Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μ. Βρετανία: Η ηλεκτροκίνηση «αδειάζει» τα ταμεία

Ελλάδα 13:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μ. Βρετανία: Η ηλεκτροκίνηση «αδειάζει» τα ταμεία

ΝΕΑ

Μ. Βρετανία: Η ηλεκτροκίνηση «αδειάζει» τα ταμεία

ΝΕΑ

Ο ερευνητικός οργανισμός Resolution Foundation κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς ο καλπασμός των EV’s στην αγορά αυτοκινήτου, μπορεί να φέρει απώλειες 12,5 δις δολαρίων ετησίως σε κρατικά έσοδα!

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τη μελέτη της ερευνητικής ομάδας, η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να σταθμίσει προσεκτικά τα οφέλη -κυρίως σε ό,τι αφορά στη χαμηλή εκπομπή ρύπων- από τη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, έναντι του διπλού κινδύνου οπισθοδρομικής και άδικης (εφόσον το τωρινό πλαίσιο ευνοεί τους οικονομικά εύρωστους) φορολόγησης, αλλά και τεράστιων απωλειών σε κρατικά έσοδα, εντός της δεκαετίας που διανύουμε.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, τα έσοδα στο Ηνωμένο Βασίλειο, από τη φορολόγηση στα καύσιμα, ανέρχεται ετησίως σε 32 δισεκατομμύρια λίρες (περίπου 40 δις αμερικάνικα δολάρια). Καθώς η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς, οι έρευνες δείχνουν ότι λόγω των προβλεπόμενων φοροαπαλλαγών, αναμένεται -έως το 2030- να χαθεί το 1/3 αυτών των εσόδων, σε ετήσια βάση, δηλαδή περίπου 12,5 δις δολάρια.

Η βρετανική κυβέρνηση μελετά ισοδύναμα μέτρα (φόροι καυσίμου – ηλεκτροκίνησης), αλλά το Research Foundation, επισημαίνει τους κινδύνους για άδικη φορολόγηση ανάμεσα σε πλούσια και φτωχότερα εισοδήματα.

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Πότε η κάθε εταιρία θα ξεκινήσει να πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Σε ποιούς δεν αρέσουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Advertisement

Μεγάλη χασούρα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα…