Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 289…

Ελλάδα 21:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα νέα της πιάτσας, 289…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 289…

ΝΕΑ

Όλα όσα θέλετε να μάθετε από την πιάτσα του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας. Ειδήσεις, νέα, παραλειπόμενα από όλα όσα συμβαίνουν και θα… συμβούν, ΠΑΝΤΑ με υπογραφή!

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Θα ξεκινήσω λέγοντας σε όλους μας πως θα πρέπει να έχουμε υγεία, καλή διάθεση και φυσικά να προσέχουμε σε οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μας.

Θα αναφερθώ στην δυσάρεστη είδηση του τραγικού θανάτου, του δηγού αγώνων Dragster Γεράσιμου Φιλιππάτου την περασμένη Κυριακή στο Αγρίνιο που μας συγκλόνισε όλους. Ο άτυχος 34άχρονος, πατέρας 3 παιδιών, είχε έξοδο κατά τη διάρκεια δοκιμών του πρώτου γύρου του πανελληνίου πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα το ειδικά διαμορφωμένο GT-R να τουμπάρει, ο άτυχος οδηγός μαζί με το κάθισμα να βγει εκτός αυτοκινήτου και να σκοτωθεί ακαριαία.

Πριν βγάλουμε οποιοδήποτε συμπέρασμα, είναι πολύ σημαντικό να περιμένουμε το πόρισμα από τους πραγματογνώμονες προκειμένου να μάθουμε τι έφταιξε, ποιος και γιατί συνέβη αυτό που συνέβη. Είναι πολύ σημαντικό αν θέλουμε να διορθώσουμε πράγματα και καταστάσεις προκειμένου να μην ζήσουμε ποτέ ξανά στο μέλλον κάτι αντίστοιχο.

Advertisement
Advertisement

Σκοτώθηκε σε αγώνα Dragster ο οδηγός αγώνων Γεράσιμος Φιλιππάτος (+video)

Advertisement

H ψυχολογία αλλάζει…

Αφήνουμε στην άκρη τα δυσάρεστα και πάμε σε ευχάριστη θεματολογία. Όπως έχουμε καταλάβει επιτέλους είμαστε… ελεύθεροι και αυτό μας αλλάζει την ψυχολογία σε συνδυασμό πάντα με το καλοκαίρι που δεν θα έλεγα ότι πλησιάζει αλλά που ήρθε! Το μυαλό μας λοιπόν έχει αρχίσει να ταξιδεύει και ευχόμαστε να επιστρέψουμε πολύ γρήγορα στην καθημερινότητα, στην… πίεση και στην κίνηση των δρόμων, γιατί νομίζω πως και αυτή μας έλειψε!

Advertisement

Στα θετικά της υπόθεσης είναι και οι ταξινομήσεις των αυτοκινήτων αλλά και το κλίμα που υπάρχει στην αγορά και όπως φαίνεται όχι μόνο για τον κλάδο του αυτοκινήτου αλλά γενικότερα. Σίγουρα θα έρθουν καλύτερες ημέρες οπότε ετοιμαστείτε για νέες καταστάσεις!

Όσοι θέλετε να.. ταξιδέψει το μυαλό σας απλά παρακολουθήστε το παρακάτω video…

 

Advertisement

Νέα με υπογραφή…

Κατά τα άλλα συνεχίζουμε δυναμικά, ψάχνουμε τα θέματα και υπογράφουμε τα Νέα της Πιάτσας για να γνωρίζετε όλοι τι παίζει γύρω μας. Σας αφήνω να μελετήσετε για να ξέρετε, γιατί όπως λέμε πρέπει να είμαστε όλοι ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στην πιάτσα του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας.

Όσοι θέλετε να στέλνετε ειδήσεις, νέα. κ.ά. μπορείτε να το κάνετε (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») στο e-mail: saribal@otenet.gr

 

Καλή ανάγνωση!

 

*Σε ένα… δημοσιογραφικό Peugeot e-208 βρέθηκαν τα παρακάτω γυαλιά, οπότε όποιος τα έχασε ας στείλει μηνύμα!

 


 

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ.

Για την ανάλυση της συμπεριφοράς ενός ατόμου, πρέπει να εξετάζονται: η σχέση με το κοινωνικό σύνολο, η σχέση με τη δουλειά, η σχέση με το σεξ.

