Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα μυστικά του σήματος της Bugatti

Ελλάδα 16:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα μυστικά του σήματος της Bugatti

ΝΕΑ

Τα μυστικά του σήματος της Bugatti

ΝΕΑ

Όλοι γνωρίζουμε τα εντυπωσιακά τετράτροχα που έχουν παραχθεί στο διάστημα των 110 ετών ιστορίας της Bugatti όμως πολύ λίγοι γνωρίζουν τα μυστικά που κρύβονται πίσω από το σήμα της θρυλικής εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Πολλά έχουν αλλάξει τόσο στην αυτοκινητοβιομηχανία όσο και στην ίδια την Bugatti από το 1909 που ιδρύθηκε έως και σήμερα. Το μόνο που δεν έχει αλλάξει είναι η ασυμβίβαστη φιλοσοφία των αυτοκινήτων της αλλά και η χειροποίητη λεπτομέρεια του σήματος σε κάθε ένα από τα αυτοκίνητα που έχουν παραχθεί.

Τα μυστικά πίσω από το σήμα είναι αρκετά με το καθένα να έχει την δική του σημασία όπως για παράδειγμα το γεγονός πως το σήμα έχει σχεδιαστεί από τον ίδιο τον Ettore Bugatti ο οποίος και έδωσε ακριβείς εντολές για το μέγεθος, τις γωνίες αλλά και την προοπτική που θα πρέπει να έχει από κάθε γωνία θέασης. Σύμφωνα με την Bugatti το κόκκινο χρώμα στο σήμα συμβολίζει το πάθος και την απόδοση, το λευκό στα γράμματα την ποιότητα και την λεπτότητα ενώ τα μαύρα αρχικά του Ettore Bugatti στην κορυφή του σήματος συνδέονται με την μεγαλοπρέπεια και το πείσμα. Από εκεί και πέρα οι 60 πέρλες περιμετρικά του σήματος λέγεται πως προέκυψαν από τις επιρροές της Art Nouveau η οποία κυριαρχούσε στις τέχνες στα τέλη του 19ου αιώνα.

bugatti-badge

Advertisement
Advertisement

Δεδομένο αποτελεί επίσης το γεγονός πως το σήμα θα είναι πάντα μεταλλικό και στην σύγχρονη ιστορία της Bugatti κατασκευάζεται αποκλειστικά από την γερμανική εταιρία Poellath στη Βαυαρία και φυσικά είναι χειροποίητο. Μάλιστα η εταιρία έχει κατασκευάσει ειδικά εργαλεία που χρειάζονται για να φτιαχτεί το σήμα της Bugatti ενώ η κατασκευή κάθε σήματος απαιτεί κατά μέσο όρο 10 ώρες. Τα γράμματα είναι φτιαγμένα από ασήμι και έχουν ύψος 2,1 χιλιοστών. Στο σμάλτο που χρησιμοποιείται στο σήμα δεν περιέχει κανένα τοξικό στοιχείο ενώ η ειδική θερμική επεξεργασία που χρησιμοποιείται βοηθά στη δημιουργία μιας τρισδιάστατης αίσθησης στην όψη.

bugatti-badge

Διαβάστε επίσης

Advertisement

Πανάκριβο σκάφος αναψυχής με δώρο μία… Bugatti Chiron! (video)

Στην παραγωγή η Bugatti Baby ΙΙ

Advertisement

Ο κλιματισμός της Bugatti μπορεί να δροσίσει ένα διαμέρισμα στην Ευρώπη