Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Νέα συνάντηση Μητσοτάκη – Diess (Volkswagen)

Ελλάδα 8:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Νέα συνάντηση Μητσοτάκη – Diess (Volkswagen)

ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Νέα συνάντηση Μητσοτάκη – Diess (Volkswagen)

ΝΕΑ

Στο «πράσινο νησί» θα συναντηθούν και πάλι την Πέμπτη 2 Ιουνίου ο Πρωθυπουργός με τον CEO του ομίλου VW.

Advertisement
Advertisement

Στην Αστυπάλαια θα συναντηθούν και πάλι, ένα χρόνο μετά την πρώτη συνάντηση που είχαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου VW κ. Herbet Diess, για να δουν από κοντά και οι δύο την πορεία της μετάβασης του νησιού προς την ηλεκτροκίνηση και προς την πράσινη ενέργεια.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το μεσημέρι στο νησί και οι δύο άντρες θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας, θα κινηθούν με τα ηλεκτρικά μοντέλα της VW ενώ δεν παρέλειψαν να δουν τους σταθμούς φόρτισης που υπάρχουν ήδη στο νησί. Επίσης ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί στην παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η χρήση των γεννητριών diesel που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στο νησί για τις ενεργειακές του ανάγκες…

Advertisement
Advertisement

Επίσης θα παραδοθεί το πρώτο ηλεκτρικό ασθενοφόρο στο νησί ενώ παράλληλα θα γίνει και παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού van της VW που φέρει το λογότυπο ID.Buzz.

Παράλληλα θα παρουσιαστεί η ηλεκτρονική εφαρμογή «astyMOVE» που περιλαμβάνει τις δύο νέες υπηρεσίες συγκοινωνίας «astyBUS» και «astyGO» τις οποίες θα δοκιμάσουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Herbet Diess που δεν είναι τίποτα άλλο από On Demand μετακινήσεις!

Advertisement

Ευνόητο θεωρείται ότι θα παρουσιαστεί και η πρόοδος του έργου από τα συναρμόδια Υπουργεία (Εξωτερικών, Μεταφορών και Ενέργειας) και κατά πόσο έχει επηρεαστεί η ζωή των κατοίκων.

Οι υπηρεσίες astyBUS και astyGO

Advertisement

Οι νέου τύπου δημόσιες μεταφορές ειδικά για την Αστυπάλαια έχουν οριστεί από σχετική τροπολογία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που αφορά αποκλειστικά το νησί και έχει να κάνει με την κατά παραγγελία μεταφορά.

Η υπηρεσία διενεργείται από πάροχο υπηρεσίας επιβατικών μεταφορών κατά παραγγελία, στον οποίο δύναται να συμμετέχουν αυτοτελώς ή από κοινού, ο Δήμος Αστυπάλαιας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Αναπτυξιακή Εταιρείας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και κάθε Αναπτυξιακή Εταιρεία ή αναπτυξιακός οργανισμός που συστήνεται από τους ανωτέρω φορείς, καθώς και σε σύμπραξη με φορείς του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα.

Ως «επιβατική μεταφορά κατά παραγγελία (transport on demand)» νοείται η υπηρεσία μεταφοράς επιβατών η οποία χαρακτηρίζεται από ευέλικτη δρομολόγηση και για την οποία απαιτείται διάδραση μεταξύ του παρόχου της υπηρεσίας επιβατικών μεταφορών κατά παραγγελία και των τελικών χρηστών πριν την παροχή της υπηρεσίας.

Advertisement

Ως «εικονική στάση» νοείται το σημείο ενδιαφέροντος ή κόμβος μεταφορών που έχει προκαθοριστεί ως στάση των οχημάτων που εκτελούν την υπηρεσία επιβατικών μεταφορών κατά παραγγελία χωρίς να ανήκει σε συγκεκριμένη διαδρομή και το οποίο δύναται να επιλέγεται ελεύθερα από τους τελικούς χρήστες της υπηρεσίας ως σημείο επιβίβασης ή αποβίβασής τους.

Στις αρμοδιότητες του Παρόχου Υπηρεσίας Επιβατικών Μεταφορών κατά Παραγγελία (ΠΥΕΜΠ) επισημαίνεται ότι η εκτέλεση επιβατικών μεταφορών κατά παραγγελία πραγματοποιείται με ηλεκτρικά αυτοκίνητα οχήματα, είτε επιβατηγά έως 9 θέσεων μαζί με τη θέση του οδηγού είτε με λεωφορεία.

