Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα… σκυλιά προτιμούν τα ηλεκτρικά!

Ελλάδα 5:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα… σκυλιά προτιμούν τα ηλεκτρικά!

ΝΕΑ

Τα… σκυλιά προτιμούν τα ηλεκτρικά!

ΝΕΑ

Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου «μίλησε» (ή μάλλον… γάβγισε): Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι αυτά που του αρέσουν περισσότερο για τις βόλτες του.

Advertisement
Advertisement

Για όποιον οδηγό έχει βρεθεί σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο, η εμπειρία είναι ιδιαίτερα ελκυστική. Πέρα από την αίσθηση της επιτάχυνσης, η απόλυτη ησυχία που επικρατεί στο εσωτερικό του απέχει έτη φωτός από όσα γνωρίζουμε με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Τώρα ήρθε και η σειρά των τετράποδων φίλων μας να επιβεβαιώσουν ότι η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση είναι μία ελκυστική υπόθεση. Και μία έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Lincoln στην Αγγία έδειξε ότι τα σκυλιά αισθάνονται πολύ πιο άνετα όταν βρίσκονται σε ένα ηλεκτρικό παρά σε ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, και μάλιστα diesel.

H ομάδα πίσω από την έρευνα χρησιμοποίησε 20 σκυλιά κάνοντας την ίδια 10λεπτη διαδρομή σε ένα αυτοκίνητο με κινητήρα diesel και σε ένα ηλεκτρικό. Οι ερευνητές μελέτησαν την συμπεριφορά του και τα βιομετρικά του στοιχεία μετά από κάθε διαδρομή.

Advertisement
Advertisement

Στα ηλεκτρικά, τα σκυλιά σηκώθηκαν από την θέση ηρεμία τους περίπου 50% λιγότερο από ότι στο συμβατικό αυτοκίνητο, κάτι που ο υπεύθυνος της έρευνας, καθηγητής Mills απέδωσε στους κραδασμούς και στον θόρυβο του πετρελαιοκινητήρα.

Από τα όργανα που χρησιμοποιήθηκαν προέκυψε επίσης ότι οι καρδιακοί παλμοί ήταν αισθητά χαμηλότεροι σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Αυτό σημαίνει ότι τα σκυλάκια ήταν λιγότερο επιρρεπή στην ναυτία από το ταξίδι.

Οι μετρήσεις έδειξαν ότι οι καρδιακοί παλμοί ήταν 30% λιγότεροι σε ένα ηλεκτρικό από ένα αντίστοιχο diesel.

Advertisement

Στην έρευνα συμμετείχαν και οι οδηγοί οι οποίοι υποστήριξαν ότι τα σκυλιά τους δείχνουν πιο ήρεμα σε ένα ηλεκτρικό. Το 43% των οδηγών που συμμετείχαν είπαν ότι τα σκυλιά τους ήταν πιο ήρεμα, το 42% υποστήριξε ότι τα σκυλιά είχαν λιγότερο άγχος και το 45% είπε ότι είχαν λιγότερα συμπτώματα ναυτίας.

Advertisement

Η επικράτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει πλέον και νέους υποστηρικτές όπως προκύπτει από την πιο πάνω έρευνα. Και για κάποιους που είναι στενά δεμένοι με τους τετράποδους φίλους τους αυτός ίσως να είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιλογή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτά είναι τα ηλεκτρικά με τις λιγότερες βλάβες
Όσο ακριβαίνει η ενέργεια τα ηλεκτρικά θα πέφτουν!
«Ψεύτικο» κιβώτιο και… κόφτης σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα!