Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα «σπάει» και στον αέρα η Honda

Ελλάδα 16:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα «σπάει» και στον αέρα η Honda

ΝΕΑ

Τα «σπάει» και στον αέρα η Honda

ΝΕΑ

Οι Ιάπωνες φτιάχνουν το… Type-R των ουρανών, ένα lear-jet με μοναδικά χαρακτηριστικά και την τυπική μανία της Honda για την τελειότητα.

Advertisement
Advertisement

Η Honda υπήρξε πάντα μία από τις εταιρίες που είχαν ανησυχίες και πέρα από τον “πεζό” κόσμο των αυτοκινήτων. Οι δραστηριότητές της επεκτάθηκαν σε πολλούς τομείς, από μηχανές κοπής γκαζόν έως τα αεροπλάνα.

Αυτή η τελευταία δραστηριότητα ήταν και παραμένει μία κορυφαία στιγμή για την ιαπωνική εταιρία. Και εδώ και χρόνια έχει ένα από τα καλύτερα μικρά jet για μεταφορά VIP προσώπων.

Το HondaJet Elite II έκανε το ντεμπούτο του πρόσφατα στην Γενεύη της Ελβετίας, εντυπωσιάζοντας τους πάντες με την κομψή καμπίνα και την κορυφαία τεχνολογία του που περιλαμβάνει και αυτόνομο σύστημα αυτόματης προσγείωσης έκτακτης ανάγκης.

Advertisement
Advertisement

Το HondaJet Elite II, που χαρακτηρίζεται ως το ταχύτερο,  το μακρύτερο και το πιο ευρύχωρο στην κατηγορία του, διαθέτει άτρακτο από συνθετικά υλικά και μια χαρακτηριστική διαμόρφωση τοποθέτησης του κινητήρα πάνω από την πτέρυγα.

Το συγκεκριμένο μοντέλο τροφοδοτείται από ένα ζεύγος κινητήρων GE Honda HF120 που ο καθένας παράγει 2.050 κιλά ώσης.

Advertisement

Το Elite II μπορεί να απογειωθεί σε διαδρόμους προσγείωσης με μήκος έως και 1.128 μέτρα και να ταξιδέψει έως και 2.865 χιλιόμετρα με τέσσερις επιβάτες στο αεροσκάφος.

Η Honda υποστηρίζει ότι το Elite II διαθέτει τη μεγαλύτερη καμπίνα στην κατηγορία του και είναι το πιο οικονομικό αεροσκάφος.

Advertisement

Η τυπική διαμόρφωση φιλοξενεί ένα μέλος του πληρώματος και έξι επιβάτες, αλλά διατίθεται και μια παραλλαγή για επτά επιβάτες.

Η Honda έχει βελτιώσει σημαντικά την ηχομόνωση ενώ υπάρχουν και αποθηκευτικοί χώροι που φθάνουν τα 1.756 λίτρα.

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των εσωτερικών χώρων Onyx ή Steel δίχρωμα δερμάτινα καθίσματα που μπορούν και να περιστρέφονται για να βελτιστοποιήσουν την άνεση.

Advertisement

Το μοντέλο διαθέτει επίσης μια πλήρως κλειστή τουαλέτα η οποία είναι αρκετά άνετη για το μέγεθος του αεροσκάφους.

Το αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με μια σουίτα ηλεκτρονικών Garmin G3000 και διαθέτει αυτοματοποιημένα συστήματα για την προστασία από την παγοποίηση των φτερών, καθώς και σύστημα για έγκαιρη προειδοποίηση για στολάρισμα.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι το αεροπλάνο θα προσφέρεται με μια λειτουργία αυτόματης προσγείωσης έκτακτης ανάγκης, η οποία μπορεί να ελέγχει και να προσγειώνει αυτόνομα το αεροσκάφος χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Το Elite II έχει πάρει πιστοποίηση από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και σύντομα θα γίνει και το ίδιο με τον αντίστοιχο οργανισμό της Ε.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda: Ηλεκτροκίνηση από το 2040 και βλέπουμε!
Συγκριτική δοκιμή: Honda Civic Type R vs Audi RS 3 vs Hyundai i30 N vs M135i vs VW Golf R
Η Honda ετοιμάζει το νέο S2000;