Alfred Adler (Αυστριακός ψυχίατρος: 1870-1937)


ΕΙΠΑΝΕ:

«Προφανώς, δεν είναι φυσιολογικό να δουλεύουν όλοι οι άνθρωποι της εταιρείας από τα σπίτια τους πέντε ημέρες την εβδομάδα. Όμως, κατά την πανδημία ανακαλύψαμε, τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι καταναλωτές, ότι αρκετά μπορούν να γίνονται πιο γρήγορα, πιο φθηνά και -γιατί όχι- πιο ευχάριστα από το σπίτι. Μελλοντικά, στον τομέα της εργασίας θα οδηγηθούμε σε ένα υβριδικό, μεικτό μοντέλο».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Interamerican Γιάννης Καντώρος

 

«Την τελευταία δεκαετία η Ελλάδα κατόρθωσε μια αξιοσημείωτη μείωση 54% στους θανάτους και ήταν η μόνη χωρα στην ΕΕ που ξεπέρασε το στόχο της δεκαετίας. Παρά την πρόοδο όμως αυτή, τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου για την περίοδο της πανδημίας εξακολουθούν να κατατάσουν πρώτους τους Έλληνες οδηγούς ανάμεσα στους Ευρωπαίους όσον αφορά σε πολλαπλές ανάρμοστες και επικίνδυνες συμπεριφορές (μη χρήση ζώνης, παραβίαση σηματοδότη, χρήση κινητού, οδήγηση σε ΛΕΑ, κατανάλωση ουσιών πριν την οδήγηση κα, ) πολλές φορές σε ποσοστά πολλαπλάσια από τον Ευρωπαικό μέσο όρο».
Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά


 

Το 51,6% των αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα τον Απρίλιο ήταν με κινητήρα βενζίνης παρουσιάζοντας αύξηση συγκριτικά με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Ακολούθησαν τα: υβριδικά, diesel, ηλεκτρικά – Plug in hybrid, φυσικού αερίου και υγραερίου.

Μερίδια αγοράς ανά καύσιμο*
Βενζίνη: 51,6% (από 46,9%)
Υβριδικά: 22,1% (από 17,8%)
Πετρέλαιο: 19,3% (από 30,8%)
Επαναφορτιζόμενα: 5,1% (από 2,6%)
Υγραέριο: 1,1% (από 0%)
Φυσικό αέριο: 0,9% (από 1,9%)
*σε παρένθεση Απρίλιος 2020


 

Τη δραστηριότητα της στην Ελλάδα και σε συνεργασία με τον Όμιλο Συγγελίδη ξεκινά η κορυφαία εταιρεία καταναλωτικής χρηματοδότησης στην Ευρώπη, Santander Consumer Finance.

Santander: Ξεκινά τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα

 


Την Κυριακή 30 Μαΐου θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2 ένα ντοκιμαντέρ για το αυτοκίνητο που αφηγείται τη σύγχρονη ιστορία του τρόπου ζωής των Ελλήνων από τη δεκαετία του ’50 έως σήμερα. Στο πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ που ήδη εχει προβληθεί από το Ertflix συμμετέχουν οι:
Νίκος Δήμου: Συγγραφέας
Κώστας Στεφανής: Παρουσιαστής εκπομπής Traction
Τάκης Τρακουσέλλης: Εκδότης Car – NewsAuto.gr
Hλίας Καφάογλου: Δημοσιογράφος – Διδάσκων ΕΜΠ
Αλεξία – Σοφία Παπαζαφειρoπούλου: Διδάκτορας Ιστορίας Τεχνολογίας – Διδάσκουσα στο ΕΜΠ
Γιάννης Γρατσίας: Διευθύνων Σύμβουλος της GRATSIAS S.A.
Δημήτρης Καββούρης: COO Citroen / DS Automobiles

Όσοι θέλετε μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο παρακάτω link

Pop Hellas | Επ04: Οι Έλληνες και το Αυτοκίνητο, 1951-2021


Πολλές είναι οι εταιρείες που σχετίζονται με τον κλάδο του αυτοκινήτου (φυσικά και οι ίδιες οι αυτοκινητοβιομηχανίες) οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα με την έλλειψη μικροτσίπ. Η τεράστια ζήτηση των τελευταίων μηνών λόγω της πανδημίας έχει δημιουργήσει αυτό το πρόβλημα, με τους ειδικούς να κάνουν λόγω για σταθεροποίηση τέλη του έτους με αρχές του 2022


