Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δημιούργησε “κόπια” της Bugatti Vision Gran Turismo σε 3 μήνες

Ελλάδα 1:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δημιούργησε “κόπια” της Bugatti Vision Gran Turismo σε 3 μήνες

ΝΕΑ

Δημιούργησε “κόπια” της Bugatti Vision Gran Turismo σε 3 μήνες

ΝΕΑ

Μπορεί οι διαφορές να είναι ευδιάκριτες, ο μηχανικός, ωστόσο, εκπλήρωσε ένα μεγάλο όνειρο ζωής.

Advertisement
Advertisement

Ορμώμενη από τον «ντόρο» που έκανε στον ψηφιακό κόσμο του PlayStation, το 2016 η Bugatti έδωσε «σάρκα» και οστά στη Vision Gran Turismo, η οποία παρουσιάστηκε στην έκθεση Pebble Beach Concours dElegance.

To unique hypercar άντλησε έμπνευση από τη δις νικήτρια στις 24 ώρες του Le Mans, Bugatti Type 57G, και ταρακούνησε τον κόσμο της αυτοκίνησης ελέω των 1.600 ίππων που «στάβλιζε» αλλά και με την σκληροπυρηνική σχεδίαση. Αυτή αφορούσε τους επιβλητικούς προφυλακτήρες, τους εντυπωσιακούς τροχούς και εν γένει την ποιότητα κατασκευής.

Η “ορίτζιναλ” Vision Gran Turismo

Η Bugatti Vision Gran Turismo γρήγορα εξελίχθηκε σε διακαή πόθο χιλιάδων οδηγών, οι οποίοι θα… έδιναν τα πάντα προκειμένου να κάτσουν για λίγα λεπτά πίσω από το τιμόνι της.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτούς ανήκει και ένας μηχανικός με το όνομα Jack Lee ο οποίος ενσάρκωσε το δόγμα «αν δεν το έχεις, τότε προσποιήσου πως το κατέχεις». Ειδικότερα, επιστράτευσε όλες τους τις δυνάμεις φιλοτεχνώντας το μοντέλο δια των ιδίων χειρών του.

Το μοντέλο αναπτύχθηκε στο γκαράζ όπου ασκεί το επάγγελμά του επισκευάζοντας φορτηγά μικρού τύπου. Όπως είναι λογικό, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν δεν κρίνονται ικανά να συνθέσουν κάτι ανάλογο με εκείνα των μηχανικών της Bugatti, ενώ έλλειμα παρατηρείται και αναφορικά με την τεχνογνωσία. Το μοντέλο δεν φέρει καμία ανθρακονημάτινη επιφάνεια, αλλά αντιθέτως, ενσωματώνει μεταλλικό έλασμα, γεγονός που αυξάνει κατακόρυφα το βάρος του.

Advertisement

Στον αντίποδα, ο φιλόδοξος μηχανικός, εντός τριών (3) μηνών, ανέπτυξε μια «καλή» ρέπλικα του μοντέλου, με αρκετές ομοιότητες (σ.σ. συμπεριλαμβανομένων των χρωματισμών).

Ανεξαρτήτως, λοιπόν, από την αξιολόγηση του όλου εγχειρήματος, ο εν λόγω μηχανικός ικανοποίησε μια μεγάλη επιθυμία του.

Advertisement

«Όταν ήμουν παιδί, είχα ένα όνειρο να κατασκευάσω μια Bugatti», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Jack Lee, ο οποίος είδε το όνειρό του να γίνεται… σε μεγάλο βαθμό πραγματικότητα.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Τα μυστικά του σήματος της Bugatti

Παγώνουν τα σχέδια για νέα Bugatti

Το launch control της Bugatti Chiron (video)