Στην υπηρεσία των επιβατικών μεταφορών κατά παραγγελία μπορούν να συμμετέχουν επιχειρήσεις που εκμισθώνουν Επιβατηγά Ιδιωτικής Χρήσης (ΕΙΧ) αυτοκίνητα με οδηγό, όταν αυτά είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα και Επιβατηγά Δημοσίας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκίνητα Ταξί, όταν αυτά είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Να υπενθυμίσουμε πως πέρυσι ο Πρωθυπουργός μαζί με τον κ. Diess παρακολούθησαν την παράδοση 12 φορτιστών και 8 ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δωρεά της VW στην Αστυνομία, το Λιμενικό και την Πολιτική Αεροπορία.

Επίσης πέρυσι ο διευθύνων σύμβουλος του Oμίλου Volkswagen, Herbert Diess, σε ανάρτησή του στα social media πέρσι είχε επισημάνει ότι: «Η Αστυπάλαια θα καταστεί ένα εργαστήριο στο μέλλον για την απανθρακοποίηση στην Ευρώπη. Είναι υπέροχο το ότι το έργο αυτό ξεκινά σήμερα μαζί με τον Κ. Μητσοτάκη. Πρόκειται για μια τεράστια δέσμευση! Μαζί θα μεταμορφώσουμε ολόκληρο το νησί: πράσινη ενέργεια, ηλεκτρική κινητικότητα, νέες υπηρεσίες κινητικότητας. Αυτό που θα δούμε στην Αστυπάλαια τα επόμενα πέντε χρόνια είναι ο μετασχηματισμός που θα περάσει η Ευρώπη τις επόμενες τρεις δεκαετίες.»

Να υπενθυμίσουμε πως η Ελληνική Δημοκρατία και το Volkswagen Group σε συνεργασία με την Kosmocar, έχουν αναπτύξει μια σειρά από σημαντικές επιδοτήσεις, προκειμένου οι δικαιούχοι, ιδιώτες-κάτοικοι και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Αστυπάλαια, να επωφεληθούν και να αποκτήσουν σε προνομιακές τιμές το ηλεκτρικό όχημα που επιθυμούν.

Τα διαθέσιμα προς αγορά ηλεκτρικά οχήματα από το Volkswagen Group και την Kosmocar είναι τα Volkswagen e-up!, ID.3, ID.4, με τις δύο εταιρείες να προσφέρουν συνδυαστικά σημαντικές επιδοτήσεις για την αγορά τους, που φτάνουν έως τα 7.750 ευρώ. Στην ήδη προνομιακή αυτή τιμή, η Ελληνική Δημοκρατία υποστηρίζει από την πλευρά της την αγορά ηλεκτρικού οχήματος από τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις του νησιού με ειδική επιπλέον επιδότηση, που για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αντιστοιχεί στο 40% της Λιανικής Τιμής Προ Φόρων (για λιανική τιμή έως 50.000€), με μέγιστο ποσό επιδότησης τα 12.000 ευρώ. Επιπλέον αυτής, οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν πρόσθετη επιδότηση 3.000 ευρώ, για την απόσυρση του παλιού τους οχήματος, ενώ στη διάθεσή τους προς αγορά είναι φορτιστές οικιακής χρήσης, οι οποίοι επιδοτούνται με το ποσό των 500 ευρώ.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση αγοράς ενός ID.3 από κάποιον κάτοικο της Αστυπάλαιας, ο οποίος παράλληλα κάνει απόσυρση παλαιού αυτοκινήτου, η τελική τιμή και το όφελος διαμορφώνονται ως εξής:

Αρχική τιμή ID.3:                                                      33.500 €

Επιδότηση Volkswagen Group & Kosmocar:             7.200 €

Επιδότηση e-Astypalea:                                              8.484 €

Τελική τιμή:                                                              17.816 €

Τελική τιμή με απόσυρση:                                       14.816€

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι συζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Dr. Herbert Diess της Volkswagen
Από 2 ευρώ οι “οn demand” ηλεκτρικές μετακινήσεις στην Αστυπάλαια!
Ποιοι και που μπορούν να αγοράσουν το VW ID.3 με μόλις 14.816 ευρώ;