 

Σε τρεις ημέρες και σε αρκετά γκρουπ (λόγω Covid) θα πραγματοποιηθεί η δημοσιογραφική παρουσίαση της νέας γενιάς του Nissan Qashqai, αυτήν την εβδομάδα αλλά και την ερχόμενη Δευτέρα. Η παρουσίαση θα διεξαχθεί στα κεντρικά γραφεία της εισαγωγικής εταιρείας Νικ. Ι. Θεοχαράκης στη λεωφόρο Αθηνών.


Μετά το VW Golf GTI, πάτησε επί ελληνικού εδάφους και η έκδοση “R” με τους 320 ίππους. To… υποδεχτήκαμε στα logistics της μάρκας στη Μάνδρα Αττικής.


 

Ένα Nissan Qashqai προπαραγωγής θα έρθει στην Ελλάδα για να καλυφτούν οι ανάγκες παρουσίασης του αυτοκινήτου σε δημοσιογράφους, αντιπροσώπους κ.λπ. Τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένεται να έρθουν στη χώρα μας προς τα τέλη του μήνα ή το αργότερα αρχές Ιουνίου.


 

Οι εγκαταστάσεις της ΕΤΕΑ στη Θεσσαλονίκη στο Δήμο Καλαμαριάς θα λειτουργήσουν αρκετά σύντομα, αυτή τη φορά κάτω από την ομπρέλα της Karenta. Ήδη στο χώρο γίνονται εργασίες.


Τα τελευταία πρότυπα της Google σε θέματα λογισμικού ακολουθεί ήδη το Newsauto το οποίο επένδυσε πάνω από 50.000 ευρώ. Το αποτέλεσμα αφορά και στην ταχύτητα του site που είναι αυξημένη κατά 30%. Να σημειώσουμε πως τις εργασίες λογισμικού έκανε η εταιρεία Cloudevo.


Πολλές φορές τα απλά πράγματα είναι αυτά που μένουν. Τρανταχτό παράδειγμα μία απλή κίνηση σε έναν φίλο της Nissan όπου ο Γιάννης Μεθενίτης απλά του έστειλε ένα ημερολόγιο!


 

Κάποια πράγματα πρέπει να τα λέμε και να τα τονίζουμε. Όπως θα δείτε και από την σχετική εικόνα που αφορά στο κατάστημα – service της autoone στον Άγιο Θωμά στο Μαρούσι, τα θέματα καθαριότητας και ιδίως τώρα λόγω Covid είναι πολύ σημαντικά. Αναμένοντας λοιπόν την παραλαβή ενός οχήματος στο σαλόνι του καταστήματος, το συνεργείο καθαρισμού έκανε την εμφάνισή του και απολύμανε το χώρο μόλις αποχώρησε ένας πελάτης από το συγκεκριμένο σημείο! Μία εικόνα που μας έκανε αίσθηση και την καταγράφουμε.


 

Μπορεί να μην έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα αλλά όπως μαθαίνουμε ήδη το νέο Toyota Yaris Cross έχει πάνω από 500 παραγγελίες από πελάτες που θέλουν να το αποκτήσουν…


Ο Παναγιώτης Τριτάρης ξεκίνησε τη συνεργασία του με το Newsauto


 

Σημαδιακή η πρώτη μέρα της ελευθερίας λόγω… καραντίνας καθώς την ίδια ημέρα ο εκδότης του AutoMoto Θεσσαλονίκης Βαγγέλης Παμπούκης απέκτησε κόρη!


Ένα μήνα… μαμά είναι πλέον η Δήμητρα Αργυρόγλου από το γραφείο Τύπου της Peugeot. Η επιστροφή της στη δράση (ως επαγγελματίας γιατί ως μαμά είναι συνεχώς στην πρίζα) υπολογίζεται προς τα τέλη Σεπτεμβρίου.


 

Τις 9 εταιρείες, που αποτελούν τις Cyprus’ Best Workplaces 2021 ανακοίνωσε πρόσφατα το Great Place to Work Cyprus. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει και μία εταιρεία αυτοκινήτων η Unicars, στην οποία διευθυντής Marketing είναι ένας γνώριμος της Ελλάδας, ο Κωνσταντίνος Ανανιάδης.


