Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται και η Ferrari 296 Spider (+video)

Ελλάδα 11:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται και η Ferrari 296 Spider (+video)

ΝΕΑ

Έρχεται και η Ferrari 296 Spider (+video)

ΝΕΑ

Οι άνθρωποι της Ferrari συνεχίζουν την προϊοντική τους επέκταση, ετοιμάζοντας την κάμπριο εκδοχή της plug-in υβριδικής 296 GTB.

Advertisement
Advertisement

Μετά την ολοκαίνουρια Ferrari 296 GTB των 830 ίππων σε κουπέ αμάξωμα, η μάρκα από το Μαρανέλο εργάζεται πάνω στην κάμπριο εκδοχή της, με κάποια πρωτότυπα να βρίσκονται ήδη στους δρόμους.

Η Ιταλίδα ντίβα φαίνεται πως θα έχει σκληρή αναδιπλούμενη οροφή, που για τις ανάγκες εξοικονόμησης βάρους ενδέχεται να είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο. Όσο… μείον και αν γράψει η ζυγαριά από τη χρήση του συγκεκριμένου υλικού, κάποιες ενισχύσεις στο πλαίσιο θα καταστούν αναπόφευκτες. Υπενθυμίζεται ότι στη 812 GTS, η οροφή ανοίγει και κλείνει σε 14 δευτερόλεπτα, σε ταχύτητες έως και 45 χλμ./ώρα.

Κατά τα άλλα δεν αναμένονται σημαντικές διαφορές σε επίπεδο εμφάνισης, με την κάμπριο παραλλαγή να διατηρεί την κομψή και συνάμα «επιθετική» εμφάνιση της coupe.

Advertisement
Advertisement

Απαράλλαχτο θα μείνει και το μηχανολογικό, plug-in υβριδικό υπόβαθρο, που συνδυάζει έναν V6 twin-turbo 3.000 κ.εκ. των 663 PS, με ένα ηλεκτρομοτέρ 167 PS στον πίσω άξονα. Συνδυαστικά παράγονται 830 PS/ 740 Nm, με την ολοκλήρωση του σπριντ 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται σε 2,9 δλ.

Μέρος του κινητήριου συνόλου είναι και μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 7,45 kWh που επιτρέπει στη 296 να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 25 χλμ. και σε ταχύτητες έως 134 χλμ./ώρα.

Το πρωτότυπο που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο απαθανατίστηκε στους δρόμους γύρω από τις εγκαταστάσεις του Μαρανέλο, από τον Youtuber Varryx. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το γεγονός πως μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία του κατασκόπου, οι άνθρωποι της Ferrari επιχείρησαν να… διαφύγουν.

Advertisement

Η κάμπριο εκδοχή της 296 GTB θα υιοθετεί θα σταδιοδρομήσει είτε ως 296 Spider είτε ως 296 GTS, με το λανσάρισμά της να γίνεται μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Zlatan κερνάει μια ακόμα Ferrari για τα γενέθλιά του, τον… Zlatan
Elon Musk: Γελάει με την προοπτική μιας αυτόνομης Ferrari
Το μυστηριώδες πρωτότυπο της Ferrari (+video)