Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά τραβάνε τους οδηγούς

Ελλάδα 12:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα ηλεκτρικά τραβάνε τους οδηγούς

ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά τραβάνε τους οδηγούς

ΝΕΑ

Η στροφή προς την ηλεκτροκίνηση γίνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Και οι οδηγοί φαίνεται ότι την αποδέχονται με αντίστοιχη ταχύτητα.

Advertisement
Advertisement

Μια πρόσφατη μελέτη που έγινε στην Βρετανία αποκάλυψε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τις εμπειρίες των οδηγών ηλεκτρικών οχημάτων.

Περίπου τρεις στους δέκα οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων δήλωσαν ικανοποιημένοι με τη μετάβαση από τους παραδοσιακούς κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Ωστόσο, η μελέτη, η οποία διεξήχθη με 500 οδηγούς EV, αποκάλυψε ότι το 91% βρήκε ορισμένες πτυχές της οδήγησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου πρόκληση.

Advertisement
Advertisement

Μεταξύ των κορυφαίων ανησυχιών ήταν ερωτήσεις σχετικά με την ταχύτητα, την αυτονομία, ακόμη και βασικές λειτουργίες όπως η εκκίνηση του οχήματος.

Επιπλέον, οι ανησυχίες σχετικά με την καταλληλόλητα των ηλεκτρικών οχημάτων για οικογενειακή χρήση και οι ανησυχίες για πιθανά περιστατικά, όπως η εξάντληση της μπαταρίας στο δρόμο, προσέθεσαν στις αβεβαιότητες των οδηγών.

Παρά τις αρχικές αυτές επιφυλάξεις, η έρευνα έδωσε μια ελπιδοφόρα εικόνα. Το 76% των ερωτηθέντων πίστευε ότι τα EV αποτελούν το μέλλον των μεταφορών, ενώ το 43% δήλωσε ότι πιστεύει ότι οι ηλεκτρικοί κινητήρες θα αντικαταστήσουν τους βενζινοκινητήρες ή τους κινητήρες ντίζελ μέχρι το 2030, ευθυγραμμιζόμενο με τους κυβερνητικούς στόχους.

Advertisement

Είναι ενδιαφέρον ότι η έρευνα έδειξε επίσης μια αλλαγή στην αντίληψη μετά την οδήγηση ενός EV, με σχεδόν τους μισούς (43%) των συμμετεχόντων να αναπτύσσουν θετική άποψη, πιθανώς λόγω των εμπειριών από πρώτο χέρι που εξουδετέρωσαν τις αρχικές τους ανησυχίες.

Η έρευνα αυτή, η οποία ανατέθηκε από την εταιρεία carh sharing με την ονομασία Zipcar UK, συνέπεσε με την επίτευξη του ορόσημου των 1.000 ηλεκτρικών οχημάτων στο στόλο της εταιρείας.

Advertisement

Η μελέτη έριξε φως στη σημασία της αντιμετώπισης των ερωτημάτων των δυνητικών οδηγών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με το 38% των οδηγών που δεν είναι ηλεκτροκίνητοι να εκφράζουν την ανάγκη για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εμβέλεια των οχημάτων.

Επιπλέον, σχεδόν οι μισοί (49%) από αυτούς τους οδηγούς μη ηλεκτροκίνητων οχημάτων εξέφρασαν ενδιαφέρον για την προσαρμογή τους σε αυτοκίνητα με μπαταρίες, αναγνωρίζοντας το ρόλο τους στο μέλλον των μεταφορών.

Παρά τις ανησυχίες, η μελέτη κατέδειξε μια αυξανόμενη αποδοχή και περιέργεια για τα ηλεκτρικά οχήματα, υποδεικνύοντας μια πιθανή αλλαγή στο τοπίο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγήσαμε το Volkswagen ID.7 στην Γερμανία
Το MG Cyberster βγαίνει… παγανιά!
Η Tesla κατασκεύασε 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα σε 200 ημέρες!