Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα ηλεκτρονικά της Ferrari θυμίζουν video game

Ελλάδα 16:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα ηλεκτρονικά της Ferrari θυμίζουν video game

ΝΕΑ

Τα νέα ηλεκτρονικά της Ferrari θυμίζουν video game

ΝΕΑ

Η Ferrari δημιουργεί μια νέα σειρά ηλεκτρονικών βοηθημάτων για τον οδηγό που παραπέμπουν σε video game, για να διευκολύνουν τους καλύτερους χρόνους στις πίστες.

Advertisement
Advertisement

Με τη νέα αυτή σειρά ηλεκτρονικών βοηθημάτων, οι οδηγοί των supercars της Ferrari θα μπορούν να βελτιώσουν τους χρόνους τους στις πίστες.

Η λογική πίσω από την εξέλιξη των βοηθημάτων αυτών, είναι να μάθει ο οδηγός του εκάστοτε μοντέλου της Ferrari που θα είναι εφοδιασμένη με τα εν λόγω συστήματα, πως θα φρενάρει και θα επιταχύνει καλύτερα, παίρνοντας πάντα την καταλληλότερη θέση με το αυτοκίνητο πάνω στην ιδανική γραμμή της κάθε πίστας. Οι «επεμβάσεις» του συστήματος, περιλαμβάνουν τόσο οπτικές και ηχητικές ενδείξεις, όσο και απτικά σήματα.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει πως το τιμόνι θα δίνει μια τάση προς τη σωστή κατεύθυνση ανά πάσα στιγμή για να μπορέσει ο οδηγός να έχει την καλύτερη γραμμή μέσα σε μια πίστα, το γράφημα της οποίας θα είναι περασμένο στην κεντρική μονάδα του συστήματος. Αυτό προκύπτει από τα έγγραφα που έχουν κατατεθεί από τη Ferrari στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στα έγγραφα αυτά, περιγράφονται λεπτομερώς οι διαδικασίες και οι λειτουργίες των συστημάτων αυτών που εξελίσσει η Ferrari και απευθύνονται σε όσους θέλουν να εξαντλήσουν τις δυνατότητες του αυτοκινήτου τους στο ασφαλές περιβάλλον κάποιες πίστας αγώνων αυτοκινήτου. Πηγαίνοντας την υποβοήθηση του οδηγού ένα βήμα πιο πέρα, η Ferrari θέλει να προωθήσει την αγωνιστική οδήγηση μέσω προηγμένων ηλεκτρονικών βοηθημάτων.

Advertisement

Για τη λειτουργία τους, η Ferrari προτείνει την ενσωμάτωση φώτων LED σε όλο το πλάτος του παρμπρίζ, τόσο στο επάνω, όσο και στο κάτω μέρος αλλά και στις κολώνες. Ο συνδυασμός του GPS με πολύ λεπτομερή καθορισμό του εδάφους με ένα σύνολο αποτελούμενο από LiDAR και κάμερες, καθώς και η ύπαρξη συστήματος HUD στο αυτοκίνητο, είναι προαπαιτούμενα για τη λειτουργία του.

Με ένα κραδασμικό σύστημα που θα επενεργεί πάνω στο τιμόνι, στο κάθισμα του οδηγού αλλά και στα πεντάλ, η Ferrari δίνει όλα τα βοηθήματα που μπορεί να ζητήσει ο οδηγός προκειμένου να εκμαιεύσει ότι περισσότερο μπορεί από τις δυνατότητες του supercar που οδηγεί μέσα σε μια πίστα. Η λογική πίσω από την εξέλιξη του συμπλέγματος αυτού των βοηθημάτων, είναι τα αντίστοιχα που έχει κάποιος παίζοντας Forza Motorsport ή Gran Turismo σε υπολογιστή ή κονσόλα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παγίδα-καρμανιόλα στην Πατρών-Πύργου!
H Chrysler βοηθά τα άτομα με αυτισμό (+video)
Τι έχει φρενάρει την αυτόνομη οδήγηση;