Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη! Έτσι έπιασαν το κύκλωμα στα διπλώματα

Ελλάδα 22:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη! Έτσι έπιασαν το κύκλωμα στα διπλώματα

ΝΕΑ

Αποκάλυψη! Έτσι έπιασαν το κύκλωμα στα διπλώματα

ΝΕΑ

Το Newsauto.gr δημοσιεύει αποκλειστικά όλο το σχέδιο και τις ενέργειες των Αρχών ώστε να συλλάβουν τα μέλη του κυκλώματος που «πωλούσε» έναντι 2.000 ευρώ την κάθε μία άδεια οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε για «παράγκες» που διευθετούσαν κάθε είδους… υπόθεση που έχει να κάνει με τις Διευθύνσεις Μεταφορών ωστόσο οι πρόσφατες συλλήψεις της ΕΛΑΣ στη Διεύθυνση Μεταφορών του κεντρικού τομέα της Περιφέρειας Αττικής απέδειξαν ότι κάποιοι στο βωμό του χρήματος δίνουν ερασιτεχνικές ή ακόμη και επαγγελματικές άδειες οδήγησης σε υποψήφιους οδηγούς που μπορεί να μην έχουν πιάσει ποτέ τιμόνι στα χέρια τους αδιαφορώντας για την οδική ασφάλεια του συνόλου που θα κινείται μαζί με αυτούς στο ίδιο οδόστρωμα.

Μάλιστα σύμφωνα με την ΕΛΑΣ το οικονομικό όφελος σε λίγους μόνο μήνες δράσης για το κύκλωμα που έδινε παράνομα διπλώματα ξεπερνούσε τις 680.000 ευρώ με το κόστος για κάθε άδεια οδήγησης να ανέρχεται σε 2.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Το Newsauto.gr δημοσιεύει αποκλειστικά όλο το σχέδιο αλλά τη δράση των Αρχών σε συνεργασία με στελέχη από την Κεντρική Υπηρεσία της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και οδήγηση στη σύλληψη 13 ατόμων και στην κατηγορία επιπλέον 58 ατόμων.

Το πρώτο περιστατικό που κινητοποίησε τις Αρχές και ξεκίνησαν οι έρευνες αφορούσε σε καταγγελία από την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών του Βόρειου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής στην ΕΛΑΣ στα τέλη Απριλίου του 2022 όταν βρήκε στο αυτοκίνητό της δύο οπές οι οποίες σύμφωνα με τις Αρχές μπορεί να προέρχονται από πυροβόλο όπλο!

Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Μεταφορών αμέσως το κατήγγειλε στις Αρχές καθώς θεώρησε ότι πρόκειται για προειδοποιητικό μήνυμα εναντίον της. Άλλωστε εκείνη την περίοδο που είχε αναλάβει τη διεύθυνση του Βόρειου τομέα είχαν αυξηθεί δραματικά τα περιστατικά σύλληψης υποψήφιων οδηγών με ψείρες και κάμερες κατά τη διάρκεια θεωρητικών εξετάσεων οδήγησης.

Advertisement

Αμέσως κινητοποιήθηκε η Αστυνομία και σε συνεργασία με τις κεντρικές υπηρεσίες Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής ξεκίνησε μια μεγάλη αλλά άκρως διακριτική εσωτερική έρευνα.

Advertisement

Οι ψείρες και οι κάμερες                         

Οι αδιάφθοροι υπάλληλοι των Διευθύνσεων Μεταφορών σε συνεργασία με τις Αρχές ξεκίνησαν να δρουν αθόρυβα και να περνούν από μικροσκόπιο όλες τις υποθέσεις στις οποίες συλλαμβάνονταν υποψήφιοι οδηγοί με ψείρες ή κάμερες μέσα στις αίθουσες των θεωρητικών εξετάσεων.

Μάλιστα λίγο πριν την μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας όπου καταγράφηκαν δεκάδες συλλήψεις η ομάδα που απαρτίζονταν από στελέχη της Κεντρικής Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής και Αστυνομικών διαπίστωσαν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των υποψήφιων οδηγών που συλλαμβάνονταν προέρχονταν από συγκεκριμένες Σχολές Οδηγών. Κατόπιν οι έρευνες των Αρχών εστιάστηκαν σε συγκεκριμένα άτομα και όπως αποδείχθηκε είχαν αποτέλεσμα.

Advertisement

Το πρόβλημα ωστόσο φαίνεται ότι δεν έχει λυθεί ακόμη καθώς για να επιβληθούν οι οριστικές ποινές, τόσο στους υπαλλήλους όσο και στους ιδιοκτήτες σχολών οδηγών, θα πρέπει να τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις ενώ οι υποψήφιοι οδηγοί ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα τιμωρούνται με 6μηνη ή 2ετή αποκλεισμό από τις εξετάσεις οδήγησης…

Απειλές και… κυνηγητό με ρόπαλο

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr το κύκλωμα που έδινε διπλώματα ή Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ) δεν δίσταζε να εκβιάζει και να προκαλεί τρόμο στους υπαλλήλους που δεν δέχονταν να συνεργαστούν μαζί τους κάνοντας τα… «στραβά» μάτια στους υποψήφιους οδηγούς οι οποίοι έφεραν τον ειδικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό που τους βοηθούσε να περάσουν τις θεωρητικές εξετάσεις οδήγησης ή να κάνουν ότι δεν είδαν πως το άτομο που έχει προσέλθει στις θεωρητικές εξετάσεις δεν είναι το ίδιο με εκείνο που αναγράφει η Ταυτότητα του εκπαιδευόμενου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Μεταφορών του Βόρειου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής η οποία βρήκε τις τρύπες από τις σφαίρες στο αυτοκίνητό της και πολλοί άλλοι υπάλληλοι στις Διευθύνσεις Μεταφορών που έχουν βρει χαραγμένα τα αυτοκίνητά τους ή κατεστραμμένα τα ελαστικά τους…

Να υπενθυμίσουμε πως και στο παρελθόν τέως διευθυντής στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών του βόρειου τομέα κινούμενος με το αυτοκίνητό του σε κεντρικό οδικό άξονα προσεγγίστηκε από δύο άτομα που επέβαιναν σε δίκυκλο τα οποία στη συνέχεια με ρόπαλο του μπέιζμπολ χτυπούσαν το όχημά του. Ευτυχώς ο τέως διευθυντής δεν έχασε την ψυχραιμία του και πρόλαβε να φτάσει στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που κινούνταν με αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Διπλώματα: «Κόλαση» το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας!
Πρώην στέλεχος της ΕΥΠ στο κύκλωμα με τα διπλώματα!
Διπλώματα: Διαδραστικές ερωτήσεις στις θεωρητικές εξέτασεις!