ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά αλλάζουν μέχρι και τους αερόσακους!

Ελλάδα 18:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα ηλεκτρικά αλλάζουν μέχρι και τους αερόσακους!

ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά αλλάζουν μέχρι και τους αερόσακους!

ΝΕΑ

Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα δεν μετέβαλαν μόνο την Αυτοκινητοβιομηχανία και τις συνήθειές μας στη μετακίνησή μας.

Advertisement
Advertisement

H κινεζική εταιρεία Nio και η σουηδική Autoliv, η οποία παρέχει συστήματα ασφάλειας στις αυτοκινητοβιομηχανίες, ανακοίνωναν ότι υπέγραψαν συμφωνίας συνεργασίας για τη βελτίωση της παρεχόμενης ασφάλειας στους επιβάτες των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων που κατασκευάζει η πρώτη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, από τη σύμπραξή τους θα δημιουργηθεί ένας νέος τύπος αερόσακου για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα της Nio. Η τελευταία είναι μια εταιρεία κατασκευής πολυτελών ηλεκτρικών οχημάτων και χρειάζεται ό,τι καλύτερο είναι δυνατόν σε κάθε τομέα.

Η Autoliv, κάνει δοκιμές εξέλιξης σε έναν νέο τύπο αερόσακου ο οποίος, μέσω σχετικών αισθητήρων, θα είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται τη στάση του σώματος που έχει ο επιβάτης κατά τη στιγμή μιας σύγκρουσης. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να εκτείνεται με τρόπο ο οποίος να προστατεύει τον επιβάτη όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, από την εταιρεία ανακοινώνεται ότι ο τρόπος λειτουργίας του συστήματος είναι τέτοιος που θα επιτρέπει στους σχεδιαστές να έχουν μεγαλύτερη ελευθερία στη διαμόρφωση του ταμπλό, στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, συγκριτικά με ό,τι ισχύει τώρα.

Επίσης, το αέριο το οποίο χρησιμοποιείται για να φουσκώσει και να επεκταθεί ο αερόσακος είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Advertisement

Ο Γιου Παν, Αντιπρόεδρος Επιμελητείας της Nio, δήλωσε σχετικά μετά την υπογραφή της συμφωνίας: «Αυτή η στρατηγική συνεργασία σηματοδοτεί ένα νέο ορόσημο για τη Nio και την Autoliv.

»Έχουμε κοινή δέσμευση για την καινοτομία και τη βιωσιμότητα και αναμένουμε ότι η συνεργασία μας θα επεκταθεί σε περισσότερους τομείς, καθώς προσπαθούμε να βελτιώσουμε την οδηγική εμπειρία και να παρέχουμε ευχάριστα ταξίδια για όλους τους πελάτες μας παγκοσμίως».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Nio ET5 Touring: Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό στέισον παγκοσμίως
Nio: Αντικατάσταση μπαταρίας σε 3 λεπτά πλέον
Αερόσακοι νέας γενιάς Made In Japan (+video)