χαρακτήρα να μην υπάρχουν και πολλά κοινά στοιχεία μεταξύ του νέου αμιγώς ηλεκτρικού VW ID.4 και της απόλυτης έκδοσης R του Golf όμως το video που ακολουθεί αποδεικνύει πως κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες και τα δύο μοντέλα μπορούν να προσφέρουν απλόχερα οδηγική απόλαυση.

Αυτό άλλωστε παραδέχεται και ο αμερικάνος οδηγός αγώνων, τρεις φορές πρωταθλητής Rallycross και δύο φορές πρωταθλητής Formula Drift, Tanner Foust. Ο ίδιος έχει μεγάλη εμπειρία σε χειμερινές συνθήκες καθώς ξεκίνησε την καριέρα του σαν εκπαιδευτής οδήγησης στον πάγο και σίγουρα γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει ένα καλό αυτοκίνητο στο χιόνι.

vw id4 golf r winter

Advertisement
Advertisement

Ο διάσημος οδηγός βρέθηκε στο τιμόνι ενός Golf R και ενός ID.4 σε μια χιονισμένη πίστα στο πλαίσιο της κινηματογράφησης ενός διαφημιστικού για λογαριασμό της VW Αμερικής. Στην περίπτωση του Golf R των 320 ίππων πρωταγωνιστικό ρόλο στην συγκεκριμένη διαδικασία παίζει η προηγμένη τετρακίνηση 4Motion. Μεταξύ άλλων στην πιο εξελιγμένη εκδοχή του το σύστημα 4Motion διαθέτει λειτουργία torque vectoring η οποία επιτρέπει την ακριβή ρύθμιση της ροπής καθενός από τους πίσω τροχούς με στόχο την βελτίωση της πρόσφυσης και της κατευθυντικότητας.

vw id4 golf r winter

Αντίθετα το ID.4 που πρωταγωνιστεί στο video δεν είναι η τετρακίνητη έκδοση με τους δύο ηλεκτροκινητήρες αλλά αυτή με τον ένα ηλεκτροκινητήρα των 204 ίππων ο οποίος είναι τοποθετημένος πίσω και τροφοδοτεί τους αντίστοιχους τροχούς. Σε αυτή την περίπτωση η πιστότητα των οδηγικών χαρακτηριστικών τονίζεται από την ιδανική κατανομή βάρους που πλησιάζει το 50:50 καθώς και με το χαμηλό κέντρο βάρους που εξασφαλίζει η τοποθέτηση των μπαταριών στο πάτωμα. Όσο για την οδηγική απόλαυση που μπορούν να προσφέρουν τα δύο αυτοκίνητα η εικόνα του video είναι σίγουρα πιο αποκαλυπτική από κάθε περιγραφή.

Advertisement

Διαβάστε επίσης
Αυτό θα είναι το… ηλεκτρικό VW Polo
Δείτε ποια είναι τα τρία νέα VW που έρχονται σύντομα
Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι το νέο VW ID.5

Advertisement