Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 300…

Ελλάδα 17:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα νέα της πιάτσας, 300…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 300…

ΝΕΑ

Η μοναδική διαδικτυακή στήλη που γράφει και ενημερώνει για όλα όσα συμβαίνουν στο χώρο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας και… ξετρυπώνει ειδήσεις και νέα που ΔΕΝ γράφονται!

Advertisement
Advertisement

Φίλοι μου καλησπέρα!!!! Και όταν λέμε καλησπέρα εννοούμε σε όλες και όλους, φίλους και εχθρούς. Επιστροφή λοιπόν στα… θρανία, μετά από ένα περίεργο καλοκαίρι με απρόοπτα, πολλές ειδήσεις, περίεργα αλλά και… συμβίωση με τον Covid-19 που συνεχίζει να «ζει» ανάμεσά μας και να παίρνει κοντά του, αγαπημένους ανθρώπους.

Το σίγουρο είναι πως το καλοκαίρι πέρασε, οι περισσότεροι από εμάς γεμίσαμε τις μπαταρίες και πλέον ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε μόνο μπροστά! Σίγουρα υπάρχουν προβλήματα, σίγουρα όλα δεν είναι ρόδινα, όμως με πάθος, όρεξη και όραμα μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη και πιο ευχάριστη.

Όπως θα έχετε ήδη διαβάσει και θα έχετε ενημερωθεί, η αγορά μπορεί να πηγαίνει σχετικά καλά όμως υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που αφορά στις παραγωγές των οχημάτων από τα εργοστάσια. Αυτό δημιουργεί ένα θέμα με τις παραδόσεις, οπότε όσοι θέλετε να αποκτήσετε καινούργιο αυτοκίνητο πρέπει να κάνετε λίγο υπομονή! Μία λέξη σημαντική για κάθε πράγμα που κάνουμε στη ζωή μας και θα πρέπει όλοι μας να έχουμε.

Τέτοιες εικόνες στη Βαρυμπόμπη θα μας λείψουν πραγματικά…

Advertisement
Advertisement

Μας τσάκισαν την ψυχολογία οι φωτιές

Από την άλλη και όπως έχουμε τονίσει και γράψει σε αυτήν την στήλη, οι τιμές αρχίζουν να ανεβαίνουν και αυτό αφορά όλες τις κατηγορίες των αυτοκινήτων. Με λίγα λόγια κρατήστε το στην άκρη του μυαλού σας και κάντε την κίνηση για να μην χρειαστεί να πληρώσετε αρκετά παραπάνω για το αυτοκίνητο που πάντα ονειρευόσασταν.

Από τον φετινό Αύγουστο δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τις καταστροφικές φωτιές σε όλη την Ελλάδα και κυρίως σε Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησο που μας τσάκισε… ψυχολογικά. Ας ευχηθούμε και ας προσπαθήσουμε ο καθένας με τον τρόπο του, να δώσουμε και πάλι πνοή στα δάση μας και κουράγιο σε όσους επλήγησαν σκληρά..

Δυο… δυο

Advertisement


Πάμε με… 300

Μπορεί η επαφή και η επικοινωνία που είχαμε μέσα από το Newsauto και τα Social Media να υπήρχε τον Αύγουστο, αλλά η επιστροφή της στήλης στον… διαδικτυακό αέρα είναι ό,τι καλύτερο! Όπως βλέπετε ήδη φτάσαμε τα… 300 και θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος την καθαρή ενημέρωση.
Η σημερινή θεματολογία είναι πλούσια και σας αφήνω να την απολαύσετε για να ξέρετε τι παίζει στην πιάτσα!

Επιστροφή στην καθημερινότητα

Advertisement

Αφιερωμένο στον φίλο Μελέτη…

Πριν σας αφήσω, να αφιερώσω «Τα Νέα της Πιάτσας, 300…» στον αγαπημένο μου φίλο Μελέτη Καρατεκίδη που μας «άφησε» πολύ νωρίς, μόλις στα 38 του χρόνια, χτυπημένος από κορονοϊό. Πάντα θα βρίσκεται στις καρδιές μας και ανάμεσά μας…

Αν θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Advertisement


Καλή ανάγνωση!

 


Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Η υπομονή είναι πικρή, αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.


 

Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες μηχανικούς, ο Μελέτης Καρατεκίδης, που είχε συνεργασία με πολλές αγωνιστικές ομάδες της Ευρώπης αλλά και κορυφαίους Ευρωπαίους οδηγούς και ήταν αρχιμηχανικός του πρωταθλητή Μάριου Ηλιόπουλου μας «άφησε» στις 30 Αυγούστου χτυπημένος από Covid-19.

