Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ελληνικοί φόροι μαμούθ για ένα αυτοκίνητο

Ελλάδα 13:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ελληνικοί φόροι μαμούθ για ένα αυτοκίνητο

ΝΕΑ

Ελληνικοί φόροι μαμούθ για ένα αυτοκίνητο

ΝΕΑ

Οι υπέρογκοι φόροι στην Ελλάδα εκτοξεύουν την τιμή του απίθανου Honda Civic Type R, στα ύψη.

Advertisement
Advertisement

Παρόλα αυτά το αυτοκίνητο στην Ελλάδα είναι οικονομικότερο από άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως στην Ολλανδία…

Το Honda Civic Type R είναι ένα από τα πλέον ποθητά σπορ αυτοκίνητα στον κόσμο. Χιλιάδες πωλήσεις, με ικανοποιημένους ιδιοκτήτες που συμβιώνουν μαζί του καθημερινά και ζουν, αυτό το κάτι διαφορετικό, που προσφέρει η ιαπωνική μάρκα με το συγκεκριμένο μοντέλο.

Ένα εμβληματικό μοντέλο που έχει συμπληρώσει 51 χρόνια «ζωής» και 26 χρόνια στην κορυφαία έκδοση που φέρει την κωδική ονομασία Type R. Το σπορ μοντέλο στην τελευταία του γενιά εφοδιάζεται με ένα μηχανικό σύνολο turbo χωρητικότητας 2.0 λίτρων και αποδίδει 329 ίππους και 420 Nm ροπή (0-100 σε 5,4 δλ. και τελική 275 χλμ./ώρα).

Advertisement
Advertisement

Το Civic Type R το περιμέναμε στην Ελλάδα από πέρυσι (όπως άλλωστε και σε άλλες χώρες) αλλά λόγω των συνθηκών με τις παραγωγές και τους ρύπους έχει καθυστερήσει σημαντικά η άφιξη του σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο.

Οι πληροφορίες του Newsauto «λένε» πως η αναμονή πλησιάζει στο τέλος της και σύντομα θα κάνει την εμφάνισή του στις αντιπροσωπείες αλλά σε πολύ περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων. Αυτή τη στιγμή η εισαγωγική εταιρεία (Όμιλος Σαρακάκη) δεν έχει κάνει γνωστή την τιμή του αυτοκινήτου με τις πληροφορίες μας όμως να κάνουν λόγο για τιμή κοντά στα 79.000 ευρώ.

Advertisement

Το ποσό αυτό είναι ιδιαίτερα υψηλό εξαιτίας των υπέρογκων φόρων που ξεπερνούν στην Ελλάδα τα 30.000 ευρώ. Συγκριτικά πάντως με τιμές Ευρώπης, όπως για παράδειγμα της Ολλανδίας η οποία έχει παρόμοιο φορολογικό σύστημα με τη χώρα μας, η τιμή είναι χαμηλότερη, καθώς αγγίζει (στην Ολλανδία) τα 88.560 ευρώ.

Σύντομα θα έχουμε περισσότερα νέα για το μοντέλο…

Η τιμή στην Ολλανδία αγγίζει τα 88.560 ευρώ

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια νέα μοντέλα σχεδιάζει η Afeela των Sony και Honda; (+video)
Ποια μοντέλα προτιμούν οι Ευρωπαίοι;
Ford Puma: Άμεσα διαθέσιμο, εύκολη η απόκτησή του