Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η Ford Mustang Mach-E Rally

Ελλάδα 11:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η Ford Mustang Mach-E Rally

ΝΕΑ

Αυτή είναι η Ford Mustang Mach-E Rally

ΝΕΑ

Η Ford επέλεξε το «Goodwood Festival of Speed» για να παρουσιάσει μια νέα έκδοση της αμιγώς ηλεκτροκίνητης Mustang Mach-E, η οποία έχει ως στόχο τους φίλους των ράλι.

Advertisement
Advertisement

Βεβαίως, μην φανταζόμαστε ότι θα δούμε τη Mustang MachE Rally σε κάποια ειδική διαδρομή (τουλάχιστον, όχι ακόμα), καθώς η Ford δεν έχει τέτοιο πρόγραμμα.

Σίγουρα, όμως, η νέα έκδοση του μοντέλου δείχνει τη δυναμική της εταιρείας και την πρόθεσή της να το συνδέσει με την πλούσια ιστορία της στα ράλι.

Το πρωτότυπο της Mustang Mach-E Rally οδήγησε στην πίστα του Goodwood ο Οτ Τάνακ, ο οδηγός της «M-Sport Ford» ο οποίος συμμετέχει στο WRC με το Puma Hybrid Rally1.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον Ντάρεν Πάλμερ, Αντιπρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρικών Οχημάτων της εταιρείας, η Mustang Mach-E Rally είναι μια συμβολική και πολύ σημαντική έκδοση για το μοντέλο.

Συγκεκριμένα, ο Πάλμερ, δήλωσε: «Η Mustang Mach-E κληρονόμησε το ελεύθερο πνεύμα και τον διασκεδαστικό χαρακτήρα της Mustang και την απάλλαξε από τις εκπομπές ρύπων.

Advertisement

»Τώρα, με τη Mustang Mach-E Rally, προσφέρουμε στους πελάτες μας την ελευθερία να βγουν εκτός ασφάλτου, σε διαδρομές εκτός της πεπατημένης».

Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, η νέα έκδοση θα είναι διαθέσιμη τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ από τον προσεχή Σεπτέμβριο και έπειτα. Σύμφωνα με όσα είπε ο Πάλμερ, η ιδέα για τη δημιουργία της Mustang Mach-E Rally προήλθε από ένα μέλος της ομάδας «Always On» την οποία έχει συστήσει η Ford.

Αυτός, συμμετέχει σε αγώνες rallycross και πρότεινε να δημιουργηθεί μια εκδοχή του αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου η οποία να παραπέμπει σε ένα όχημα το οποία συμμετέχει στον συγκεκριμένο θεσμό.

Advertisement

Η ιδέα άρεσε στους ανωτέρους του οι οποίοι έκριναν ότι με αυτόν τρόπο αφενός η Mustang Mach-E αποκτά έναν πιο ισχυρό χαρακτήρα απ’ ό,τι ως τώρα και αφετέρου ότι η Mustang (με τον θερμικό κινητήρα) συνδέεται για πρώτη φορά στην σχεδόν εξηντάχρονη ιστορία της με τα ράλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται μια νέα Mustang (+video)
Η Ford θέλει να κλέψει τις εντυπώσεις στο Goodwood
Η ηλεκτροκίνηση βάζει τίτλους τέλους στο Ford Fiesta