«Έφυγε» ο μηχανικός Μελέτης Καρατεκίδης…


Τον περασμένο Αύγουστο οι καταστροφικές φωτιές συγκλόνισαν το Πανελλήνιο και οι ζημιές που υπήρξαν είναι ανυπολόγιστες. Γι’ αυτό το λόγο το Newsauto δεν έμεινε με τα χέρια σταυρωμένα αλλά προχώρησε σε πράξεις κάνοντας κατάθεση του ποσού των 20.000 ευρώ σε ειδικό λογαριασμό που έχει ανοιχτεί από το Υπουργείο Οικονομικών, στην Τράπεζα της Ελλάδος. Παράλληλα αγόρασε και έστειλε προμήθειες στους πυρόπληκτους της Ευβοίας μέσω του Ερυθρού Σταυρού.


Είναι ορισμένα πράγματα που σου φτιάχνουν τη διάθεση και θέλεις να τα μοιραστείς με φίλους. Από αυτά που άκουσα τις προηγούμενες ημέρες από φίλο αναγνώστη και πραγματικά δεν έχω λόγια είναι το εξής: «Παίρνω αντιβίωση για, χοληστερίνη θυρεοειδή, γενικά αρκετά φάρμακα. Εάν δεν πάρω φάρμακα έχω συνέπειες. Έχεις γίνει ίδιο φάρμακο με τα Νέα της Πιάτσας. Άντε ξεκίνα».


Την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου θα βγει προς πώληση το ιστορικό ακίνητο της πρώην εισαγωγικής εταιρείας των αυτοκινήτων Renault (MAVA) στη Νέα Φιλαδέλφεια.


Τη θέση του διευθυντή Marketing της μάρκας MINI ανέλαβε από την 1η Σεπτεμβρίου ο Μιχάλης Γαγάνης ο οποίος κατείχε τα τελευταία πέντε χρόνια τη θέση του Events & Dealer Marketing Expert για την BMW.


Πολλά είναι τα επαγγελματικά οχήματα που ήδη βρίσκονται επί ελληνικού εδάφους και συγκεκριμένα στο λιμάνι του Πειραιά. Όπως μπορείτε να δείτε και από την αποκλειστική εικόνα, τα οχήματα είναι έτοιμα να φορτωθούν για να βρεθούν στον τελικό προορισμό τους.


Μέλος του carandmotor.gr είναι από τις 2 Αυγούστου ο Παναγιώτης Πανάγος ο οποίος προέρχεται από τα περιοδικά Autocar και Drive.


 

Το χρονικό διάστημα 23/9-3/10 θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πρώτο θεματικό event MOBILITY 2021 και συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο του Golden Hall. Σε αυτήν, οι επισκέπτες (δεν θα υπάρχει εισιτήριο) θα έχουν την ευκαιρία να δούνε από κοντά ηλεκτρικά και επαναφορτιζόμενα (plug-in) υβριδικά αυτοκίνητα, ηλεκτρικά πατίνια, ηλεκτρικές μοτοσικλέτες, παρόχους, φορτιστές και οτιδήποτε έχει σχέση με το… ρεύμα.

Όλα είναι ρεύμα – Ερχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα


Το χρονικό διάστημα 23-31 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Metropolitan Expo η «Αυτοκίνηση Anytime», μία έκθεση που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1983 στο Ολυμπιακό Στάδιο με την ονομασία Σαλόνι Αυτοκινήτου και άλλαξε ονομασία (Αυτοκίνηση) το 1997.


Τα πρώτα Toyota Yaris Cross βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα και τις επόμενες ημέρες θα κάνουν την εμφάνισή τους στις αντιπροσωπείες της μάρκας.


Ξεπέρασε τους 120.000 ακόλουθους το κανάλι μας «Βασίλης Σαρημπαλίδης» στο YouTube και παραμένει στην κορυφή των ελληνικών καναλιών που το περιεχόμενό τους αφορά σύγχρονο αυτοκίνητο.


Σε εξαγορά της γαλλικής εταιρείας ενοικιάσεων Europcar προχώρησε το VW Group έναντι του ποσού των 2.5 δις. ευρώ. Να σημειώσουμε πως η Europcar έχει ήδη κλείσει συμφωνία με την εταιρεία Kinsen στην οποία συμμετέχει και η οικογένεια Σαρακάκη.

