Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα σχέδια της Ford για μια ηλεκτρική Mustang (όχι Mustang Mach-E)

Ελλάδα 23:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα σχέδια της Ford για μια ηλεκτρική Mustang (όχι Mustang Mach-E)

ΝΕΑ

Τα σχέδια της Ford για μια ηλεκτρική Mustang (όχι Mustang Mach-E)

ΝΕΑ

Η Ford, έχει δημιουργήσει πλέον μια ικανή γκάμα αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της για το αγοραστικό κοινό της. Τι θα κάνει με τα σπορ μοντέλα της, σχετικά;

Advertisement
Advertisement

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες διαθέτουν ήδη (ή προγραμματίζουν να παρουσιάσουν) αμιγώς ηλεκτροκίνητα supercar ή hypercar μοντέλα.

Η Ford, μέχρι πρόσφατα, δεν είχε ανακοινώσει επίσημα τι πρόκειται να κάνει σχετικά σε αυτή την κατηγορία.

Σε αυτή, η εταιρεία έχει τη Mustang, το διαχρονικό pony car το οποίο στην τελευταία γενιά του έχει αλλάξει τόσο ώστε να ανταποκρίνεται στα δεδομένα ενός supercar, με τα κριτήρια που θέτουν οι Ευρωπαίοι.

Advertisement
Advertisement

Η Ford ακολούθησε μια μέση οδό αναφορικά με το συνδυασμό της Mustang με την ηλεκτροκίνηση. Η Mustang Mach-E είναι το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας. Ένα ηλεκτροκίνητο crossover/SUV καινούργιο μοντέλο στην γκάμα της εταιρείας το οποίο φέρει το ιστορικό όνομα αλλά δεν είναι «φυσικός απόγονός» της.

Με αυτό ως δεδομένο, και σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της τεχνολογίας της ηλεκτροκίνησης και των μπαταριών, παραμένει το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί η αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση της Mustang. Θα υπάρξει;

Advertisement

Σύμφωνα με τον Τζιμ Φάρλι, τον Διευθύνων Σύμβουλο της Ford, η απάντηση είναι αρνητική. Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, απέρριψε αυτή την πιθανότητα. «Μπα, πιθανότατα όχι» ήταν τα λόγια του όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Αντιθέτως, δεν απέρριψε το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μια έκδοση της Mustang με υβριδικής διάταξης κινητήρα. Όπως είπε: «Θα μπορούσε να υπάρξει μια εξηλεκτρισμένη Mustang και να είναι κορυφαία; Ναι!».

Advertisement

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα η Ford παρουσίασε την Mustang GTD (φωτογραφία), μια έκδοση του μοντέλου τη οποία βασίζεται στο αγωνιστικό Mustang GT3 με το οποίο η εταιρεία θα συμμετέχει στον θρυλικό αγώνα «24 Ώρες του Le Μans» το 2024, στη συγκεκριμένη κατηγορία (GT3).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στο «σφυρί» η Mustang του Ντένις Ρόντμαν
Ένα μικρό λάθος μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή (+video)
Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Ford Mustang! (+video)

Advertisement