Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Τα κουμπιά ανήκουν στο παρελθόν για τη VW;

Ελλάδα 16:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα κουμπιά ανήκουν στο παρελθόν για τη VW;

Mobility

Τα κουμπιά ανήκουν στο παρελθόν για τη VW;

Mobility

Μέσα στις προθέσεις της VW είναι να αντικαταστήσει τα πλήκτρα και τα κουμπιά στο ταμπλό των αυτοκινήτων της, με προσαρμόσιμα εικονίδια.

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο της επαναπροσέγγισης του σχεδιασμού των εσωτερικών στα μοντέλα της, η VW πρόκειται να εγκαταλείψει τα φυσικά κουμπιά.

Αρχής γενομένης από το ID.7, η VW σκοπεύει να αντικαταστήσει τελείως τα φυσικά κουμπιά από τη μεγάλη κεντρική οθόνη και το πλαίσιό της. Οι συντομεύσεις θα είναι αφής, μέσα στο ωφέλιμο εμβαδό της οθόνης. Τα ανάμεικτα σχόλια σχετικά με τη λειτουργικότητα των κουμπιών, ώθησαν τη Volkswagen σε αυτή τη στρατηγικής σημασίας απόφαση.

Advertisement
Advertisement

Η ευκολία στο χειρισμό και η απλοποίηση της εικόνας, είναι δύο στοιχεία που φαίνεται να επηρέασαν την απόφαση αυτή της Volkswagen, που μετά το ID.7, πρόκειται να εφαρμόσει την ίδια λογική και στα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας ID- προφανώς ταυτόχρονα με κάποια από τις μελλοντικές αναβαθμίσεις λογισμικού για τα μοντέλα αυτά.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στην περίπτωση του ID.7, ο ιδιοκτήτης έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει την αρχική οθόνη του infotainment σύμφωνα με τα δικά του γούστα και να έχει τις συντομεύσεις που θέλει σε πρώτο πλάνο. Με τη χρήση μεγαλύτερης οθόνης για το κέντρο του ταμπλό (του ID.7 είναι 15,0 ιντσών) και στα υπόλοιπα μοντέλα, η λογική αυτή της απαλοιφής των φυσικών διακοπτών θα γίνει ακόμα πιο εύκολη.

Advertisement

Όλα τα παραπάνω, έρχονται να ανατρέψουν τη διάθεση της VW που ευθυγραμμισμένη με τις απαιτήσεις των πελατών της, μέχρι πριν λίγους μήνες έκανε λόγο για διατήρηση των φυσικών διακοπτών στα ταμπλό των αυτοκινήτων της.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Passat φεύγει, το VW ID. 7 έρχεται
Συγκριτική δοκιμή: BMW X1 sDrive 18i vs Volvo XC40 1.5 T2 vs VW Tiguan 1.5 TSI
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο ηλεκτρικό VW Tiguan