Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κανείς δεν χάνεται! Η νέα θέση του πρώην CEO του ομίλου VW

Ελλάδα 15:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κανείς δεν χάνεται! Η νέα θέση του πρώην CEO του ομίλου VW

ΝΕΑ

Κανείς δεν χάνεται! Η νέα θέση του πρώην CEO του ομίλου VW

ΝΕΑ

Όλοι οι καλοί χωράνε και όλοι βολεύονται, τελικά. Ο Herbert Diess ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen, ανέλαβε τα νέα καθήκοντά του στον Όμιλο Infineon Technologies.

Advertisement
Advertisement

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Όμιλος Volkswagen βίωσε μια σημαντική κρίση μεταξύ των ανώτατων στελεχών του. Ο Herbert Diess (αρχική φωτογραφία) αποπέμφθηκε ουσιαστικά από την εταιρεία, καθώς ήρθε σε σύγκρουση με τα εργατικά συνδικάτα για το πώς θα αναπτυχθεί και θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα για την ηλεκτροκίνηση.

 

Από την πρώτη Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους, τον αντικατέστησε ο Oliver Blume. Ωστόσο, ο κ. Diess δεν έμεινε χωρίς δουλειά, καθώς από τις 16 Ιανουαρίου 2023 θα αναλάβει καθήκοντα Προέδρου Εποπτικού Συμβουλίου στον Όμιλο Infineon Technologies, ο οποίος έχει ως επιχειρηματικό αντικείμενο την κατασκευή ημιαγωγών.

Ο Herbert Diess.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία έχει έδρα την πόλη Neubiberg κοντά στο Μόναχο. Ο κ. Diess θα αντικαταστήσει τον Wolfgang Eder ο οποίος θα αποχωρήσει λόγω συνταξιοδότησης. Με την ευκαιρία της αποχώρησής του ο κ. Eder δήλωσε σχετικά: «Πλέον, είναι η κατάλληλη περίοδος να κάνουμε αλλαγές στο Εποπτικό Συμβούλιο.

»Δεδομένου του πολύ ανταγωνιστικού περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιείται η Infineon, είμαι πολύ ευχαριστημένος που καλωσορίζω τον Δρ. Diess ως τον ιδανικό υποψήφιο να με διαδεχτεί. Έχει άριστη γνώση της εταιρείας και του επιχειρηματικού τοπίου».

Advertisement

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην Automotive News Europe, ο Όμιλος Stellantis ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα προμηθευτεί τσιπ από την Infineon με σκοπό να αντιμετωπίσει την έλλειψή τους η οποία έχει ως αποτέλεσμα  τη μειωμένη παραγωγή καινούργιων αυτοκινήτων.

Τέλος, η Infineon πρόκειται να επενδύσει 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ για να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της και να παράγει ημιαγωγούς και ο κ. Diess θα είναι επικεφαλής του νέου επιχειρηματικού σχεδίου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του ομίλου VW Herbert Diess
Επέλαση της Porsche στον Όμιλο Volkswagen
Η Audi σταματά την εξέλιξη του συστήματος αυτόνομης οδήγησης