Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά δεν σβήνουν ούτε βυθισμένα (+video)

Ελλάδα 17:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα ηλεκτρικά δεν σβήνουν ούτε βυθισμένα (+video)

ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά δεν σβήνουν ούτε βυθισμένα (+video)

ΝΕΑ

Ένα βυθισμένο Tesla Model X δεν σβήνει ακόμα και μετά από βουτιά σε λίμνη.

Advertisement
Advertisement

Η ανησυχία που υπάρχει για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το πόσο εύκολα μπορεί να τυλιχτούν στις φλόγες συνεχίζει να απασχολεί τον κόσμο του αυτοκινήτου. Εκτός από το γεγονός ότι υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς, ακόμα ένα ζήτημα είναι το πόσο εύκολα μπορεί να σβήσει αυτή η φωτιά από τη στιγμή που ξεσπάσει.

Τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ευχάριστα, αν λάβουμε υπόψη ένα νέο βίντεο που διέρρευσε στο διαδίκτυο. Σε μια από τις αποβάθρες της Φλόριντα στις ΗΠΑ ένα Tesla Model X αποπειράθηκε να μεταφέρει ένα jet ski στο νερό μέσω μιας ειδικής γλίστρας.

Advertisement
Advertisement

Το Tesla Model X ωστόσο δεν κατάφερε να βρει την κατάλληλη πρόσφυση στη γλιστερή ράμπα με αποτέλεσμα να πέσει μέσα στο νερό. Το τρομακτικό της υπόθεσης είναι ότι μόλις το ηλεκτρικό αυτοκίνητο βρέθηκε στο νερό έπιασε φωτιά, κάτι που δεν μπορούσαν να πιστέψουν ούτε οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο του ατυχήματος.

Μετά την εξέταση του συμβάντος, οι πυροσβέστες της περιοχής ανάφεραν ότι τα ηλεκτρικά συστήματα του αυτοκινήτου όταν ήρθαν σε επαφή με το θαλασσινό νερό υπήρξε μια χημική αντίδραση που δημιούργησε μια σπίθα. Το εκπληκτικό είναι ότι αυτή η σπίθα όχι μόνο δεν έσβησε με το νερό, αλλά επεκτάθηκε και συνέχισε να καίει το αυτοκίνητο για αρκετή ώρα.

Advertisement

Ευτυχώς οι επιβάτες του Tesla κατάφεραν να βγουν ανέπαφοι από τις πόρτες. Θυμίζουμε ότι μια μπαταρία 100 kWh περιέχει φορτίο ενέργειας αντίστοιχο με 11,4 λίτρα καυσίμου, το οποίο δύσκολα μπορεί να κατασβεστεί, ιδιαίτερα με χρήση νερού.

Advertisement

Δείτε το βίντεο του βυθισμένου Tesla.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Tesla Model S Plaid
Έρχεται το Tesla Model 2 των 25.000 ευρώ!
Το Tesla Model Y βρήκε τον Κινέζο ανταγωνιστή του

Advertisement