 

Φοβερός… ο υπάλληλος που εργάζεται σε αντιπροσωπεία των Βορείων Προαστίων με premium μοντέλα, ο οποίος δείχνοντας σε πελάτη μεταχειρισμένο αυτοκίνητο ενός έτους (αξίας άνω των 30.000 ευρώ), διαπίστωσε πως το αυτοκίνητο ήταν βρώμικο, γεμάτο γρατζουνιές και τα κουμπιά που αλλάζεις το στυλ οδήγησης κολλούσαν διότι είχε πέσει καφές! Η δικαιολογία ήταν πως αυτό είναι σωστό για να ξέρει ο πελάτης τι παίρνει…


 

Την Κυριακή 16 Μαΐου 2021 μεταδόθηκε άλλο ένα επεισόδιο του τηλεοπτικού Traction στο STAR Channel. Όσοι δεν καταφέρατε να το δείτε, μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω:


 

Οι νταλίκες που μεταφέρουν το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Skoda Enyaq ήδη έχουν… ξεφορτώσει τα πρώτα αυτοκίνητα στις αντιπροσωπείες της μάρκας.


 

Τον Κώστα Στεφανή έχει καλεσμένο αυτήν την εβδομάδα ο Στράτος Φωτεινέλης στην τηλεοπτική του εκπομπή “Πάνω από τα Όρια” και μαζί αναπολούν τα παλιά Ακρόπολις αλλά και συζητούν για το νέο που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00 π.μ.


 

Εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ θα πραγματοποιηθούν στις 26 Μαΐου στην Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος. Υποψηφιότητα για την προεδρία της ΟΜΑΕ έχουν βάλει οι εξής:
– Σταμάτης Κατσίμης
– Δημήτρης Μιχελακάκης
– Γιάννης Παπαδημητρίου
– Κατερίνα Χαλιβελάκη


 

Στις 24 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η πανευρωπαϊκή παρουσίαση του νέου Yamaha XSR 125 στην Ολλανδία στην οποία θα παρευρεθούν και δύο Έλληνες δημοσιογράφοι.


 

Ο Γιάννος Κατσιμπάρος είναι ο νέος συνεργάτης του Newsauto και ήδη από την περασμένη εβδομάδα έχει αναλάβει την ενότητα που αφορά στη μοτοσικλέτα.


 

Τον τίτλο Marketing Manager της χρονιάς απέσπασε στα βραβεία του MotoΤρίτη ο Νίκος Σκάρος από την Yamaha, ο οποίος έχει φέρει έναν σύγχρονο και νεανικό αέρα.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 3
2. www.lifo.gr 7
3. www.protothema.gr 8
4. www.tanea.gr 11
5. www.zougla.gr 12
6. www.iefimerida.gr 17
7. www.newsit.gr 19
8. www.gazzetta.gr 25
9. www.kathimerini.gr 32
10. www.capital.gr 35
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 41
2. www.autogreeknews.gr 105
3. www.gocar.gr 202
4. www.autotriti.gr 352
5. www.traction.gr 422
6. www.4troxoi.gr 457
7. www.drive.gr 718
8. www.autoagora.gr 831
9. www.caranddriver.gr 1.129
10. www.carzine.gr 1.137
*TOP10 στην Ελλάδα

Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 33
2. www.ix.gr 5.003
3. www.carwall.gr 14.836
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 17/5/2021 (19:00)


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 112.800
2. Trcoff: 40.100
3. Drive magazine: 21.600
4. Tractiongr: 16.800
5. Carotogr: 11.300
6. CarGuysGr: 7.000
7. Gocar: 4.620
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 3.410
9. 4Τροχοί: 3.400
10. Newsauto: 2.790
11. Ariadni Gerasimidou: 2.380
12. Πάνος Σειτανίδης: 1.470
13. Auto Τρίτη: 1.460
14. Γιώργος Σαργιαννίδης: 954
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 17/5/2021 (19:00)

 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ YOUTUBE
1. Moto in Action tv 23.200
2. Moto & Bike TV 22.100
3. MOTOMAGGR 14.200
4. Bikeit.gr 2.340
5. Dimitris Diatsidis 1.420
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 17/5/2021 (19:00)