Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτά είναι τα ηλεκτρικά με τις λιγότερες βλάβες

Ελλάδα 12:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτά είναι τα ηλεκτρικά με τις λιγότερες βλάβες

ΝΕΑ

Αυτά είναι τα ηλεκτρικά με τις λιγότερες βλάβες

ΝΕΑ

Καθώς τα ηλεκτρικά έχουν αυξηθεί σε μεγάλους αριθμούς, υπάρχει πλέον η δυνατότητα να καταγραφούν και οι επιδόσεις τους σε αξιοπιστία.

Advertisement
Advertisement

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πλέον μία καθημερινότητα για όλες τις μεγάλες αγορές, ενώ αρχίζουν να αποτελούν και μία κοινή εικόνα ακόμα και για την χώρα μας. Αυτό σημαίνει ότι ήδη υπάρχει μία μεγάλη βάση πελατών ώστε να μπορεί να υπάρξει μία αξιόπιστη έρευνα αγοράς για την αντοχή τους και τις βλάβες που βγάζουν.

Σύμφωνα λοιπόν με τις έρευνες αυτές που έγιναν στην Αμερική, και με βάση την γνώμη χιλιάδων ιδιοκτητών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, το μοντέλο το οποίο ικανοποιεί περισσότερο τους αγοραστές του είναι το Kia EV6.

Πρόκειται για μία ακόμα πρωτιά της κορεάτικης εταιρίας, που όμως είναι πολύ πιθανό να οφείλεται στο γεγονός ότι το αυτοκίνητο είναι καινούργιο και δεν έχει δείξει ακόμα την αντοχή του στον κόσμο. Πάντως είναι αυτό που ικανοποιεί περισσότερο από όλα με την απόδοσή του τους ιδιοκτήτες του.

Advertisement
Advertisement

Στην δεύτερη και τρίτη θέση βρίσκονται τα Tesla Model 3 και Nissan Leaf. Παρά την γενική εντύπωση που υπάρχει για την ποιότητα των Tesla, η έρευνα πήρε την γνώμη πάνω από 1.000 οδηγών Model 3, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το αυτοκίνητο.

Κοντά του βρέθηκε και το Nissan Leaf, ένα από τα παλαιότερα ηλεκτρικά στην αγορά, και παρ’ όλα αυτά τα προβλήματα που αναφέρθηκαν ήταν εξαιρετικά περιορισμένα.

Όπως αναφέρεται στην έρευνα, τόσο το Tesla Model 3 όσο και το Nissan Leaf παρουσιάζουν λίγα προβλήματα με τις μπαταρίες, τα ηλεκτρικά μοτέρ και την φόρτιση.

Advertisement

Όσον αφορά την Tesla πάντως προκαλεί εντύπωση ότι το Model 3 αποτελεί εξαίρεση στην γενικότερη εικόνα της μάρκας. Ακόμα και το Model Y, το οποίο βασίζεται στο Model 3, βρίσκεται αρκετά χαμηλά στην αξιοπιστία του.

Advertisement

Στις πιο κάτω θέσεις, όπως βλέπουμε στον πιο πάνω πίνακα που δημοσιεύει το Consumer Reports βρίσκονται τα Hyundai Ioniq 5, Tesla Model Y, Ford Mustang Mach-E, VW ID.4, Tesla Model S κ.ά. Να επισημάνουμε εδώ πάντως ότι αυτό αφορά την αγορά των ΗΠΑ με τις όποιες ιδιαιτερότητες έχει στην διάδοση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Consumer Reports, αν και στην θεωρία τα ηλεκτρικά βγάζουν λιγότερες βλάβες, η αναλογία σε σχέση με τα συμβατικά είναι ακόμα μάλλον μεγάλη. Και αυτό γιατί τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα βασίζονται σε νέες πλατφόρμες και σε μη δοκιμασμένες -ακόμα- τεχνολογίες, οι οποίες παρουσιάζουν τα αναμενόμενα προβλήματα “νεότητας”.

Advertisement

Είναι ενδεικτικό επίσης ότι ενώ στην κορυφή της αξιοπιστίας ανά κατηγορία για όλα τα αυτοκίνητα των ΗΠΑ (και με θερμικούς κινητήρες) βρίσκονται τα υβριδικά, τα αντίστοιχα Plug-in υβριδικά είναι αρκετά πιο χαμηλά, κάτι που σημαίνει ότι η ηλεκτροκίνητες διατάξεις έχουν ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουν ως προς την αξιοπιστία τους.

Η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι είναι θέμα χρόνου πριν οι μεγάλες παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσιάσουν πολύ πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα, καθώς ακόμα οι αριθμοί που βρίσκονται σε κυκλοφορία είναι μικροί.

Το παράδειγμα πάντως του Kia EV6 δείχνει τον δρόμο. Και κάνει ξεκάθαρο ότι όσο εξελίσσονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τόσο λιγότερες βλάβες και πιο αξιόπιστα θα γίνονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Ψεύτικο» κιβώτιο και… κόφτης σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα!
Τα ηλεκτρικά ΙΧ μπορεί να προκαλέσουν κατάρρευση της αγοράς!
Ξεχάστε τα φθηνά ηλεκτρικά: Οι μπαταρίες ακριβαίνουν