Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα ονόματα των αυτοκινήτων που είναι ασορτί με το Halloween

Ελλάδα 5:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα ονόματα των αυτοκινήτων που είναι ασορτί με το Halloween

ΝΕΑ

Τα ονόματα των αυτοκινήτων που είναι ασορτί με το Halloween

ΝΕΑ

Το Top Gear παρουσίασε τη λίστα με τα αυτοκίνητα που έχουν ξεχωρίσει μέρες που είναι, με τα ονόματά τους τα οποία ταιριάζουν απόλυτα στο πνεύμα των ημερών του Halloween, που φέτος είναι στις 31 Οκτωβρίου.

Advertisement
Advertisement

Αν θέλετε να πάτε σε Halloween πάρτι, δεν μπορεί να μην ξέρετε τα αυτοκίνητα που θα μπορούσατε να οδηγείτε και να είστε «μέσα στο θέμα».

Προφανώς και δεν είναι ολοκληρωμένη μια στολή για το Halloween, χωρίς ένα αυτοκίνητο που έχει ανάλογο όνομα. Κάπως έτσι το σκέφτηκαν στο Top Gear και προσχώρησαν την κατάρτιση της πιο κάτω λίστας με τα αυτοκίνητα που θα μπορούσαν να είναι το απόλυτο συμπλήρωμα μιας «τρομακτικής στολής» για τα πάρτι του Halloween. Τα οποία, ειρήσθω εν παρόδω, έχουν αρχίσει και «κερδίζουν» οπαδούς και στην Ελληνική επικράτεια τα τελευταία χρόνια- λες και δεν έχουμε όλο το χρόνο αρκετά «καρναβάλια» να βγάλουμε το άχτι μας και χρειαζόμαστε και εισαγόμενα.

Advertisement
Advertisement

Στην πρώτη θέση, βρίσκουμε την Rolls-Royce Ghost. Φυσικά, ένα «φάντασμα» θα ήταν «βασικό» αξεσουάρ για το Halloween, αν και η RR χρησιμοποιεί αυτή την ονομασία εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα. Το 1907, ο Claude Johnson που είχε την ευθύνη του marketing της εταιρείας, παρήγγειλε ένα από τα νέα εξακύλινδρα μοντέλα της εταιρείας σε ασημί χρώμα. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και μόνο βαφτίστηκε «Silver Ghost» αλλά ο Τύπος εκείνη την εποχή επιλέγοντας να «ονομάσει» όλα τα παρόμοια αυτοκίνητα της Rolls έτσι, στην ουσία οδήγησε τις εξελίξεις.

Στη δεύτερη θέση έχουμε το «δαίμονα» της Dodge. To Demon, ήταν ένα Dodge Challenger που εξελίχθηκε, έχοντας «περάσει» και από τις εκδόσεις –άλλα εντυπωσιακά ονόματα από εκεί- Hellcat και Redeye. Το Demon έχει έναν υπερτροφοδοτούμενο V8 6,2 λίτρων με απόδοση 840 ίππων που κάνει την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα να διαρκεί μόλις 2,1 δευτερόλεπτα. Το τετρακοσάρι καλύπτεται σε μόλις 9,65 δευτερόλεπτα, με ταχύτητα εξόδου 225 χλμ./ώρα. Δηλαδή, σαν δαιμονισμένο!

Advertisement

Στην τρίτη θέση, άλλη μια Rolls (και έχει και συνέχεια). Η Rolls-Royce Phantom, στην όγδοη γενιά της, είναι το εμβληματικό μοντέλο της Rolls-Royce, με μήκος σχεδόν έξι μέτρα και βάρος πάνω από 2,6 τόνους. Η τιμή του ξεπερνά τις 430.000 ευρώ και για εμάς εδώ στην Ελλάδα, αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος για τον οποίο το βλέπουμε στους δρόμους με την ίδια συχνότητα που βλέπουμε και τα φαντάσματα. Αντικειμενικά όμως, με αυτές τις διαστάσεις, του «πηγαίνει» πολύ το πομπώδες όνομα.

Advertisement

Η τέταρτη θέση, ανήκει σε ένα Γκρέμλιν. Το μοντέλο για το οποίο η American Motors Corporation δεν πρέπει να «βασανίστηκε» και πολύ για να του βρει όνομα, ήταν ένα πραγματικά «βασικό» hatchback, που σχεδιάστηκε για να ανταγωνιστεί τα επίσης «λαϊκά» VW Beetle και Chevy Vega. Για να φτιάξει το Gremlin, η AMC απλώς πήρε το μοντέλο Hornet και προσάρμοσε ανάλογα. Το θετικό ήταν ότι όταν βρεχόταν το αυτοκίνητο, σε αντίθεση με τα Gremlins της ομώνυμης κινηματογραφικής ταινίας, δεν γινόταν τέρας. Οι κακεντρεχείς, από τους οποίους παίρνουμε αποστάσεις, θα έλεγαν πως ήταν αρκετά άθλιο και χωρίς να «βραχεί».