Ποια εταιρεία εξαγόρασε η VW έναντι 2,5 δισ. ευρώ;


Η ηλεκτροκίνηση μπαίνει για τα καλά στη ζωή μας και αυτό φαίνεται τόσο από τα νέα μοντέλα όσο και από τις πωλήσεις που συνεχώς κερδίζουν μερίδια. Μεταξύ άλλων και ένα πρωτότυπο της Nissan αλλά αρκετά γνώριμο μοντέλο, το Silvia του 1960 το οποίο η ιαπωνική μάρκα επανασχέδιασε και ζωντάνεψε ως ηλεκτρικό.


Τρία χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε η Peugeot Γκάλλο στην Αγία Παρασκευή (Λεωφ. Μεσογείων 421).


Μεγάλη είδηση η διοργάνωση του Ράλι Ακρόπολις στην Ελλάδα και μάλιστα ως αγώνας του WRC. Όλα καλά όλα τέλεια, αλλά όπως μαθαίνουμε υπάρχουν και κάποια περίεργα πράγματα που θα δουν το φως της δημοσιότητας μετά τον αγώνα και θα ταράξουν τα νερά….


Μαζί με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα κυκλοφόρησε την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου το περιοδικό CAR με εξώφυλλο το Nissan Qashqai νέας γενιάς.


 

Το νέο τεύχος του περιοδικού 4Τροχοί κυκλοφόρησαν την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου μαζί με την εφημερίδα Καθημερινή και με εξώφυλλο το νέο Nissan Qashqai.

 


Κυκλοφόρησε το διαδικτυακό TRCOFF το οποίο επιμελείται ο Γιάννης Στέφου.


Οι δημοσιογραφικές αποστολές έχουν ξεκινήσει και πάλι και ήδη τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν τρεις στο εξωτερικό και συγκεκριμένα:
Opel Grandland στην Γερμανία…
Skoda Fabia στην Πολωνία…
Toyota Yaris Cross Στην Ολλανδία…


Στο Παρίσι θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 7-8 Σεπτεμβρίου η δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου DS4. Όπως μαθαίνουμε το παρών θα δώσουν δύο δημοσιογράφοι, οι Γιάννης Καλογέροπουλος και Άρης Γαλανόπουλος.


Εκδήλωση για δημοσιογράφους με όλη τη γκάμα των μοντέλων που φέρνει το διακριτικό γράμμα «Ν» διοργανώνει η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Hyundai και συγκεκριμένα στο αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Μεγάρων. Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.


Στη Γαλλία θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 16-17 Σεπτεμβρίου η δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου Dacia Duster.


Στην Ισπανία θα ταξιδέψουν οι Έλληνες δημοσιογράφοι το χρονικό διάστημα 4-5 Οκτωβρίου για την παρουσίαση του Lexus ΝΧ.


Το νέο ηλεκτρικό της KIA με την ονομασία EV6 θα παρουσιαστεί στην Ισπανία το διάστημα 13-14 Οκτωβρίου και θα έχουν την ευκαιρία να το οδηγήσουν και Έλληνες δημοσιογράφοι.


Ένα επιτυχημένο συνέδριο διοργάνωσε η ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Ν. Μαγνησίας στην πόλη του Βόλου, το διήμερο 3-4 Σεπτεμβρίου. Η Γενική Συνέλευση φιλοξενήθηκε στον βιομηχανικό πολυχώρο Τσαλαπάτα παρουσία του προέδρου της Σοφοκλή Φάτσιου, του προέδρου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, Δημήτριου Κολυνδρίνη, του ΔΣ της ΠΟΑΥΣ αλλά και πλήθος πολιτικών όπως οι κ.κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Χρήστος Τριαντόπουλος, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Ζέτα Μακρή κ.ά.


Το λεγόμενο αγγλικό ταξί με την ονομασία LEVC, θα εισάγει στην Ελλάδα ο όμιλος Σπανός. Πριν από λίγες εβδομάδες είχε φέρει ένα με ξένες πινακίδες το οποίο κυκλοφόρησε σε Αττική, Μύκονο και Πάρο. Να σημειώσουμε πως η Ελλάδα είναι η 6η χώρα που θα διαθέσει στην αγορά το συγκεκριμένο μοντέλο VIP μετακινήσεων μετά τις, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Πολωνία ενώ η τιμή του υπολογίζεται κοντά στα 80.000 ευρώ.


