Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δημοπρασία για την πιο ακριβή Mercedes Gullwing

Ελλάδα 14:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δημοπρασία για την πιο ακριβή Mercedes Gullwing

ΝΕΑ

Δημοπρασία για την πιο ακριβή Mercedes Gullwing

ΝΕΑ

Στα τέλη του μήνα, θα δημοπρατηθεί μια Mercedes-Benz 300 SL Gullwing στο Phoenix της Αριζόνα, η οποία λέγεται ότι θα φτάσει σε τιμή από έξι έως οκτώ εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Μια Gullwing έχει φτάσει να θεωρείται κάτι σαν «Ιερό Δισκοπότηρο» για τους συλλέκτες αυτοκινήτων, μια και η αύξηση της τιμής είναι γεωμετρική.

Η Gullwing είναι για τη Mercedes-Benz, κάτι σαν διαχρονικό σύμβολό της μια και είναι ένα μοντέλο με επιδόσεις, έχει τεράστια φήμη και προφανώς είναι ποθητό από πολλούς. Για όσους έχουν μια, εκτός των άλλων είναι και μια επένδυση που εξακολουθεί να εντυπωσιάζει. Στο τμήμα Mercedes Classic, η φροντίδα που δέχεται το κάθε αυτοκίνητο είναι ότι καλύτερο μπορεί να ζητήσει κανείς.

Advertisement
Advertisement

Μια τέτοια περίπτωση που έχει δεχτεί όλη τη φροντίδα του τμήματος Mercedes Classic, θα δημοπρατήσει η RM Sotheby’s στις 27 Ιανουαρίου στις ΗΠΑ. Η εταιρία που κάνει τη δημοπρασία, εκτιμά πως η αξία της συγκεκριμένης που έχει την ιδιαιτερότητα να έχει αλουμινένιο αμάξωμα, θα κυμανθεί από έξι έως οκτώ εκατομμύρια ευρώ.

Η «ιδιαιτερότητα» αυτή, καθιστά τη συγκεκριμένη SL 300, σημαντικά πιο ελαφριά σε σχέση με τις τυπικές Gullwing. Συγκεκριμένα, η αλουμινένια ζυγίζει 1.203 κιλά, ενώ η «κανονική» είναι 107 κιλά βαρύτερη. Δεν είναι τυχαίο και το ότι η αλουμινένια κατασκευαζόταν από το αγωνιστικό τμήμα της εταιρείας, το οποίο προσάρμοζε το αλουμινένιο αμάξωμα πάνω στο σωληνωτό πλαίσιο.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο πρώτος ιδιοκτήτης πρέπει να ήταν πολύ «μερακλής» μια και εκτός του αλουμινένιου αμαξώματος, είναι και ο κινητήρας λίγο «πειραγμένος» και απέδιδε από την πρώτη στιγμή 240 ίππους– αντί των 215 της «τυπικής» SL 300. Από τα αρχεία της Mercedes-Benz, προκύπτει πως οι Gullwing που είχαν αυτή τη διαμόρφωση (με αυξημένης απόδοσης κινητήρα και αλουμινένιο αμάξωμα) ήταν περίπου 280.

Advertisement

Η συγκεκριμένη μάλιστα, υπάρχουν πολύ σοβαρές ενδείξεις πως είναι η μοναδική 300 SL που παραγγέλθηκε και παραδόθηκε στην Αφρικανική ήπειρο, για λογαριασμό του οδηγού αγώνων Joseph Weckerle, που διατηρούσε και την αντιπροσωπεία της Mercedes-Benz στην Καζαμπλάνκα (Μαρόκο). Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, το αυτοκίνητο άλλαξε για πρώτη φορά χέρια και βρέθηκε στις ΗΠΑ.

Advertisement

Από τότε μέχρι και σήμερα, το αυτοκίνητο έχει αλλάξει τέσσερις φορές χέρια. Αξίζει να σημειωθεί πως για περισσότερα από τριάντα χρόνια, μέχρι το 2014, η συγκεκριμένη Gullwing ανήκε στον Πρόεδρο του Mercedes-Benz Club of America (MBCA), Hyatt Cheek, ο οποίος χρησιμοποίησε το αυτοκίνητο για πολλά ταξίδια σε συναντήσεις του MBCA και του Gullwing Group και συμμετείχε σε διάφορους αγώνες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes: Καινούργια ανταλλακτικά για τη θρυλική 300SL Gullwing του ’50!
Mercedes Vision EQXX: Πώς έγινε πραγματικότητα (video)
H McLaren αποκαλύπτει τo νέο της μονοθέσιο (+video)