Advertisement

Άλλη μια Rolls-Royce στην πέμπτη θέση, αυτή τη φορά η Wraith. Για να μην τα ξαναλέμε τα περί μεγέθους, τα γκροτέσκ μοντέλα της RR, έχουν όπως φαίνεται σχεδόν όλα ασορτί ονόματα. Και για τη Rolls Royce, είναι άλλη μια φορά που χρησιμοποιεί ένα συνώνυμο όρο για τη λέξη «φάντασμα» που όπως φαίνεται αρέσει πολύ εκεί στο δυτικό Sussex της Αγγλίας. Το θηριώδες coupe, με το V12 μηχανικό σύνολο και τους 600 ίππους, έχει τις πόρτες του να ανοίγουν ανάποδα, δίνοντας έτσι πρόσβαση σε ένα εσωτερικό που σπάνια μπορεί να απολαύσει δια ζώσης κανείς.

Στην έκτη θέση, έχουμε τον «Εξορκιστή» της Hennessey. Ο John Hennessey, γνωστός για το πάθος με τις βελτιώσεις των αυτοκινήτων της Chevrolet, ήθελε να δώσει μια «απάντηση» στο Dodge Demon και τι πιο ταιριαστό από το να δημιουργήσει ένα μοντέλο Exorcist; Έτσι λοιπόν, πήρε ένα Chevrolet Camaro ZL1 και του «τουμπάνιασε» στους 1.000 ίππους για να απαντήσει στις… δαιμονικές προκλήσεις της Dodge. Κι εμείς από τη μεριά μας, δεν μπορούμε παρά να παραδεχτούμε πως αν μη τι άλλο ήταν μια έξυπνη επιλογή ονόματος.

Έβδομη στη λίστα, είναι η Diablo της Lamborghini. Ένα μοντέλο –σταθμός για την Ιταλική εταιρεία που παρουσιάστηκε μέσα στη δεκαετία του ’90. Το «διαβολικό» όνομα, προέκυψε από έναν ταύρο που στην Ισπανία είχε σπάσει τα κοντέρ με την αντοχή του απέναντι σε ταυρομάχους. Με τον V12 κινητήρα στο κέντρο και αυτή την… όχι και τόσο αρμονική κατανομή των όγκων πάνω στο εντυπωσιακό αμάξωμα με τις πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, η Diablo ήταν ένα τρομακτικό αυτοκίνητο που απαιτούσε διαβολική συνέπεια από τον οδηγό που θα τολμούσε να πιέσει τον κινητήρα.

Λιγότερο τρομακτική σε επιδόσεις αλλά με –για κάποιους, πολύ- τρομακτικό όνομα, η Spider της Alfa Romeo είναι στην όγδοη θέση της λίστας του Top Gear. Στις πρώτες εκδόσεις του, το μοντέλο με την κίνηση πίσω, τον κινητήρα εμπρός και την αμίμητη αισθητική του roadster αμαξώματος σε Ιταλική απόδοση, ήταν και παραμένει ένα πολύ επιθυμητό αυτοκίνητο. Ο μύθος των παλιότερων εκδόσεων ενισχύθηκε από την όχι και τόσο πετυχημένη συνέχεια, με το προθιοκίνητο μοντέλο που έφερε μέχρι το τέλος της εμπορικής του χρήσης, το όνομα Spider για λογαριασμό της Μιλανέζικης μάρκας.

Κλείνοντας, βρίσκουμε άλλη μια Rolls-Royce, προφανώς για να ολοκληρωθεί το θέμα όπως ξεκίνησε. Η Spectre, είναι το νέο coupe μοντέλο της εταιρείας που θα κυκλοφορήσει το 2023 και θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Για τη RR η διάθεση της Spectre θα είναι η απαρχή της εξάλειψης του V12 κινητήρα από τη γκάμα των μοντέλων της, κάτι που θα ολοκληρωθεί έως το 2030. Η Spectre, ως ηλεκτρική, θα δικαιώνει και το όνομά της, όντας αθόρυβη σαν χρωματικό φάσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή είναι η νέα, ευέλικτη ηλεκτρική πλατφόρμα της Lotus
Hennessey: Επετειακό Chevrolet Camaro με πάνω από 1.000 ίππους
Έρχεται και η Ferrari 296 Spider (+video)