Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα μυστικά της Bugatti Bolide των 1.850 ίππων (+video)

Ελλάδα 14:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα μυστικά της Bugatti Bolide των 1.850 ίππων (+video)

ΝΕΑ

Τα μυστικά της Bugatti Bolide των 1.850 ίππων (+video)

ΝΕΑ

Οι τεχνικοί εφάρμοσαν όλη τους την τεχνογνωσία, δημιουργώντας το πιο ασυμβίβαστο πρωτότυπο στην ιστορία της Bugatti.

Advertisement
Advertisement

Είναι γεγονός πως η αναλογία ανά κιλών ανά ίππο διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο σε ένα αυτοκίνητο, πολλώ δε μάλλον σ’ ένα hypercar, μιας και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις επιδόσεις.

Δεδομένου αυτού, η Bugatti επιστράτευσε όλη της την τεχνογνωσία για τη δημιουργία ενός «θηρίου» – με την κωδική ονομασία “Bolide” – αποκλειστικά προορισμένου για την πίστα-  το οποίο διακρίνεται για την αναλογία βάρους/ίππο της τάξεως του 0,67 kg.

Advertisement
Advertisement

Το ανωτέρω νούμερο συντίθεται λόγω του συνολικού βάρους του μοντέλου που αντιστοιχεί σε 1.240 κιλά, και των 1.850 ίππων (!) που παράγει ο ριζικά αναβαθμισμένος 8λιτρος W16 με 4 turbo. Συγκριτικά με τον κινητήρα της Chiron, αυτός που “σταβλίζει” το νεότευκτο hypercar φέρει -μεταξύ άλλων- νέους υπερσυμπιεστές και μεγαλύτερες βαλβίδες. Τα Nm ροπής της Bolide είναι ισάριθμα με τα άλογα, το 0-100 χλμ./ώρα «έρχεται» σε μόλις 2,17 δευτερόλεπτα, το 0-200 χλμ./ώρα σε 4,36, ενώ το 0-300 χλμ./ώρα σε 7.37.

Η Bugatti δεν μένει στα προαναφερθέντα νούμερα, αλλά δίνει πληροφορίες και για τα 0-400 χλμ./ώρα και 0-500 χλμ./ώρα για τα οποία απαιτούνται 12.08 και 20,16 sec αντίστοιχα. Όπως είναι ευλογοφανές, το μοντέλο απολαμβάνει τελική που υπερβαίνει τα 500 χλμ./ώρα, με το σύνολο των επιδόσεων να παραπέμπουν σε αγωνιστικό της Formula 1.

Advertisement

Προκειμένου, όμως, να εξοπλιστεί με αυτά τα εξωφρενικά νούμερα, οι τεχνικοί της μάρκας έπρεπε να χρησιμοποιήσουν μεγάλες ποσότητες ανθρακονήματος και monocoque, όπως και άλλες τεχνικές στοχευμένες στην αεροδυναμική και την εξοικονόμηση βάρους. Η σύζευξη των ανωτέρω, σύμφωνα με την εταιρεία αναδεικνύει το μοντέλο «στο πιο extreme, ασυμβίβαστο, γρήγορο και ελαφρύ πρωτότυπο στη σύγχρονη ιστορία της εταιρείας».

Δείτε τα μυστικά της Bugatti Bolide των 1.850 ίππων στο βίντεο που ακολουθεί:

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Δημιούργησε “κόπια” της Bugatti Vision Gran Turismo σε 3 μήνες 

Advertisement

Teaser μυστήριου supercar από τη Bugatti

Τα μυστικά του σήματος της Bugatti