Το γεγονός ότι αυτή την εβδομάδα έχουμε Ράλι Ακρόπολις αποτελεί τεράστια είδηση για την Ελλάδα Οι κορυφαίοι οδηγοί και οι κορυφαίες ομάδες του WRC μαζί με ελληνικά και ξένα πληρώματα θα μονομαχήσουν στα βουνά της χώρα μας ενώ για πρώτη φορά θα δούμε ειδική διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Σύνταγμα!


Ο αντιπρόσωπος της Nissan Θέμης Χαλκιάς θα συμμετάσχει ως οδηγός στο φετινό Ράλι Ακρόπολις που διεξάγεται το διάστημα 9-19 Σεπτεμβρίου και προσμετρά στο WRC.


Στις εγκαταστάσεις της Cosmote TV πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια ενός Ford Fiesta R2 το οποίο θα τρέξει ο Στέφανος Θεοχαρόπουλος στο φετινό Ράλι Ακρόπολις έχοντας δίπλα του τον Γιώργο Κότσαλη.

Με Ford Fiesta R2 στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις οι Θεοχαρόπουλος-Κότσαλης (vid)


 

Με την στήριξη της εισαγωγικής εταιρείας των αυτοκινήτων Peugeot, η Peugeot Γκάλλο κατάφερε να φέρει στην Ελλάδα ένα εργοστασιακό αγωνιστικό Peugeot 208 Rally4. Το συγκεκριμένο θα συμμετάσχει στο Ράλι Ακρόπολις (αλλά και σε ελληνικούς αγώνες) με το πλήρωμα τους Λευκαδίτη – Κοντό.


Ένα ακόμα αγωνιστικό αυτοκίνητο που θα τρέξει ελληνικό πλήρωμα στο Ράλι Ακρόπολις παρουσιάστηκε σήμερα. Πρόκειται για μία Skoda Fabia R5 που θα τρέξει για πρώτη φορά στον εθνικό μας αγώνα ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος έχοντας δίπλα του τον Νίκο Ιντζόγλου.


Νέα εποχή για την εκπομπή Moto & Bike TV που γυρίζει σελίδα και περνάει στην νέα εποχή της τηλεόρασης. Συγκεκριμένα η υβριδική τηλεόραση του OPEN TV (προϋπόθεση για να συνδεθείτε με την υβριδική τηλεόραση είναι να έχετε smart TV συνδεδεμένη στο διαδίκτυο) εντάσσει την μοτοσικλέτα και την θεματολογία της εκπομπής μας στην πλατφόρμα της υβριδικής τηλεόρασης του OPEN TV.


Το τριήμερο 10-12 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί η 27η Πανελλήνια Συνάντηση κλασσικής Μοτοσικλέτας. Σημείο συνάντησης στο camping “Ροβιές”, που βρίσκεται 3 χλμ βόρεια από τις Ροβιές της Βόρειας Εύβοιας.


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com*
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 2
2. www.lifo.gr 5
3. www.zougla.gr 7
4. www.protothema.gr 13
5. www.newsauto.gr 17
6. www.tanea.gr 21
7. www.tovima.gr 25
8. www.sport-fm.gr 32
9. www.car.gr 41
10. www.newsit.gr 45
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 17
2. www.autogreeknews.gr 55
3. www.gocar.gr 109
4. www.traction.gr 207
5. www.autotriti.gr 275
6. www.motorone.gr 412
7. www.autoagora.gr 436
8. www.drive.gr 680
* Ορισμένα site δεν εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 6/9/2021 (12:00)

 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 120.500
2. Trcoff: 46.100
3. Drive magazine: 22.300
4. Tractiongr: 19.200
5. Carotogr: 11.600
6. CarGuysGr: 8.030
7. Gocar: 5.330
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 3.870
9. 4Τροχοί: 3.540
10. Newsauto: 3.030
11. Ariadni Gerasimidou: 2.500
12. Auto Τρίτη: 1.530
13. Panos Seitanidis: 1.490
14. Επί Τροχών TV: 1.420
15. George Sargiannidis: 1.210
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 6/9/2021 (12:00)

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ YOUTUBE
1. Moto in Action tv 24.700
2. Moto & Bike TV 22.700
3. MOTOMAGGR 14.800
4. Bikeit.gr 2.970
5. Dimitris Diatsidis 1.820
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 6/9/2021 (12:00)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Ιταλία θέλει να σώσει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης
Τα SUV πρωταθλητές στο 0-100
Έρχονται οι… κατάσκοποι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς