Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 290…

Ελλάδα 23:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα νέα της πιάτσας, 290…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 290…

ΝΕΑ

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε και γίνονται πίσω από τις… κάμερες αλλά και δεν θα διαβάσετε πουθενά αλλού, από το χώρο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα, καλοκαιρινή, να έχουμε. Ήδη έχουμε αρχίσει να μπαίνουμε σε μία κανονικότητα, τα κρούσματα μειώνονται, ο κόσμος επιστρέφει στις δουλειές του και γενικά υπάρχει ένα θετικό κλίμα που μας αρέσει.

Η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων κινείται και αυτή καλά και όπως φαίνεται τα δύσκολα και… περίεργα τελείωσαν, άρα έχουμε πλέον να σκεφτόμαστε μόνο θετικά πράγματα. Αρχικά θα πρέπει να ορθοποδήσουμε, να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά και σύντομα θα θυμόμαστε όλα όσα έχουμε περάσει, με οικονομική κρίση και πανδημία, ως ένα άσχημο όνειρο. Υγεία να έχουμε και καλή διάθεση και είναι σίγουρο πως όλα θα πάνε πολύ καλά.

To καλοκαίρι έρχεται. Ετοιμαστείτε! (στη φωτό το Ford Puma ST με ένα σκάφος TOTEM 98)

Τιμητική πρόταση…

Advertisement
Advertisement

Πριν αρχίσετε το διάβασμα θα ήθελα να γράψω και για την τιμητική πρόταση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, να με προσκαλέσουν να πλαισιώσω το τμήμα του μεταπτυχιακού προγράμματος Δημοσιογραφίας, “Νέα Μέσα και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης” στο τμήμα ΜΜΕ και επικοινωνίας. Το θέμα που αναπτύξαμε ήταν το YouTube, ένα καινούργιο σχετικά Μέσο που έχει εισβάλει στη ζωή μας και παίζει πλέον καθοριστικό ρόλο και στην δημοσιογραφία.

Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίζουν τη δουλειά που κάνεις με πολύ κόπο, χωρίς ωράριο, όταν την ίδια ώρα κάποιοι άλλοι αρνούνται να ακολουθήσουν τις εξελίξεις και αναρωτιούνται τι φταίει και μένουν πίσω

Advertisement

 

Πού θα στείλετε τα νέα σας

Advertisement

Όσοι θέλετε να στέλνετε ειδήσεις, νέα. κ.ά. μπορείτε να το κάνετε (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») στο e-mail: saribal@otenet.gr

 

Καλή ανάγνωση!

Advertisement

 

* Για να διαβάσετε προηγούμενα Νέα της Πιάτσας πατήστε ΕΔΩ

 


Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ.

Οι… λαγοί κοπάδι γίνονται;


 

ΕΙΠΑΝΕ:

“Στην Ελλάδα υπάρχει πολύ συσσωρευμένο χρήμα. Οι ατομικές και ιδιωτικές καταθέσεις πριν από λίγο καιρό ήταν στα 7 δις και τώρα έχουμε ξεπεράσει τα 20 δις και οι οποίες μόλις θα ανοίξει η αγορά θα στραφούν σε καταναλωτικά αγαθά”.

O αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nissan-Nικ. I. Θεοχαράκης, Τάκης Θεοχαράκης

 

“Η ηλεκτροκίνηση δεν είναι μόνο το μέλλον αλλά και το παρόν“.
Η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου στον ΣΚΑΙ 100.3

 


Πολλές είναι οι συζητήσεις και οι φήμες (;) το τελευταίο χρονικό διάστημα για μεγάλη εισαγωγική εταιρεία. Πρόσφατα προχώρησε σε περικοπές, αλλαγές, ωστόσο συζητιέται έντονα στην πιάτσα που υπάρχει ακόμα και το ενδεχόμενο αποχώρησης!


Μεγάλες είναι οι πιθανότητες να δούμε καινούργιους επιχειρηματίες στην… πιάτσα του αυτοκινήτου. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετά δυνατοί «παίκτες» που έχουν χρήματα να επενδύσουν και ψάχνουν την κατάλληλη ευκαιρία.


Σε αρκετά γκρουπ δημοσιογράφων και λόγω της πανδημίας πραγματοποιήθηκε η δημοσιογραφικη παρουσίαση του νέου Nissan Qashqai από την εισαγωγική εταιρεία των ιαπωνικών αυτοκινήτων. Η παρουσίαση έγινε στις εγκαταστάσεις της Νικ. Ι. Θεοχαράκης στη λεωφόρο Αθηνών.


Το πρώτο Nissan Qashqai ήρθε στην Ελλάδα με κλειστή νταλίκα και όπως μάθαμε είναι ένα από τα οχήματα προπαραγωγής. Δείτε παρακάτω και το σχετικό video τη μέρα που “πάτησε” στη χώρα μας…


Εδώ και χρόνια ένα είδος αποκλειστικών θεμάτων που μας χαρακτηρίζει είναι το ρεπορτάζ που πραγματοποιούμε στα logistics των εταιρειών. Πρόσφατα και ενώ ετοιμαζόμασταν για να παρουσιάσουμε ένα νέο μοντέλο, μόλις τρεις ώρες πριν από το γύρισμα μάθαμε πως θα έχουμε και… παρέα. Το γραφείο Τύπου της εταιρείας αποφάσισε να φωνάξει και κάποιον άλλον για πλάνα και φωτογραφίες και αντιπροτείναμε την επόμενη φορά να πραγματοποιήσουν και συνέντευξη Τύπου στα logistics. Τελικά είναι για να γελάμε ή να κλαίμε;


«Έφυγε» σε ηλικία 57 ετών ο Στέφανος Σιμωτάς που αρθρογραφούσε και για το χώρο του αυτοκινήτου. Η είδηση του θανάτου του ήταν τόσο ξαφνική που συγκλόνισε το χώρο. Διατηρούσε την ιστοσελίδα auto4u.gr και συνεργαζόταν και με άλλες ιστοσελίδες όπως politispress.gr κ.ά.


Την τρέχουσα εβδομάδα διεξάγεται εντός της Αττικής η δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου και πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού Skoda Enyaq iV. Η εισαγωγική εταιρεία έχει χωρίσει σε διάφορα γκρουπ τους δημοσιογράφους ακολουθώντας το πρωτόκολλο που ορίζουν τα μέτρα της πανδημίας.


Η Europ Assistance αναζητά άτομα για να στελεχώσουν θέσεις, οδηγών μοτοσικλέτας και φορτηγών.


Μία συλλεκτική έκδοση του Abarth 595 που θα παραχθεί σε 2.000 μονάδες πάτησε… στην Ελλάδα.

Abarth 595 Scorpioneoro: H συλλεκτική έκδοση ήρθε στην Ελλάδα…

 


Οι πρώτες ηλεκτρικές Mustang Mach-E βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, κάτι που διαβάσατε πρώτοι στο Newsauto.

Ήρθε στην Ελλάδα η ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E


Μετά από αρκετό καιρό θα διεξαχθεί ελληνική παρουσίαση εκτός… Αθήνας και συγκεκριμένα στη Χαλκιδική. Πρόκειται για τη δημοσιογραφική παρουσίαση του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού Volvo, XC40 Recharge, που θα πραγματοποιηθεί στο SANI Resort την Τρίτη 8 Ιουνίου. Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί αυθημερόν (από την Αθήνα) γεγονός που έχει προκαλέσει πολύ… γκρίνια.


Την Πέμπτη 27 Μαίου στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί η ευρωπαϊκή αποκάλυψη του , Plug-in Hybrid Jeep Wrangler 4xe. Όσοι θέλετε μπορείτε να την παρακολουθήσετε παρακάτω:


Την Τρίτη 25 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η παγκόσμια διαδικτυακή πρεμιέρα του Cupra Born.


Διαδικτυακή συνάντηση με το δίκτυο των αντιπροσώπων είχαν σήμερα στελέχη της εισαγωγικής εταιρείας FCA (Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Jeep).


Αρκετή κίνηση που ήταν θα λέγαμε και αναμενόμενη, υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στον τομέα των rent a car, γεγονός που έχει αρχίσει να φέρνει και πάλι χαμόγελα στην αγορά.


Οι συζητήσεις για αλλαγές στον δημοσιογραφικό κόσμο συνεχίζονται και ενδέχεται να δούμε το ερχόμενο διάστημα και άλλες αλλαγές


Ο Κώστας Καββαθάς έκανε μία ανάρτηση στο Facebook ρίχνοντας βελάκια προς πάσα κατεύθυνση, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα πολλά…


Πολλά είναι τα προβλήματα για πολύ γνωστό όνομα αντιπροσώπου αυτοκινήτων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Όπως μαθαίνουμε γίνεται λόγος και για αντικατάστασή του…


Στην φιλόξενη συχνότητα του Libero 107.4 στην Θεσσαλονίκη μας φιλοξένησε ο Τάσος Κοτσάνης ο οποίος διατηρεί κάθε Σάββατο εκπομπή για το αυτοκίνητο. Μιλήσαμε για το Newsauto, για το τραγικό δυστύχημα σε αγώνα Dragster και πολλά θέματα που απασχολούν την… πιάτσα. Μπορεί να ακουγόμασταν μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά διαπιστώσαμε πως η απήχηση ήταν μεγάλη!


Γι ακόμα μία φορά μας φιλοξένησε στις ραδιοφωνικές του εκπομπές ο Πάρις Ποντίκας τον οποίο ακούμε τόσο στην ΕΡΑ Σπορ όσο και στο Πρώτο Πρόγραμμα. Εκπομπές και ενημέρωση με ένα πολύ ξεχωριστό στυλ που σε κρατάει καρφωμένα στα ερτζιανά.


Ακόμα μία θέση στο ranking των κορυφαίων αμιγώς αυτοκινητιστικών ιστοσελίδων ανέβηκε το carzine.gr το οποίο φιγουράρει από την 9η θέση.


Την Κυριακή 23 Μαΐου μεταδόθηκε ένα ακόμα επεισόδιο του τηλεοπτικού Traction στο STAR Channel. Όσοι δεν προλάβατε να το δείτε μπορείτε να το παρακολουθησετε παρακάτω:


 

Τον Άγγελο Μπαβέλα και τον Αντώνη Χατζημιχάλη έχει καλεσμένους αυτήν την εβδομάδα ο Στράτος Φωτεινέλης στην τηλεοπτική του εκπομπή “Πάνω από τα Όρια”. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00 π.μ.


Τον υποψήφιο για την Προεδρεία της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Σταμάτη Κατσίμη υποδέχτηκαν την περασμένη εβδομάδα τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου. Θέματα συζήτησης ήταν η ανάπτυξη του σπορ, η ασφάλεια και ο τρόπος που θα γίνει προσπάθεια προσέγγισης νέων οδηγών στο άθλημα. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΟΑΑ Μάριος Ηλιόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος που νέοι άνθρωποι δείχνουν με πράξεις το ενδιαφέρον τους για το άθλημα.


 

Κίνηση ανθρωπιάς από την οικογένεια Ευθυμίου για τους πληγέντες στην περιοχή του Σχίνου, που κατέκαψε η φωτιά…


 

Η χρήση του προστατευτικού κράνους είναι σημαντική ακόμα και από τις πολύ μικρές ηλικίες, όπως την περίπτωση του μικρού μας φίλου Όθωνα!


Στο Ναύπλιο θα πραγματοποιηθεί η 23η Πανελλήνια συγκέντρωση της Ελληνικής Λέσχης Μοτοσικλετών BMW το χρονικό διάστημα 11 έως 13 Ιουνίου. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της BMW Motorrad Hellas.


Γύρισμα σε… ρινγκ πυγμαχίας πραγματοποίησε η Yamaha με μία R1M. Αναμένουμε το αποτέλεσμα!


Πολύ μεγάλη είναι η ζήτηση που έχει ήδη η Suzuki Hayabusa 3ης γενιάς καθώς όπως μαθαίνουμε φτάνει τους 4-5 μήνες! Να θυμίσουμε πως η τιμή της αγγίζει τα 21.495 ευρώ.


Δύο δημοσιογράφοι από την Ελλάδα, οι Γιάννος Κατσιμπάρος και Άρης Κουτσουμπάκης από Newsauto και MotoΤρίτη αντίστοιχα βρίσκονται στην Ολλανδία για την πανευρωπαϊκή η παρουσίαση της νέας Yamaha XSR 125.


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 3
2. www.lifo.gr 7
3. www.protothema.gr 8
4. www.tanea.gr 11
5. www.zougla.gr 12
6. www.iefimerida.gr 17
7. www.newsit.gr 18
8. www.gazzetta.gr 26
9. www.kathimerini.gr 31
10. www.capital.gr 33
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 42
2. www.autogreeknews.gr 109
3. www.gocar.gr 197
4. www.autotriti.gr 341
5. www.traction.gr 415
6. www.4troxoi.gr 467
7. www.drive.gr 619
8. www.autoagora.gr 713
9. www.carzine.gr 1.015
10. www.caranddriver.gr 1.029
*TOP10 στην Ελλάδα

Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 32
2. www.ix.gr 5.401
3. www.carwall.gr 14.646
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 24/5/2021 (21:00)


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 113.600
2. Trcoff: 40.600
3. Drive magazine: 21.600
4. Tractiongr: 17.000
5. Carotogr: 11.400
6. CarGuysGr: 7.090
7. Gocar: 4.620
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 3.430
9. 4Τροχοί: 3.410
10. Newsauto: 2.800
11. Ariadni Gerasimidou: 2.390
12. Πάνος Σειτανίδης: 1.470
13. Auto Τρίτη: 1.460
14. Επί Τροχών 1.320
15. Γιώργος Σαργιαννίδης: 964
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 24/5/2021 (21:00)

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ YOUTUBE
1. Moto in Action tv 23.400
2. Moto & Bike TV 22.100
3. MOTOMAGGR 14.200
4. Bikeit.gr 2.400
5. Dimitris Diatsidis 1.480
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 24/5/2021 (21:00)