Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Έρχονται οι… κατάσκοποι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ελλάδα 20:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχονται οι… κατάσκοποι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Fleet Cars

Έρχονται οι… κατάσκοποι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Fleet Cars

Σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία υπέγραψε ο ΟΑΣΑ προκειμένου να καταγραφεί η συμπεριφορά των οδηγών και αν τηρούνται τα μέτρα έναντι του κορωνοϊού.

Advertisement
Advertisement

Εντός του Σεπτεμβρίου θα πιάσουν δουλειά οι μυστικοί επιβάτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι οποίοι ως αποστολή θα έχουν την καταγραφή παραπόνων και προβλημάτων των μετακινούμενων τόσο με τα οδικά μέσα μεταφοράς όσο και με τα μέσα σταθερής τροχιάς στην Αθήνα.

Οι άνθρωποι που θα αναλάβουν την… συγκεκριμένη αποστολή στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα είναι εργαζόμενοι ιδιωτικής εταιρείας και όχι υπάλληλοι του ΟΑΣΑ και θα λειτουργούν με συστηματική παρουσία ως «ομάδα διασφάλισης ποιότητας», η οποία θα κινείται διαρκώς σε όλα τα μέσα ενώ θα πραγματοποιεί και δοκιμαστικές κλήσεις στον πενταψήφιο αριθμό του ΟΑΣΑ, προκειμένου να ελέγχει την απόκριση των υπηρεσιών στα αιτήματα των πολιτών. Η σύμβαση που υπέγραψε ο ΟΑΣΑ με ιδιωτική εταιρεία ανέρχεται σε 16.000 ευρώ πλέον του ΦΠΑ και τα αποτελέσματα θα πρέπει να παραδοθούν τους επόμενους μήνες.

Advertisement
Advertisement

Οι μυστικοί επιβάτες επίσης θα κρίνουν την καθαριότητα των οχημάτων, τη συχνότητα των δρομολογίων, το εάν τηρούνται τα μέτρα για τον κορωνοϊό, τη συμπεριφορά και ευγένεια του οδηγού, ακόμα και την οδική του συμπεριφορά – το εάν δηλαδή οδηγεί με ασφάλεια, εάν τηρεί τον ΚΟΚ, κλπ.

Πρόκειται για ένα μέτρο αρκετά διαδεδομένο στο εξωτερικό με σκοπό να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό.

Ο αριθμός των μυστικών επιβατών δεν έχει γίνει γνωστός αλλά σε καμία περίπτωση δε θα ασκούν καθήκοντα ελεγκτή κομίστρου και δεν θα μιλούν με τους επιβάτες, αλλά θα παρατηρούν και θα καταγράφουν.

Advertisement

Επίσης οι μυστικοί επιβάτες θα ελέγχουν τη διαθεσιμότητα των μέσων, δηλαδή, τη γεωγραφική κάλυψη του δικτύου, το ωράριο λειτουργίας, τη συχνότητα των δρομολογίων, κλπ., την προσβασιμότητα των μέσων προς όλους και ειδικότερα τα ΑμεΑ, καθώς επίσης τη διαθεσιμότητα εισιτηρίων σύμφωνα με τις ανάγκες των επιβατών, την παροχή αξιόπιστης πληροφόρησης προς τον επιβάτη (γενικές πληροφορίες, στοιχεία δρομολογίων, τιμές εισιτηρίων, δικαιώματα ελεύθερης – μειωμένου κομίστρου μετακίνησης, κ.λπ.), την ασφάλεια των επιβατών, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας από τον Covid-19.

Φωτογραφία: Eurokinisi

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μικρή παράταση “ζωής” στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ
Σκληρό test-drive για το ηλεκτρικό λεωφορείο του ομίλου Σαρακάκη
Διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους επιβάτες των ΜΜΜ