Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα χιλιόμετρα στα μεταχειρισμένα γυρίζουν παντού

Ελλάδα 0:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα χιλιόμετρα στα μεταχειρισμένα γυρίζουν παντού

ΝΕΑ

Τα χιλιόμετρα στα μεταχειρισμένα γυρίζουν παντού

ΝΕΑ

Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε για «γυρισμένα» χιλιόμετρα στο οδόμετρο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων….

Advertisement
Advertisement

Η απόκτηση ενός μεταχειρισμένου οχήματος ενέχει και κάποια μειονεκτήματα και η ποιότητα της αγοράς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ειλικρίνεια του πωλητή, ο οποίος συνήθως είναι άγνωστός μας.

Ένας παράγοντας αναξιοπιστίας είναι ο αναγραφόμενος συνολικός αριθμός διανυόμενων χιλιομέτρων που έχει πραγματοποιήσει το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που μας ενδιαφέρει.

Η πρακτική να παραποιείται ώστε να εμφανίζεται μικρότερος απ’ ό,τι είναι στην πράξη εμφανίζεται σχετικά διαδεδομένη, όπως προκύπτει από καταγγελίες. Και αυτό συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, όπως αποδείχτηκε.

Advertisement
Advertisement

Αυτό αφορά στη FedEx, τη γνωστή εταιρεία ταχυμεταφορών. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον αμερικανικό Τύπο, ασκήθηκε αγωγή εναντίον της επειδή αποκαλύφθηκε ότι παραποιούσε το οδόμετρο των βαν και φορτηγών που χρησιμοποιούσε για την επαγγελματική δραστηριότητά της και στη συνέχεια τα πουλούσε ως μεταχειρισμένα με «γυρισμένα» χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η εταιρεία κατηγορείται για τη μεγαλύτερη σε έκταση τέτοια απάτη στη ιστορία. Στη μήνυση που έχει κατατεθεί εναντίον της κατηγορείται ότι αντικατέστησε τους υπάρχοντες χιλιομετρητές σε οχήματά της με καινούργιους και στη συνέχεια εξακολούθησε να τα χρησιμοποιεί για κάποιο χρονικό διάστημα ακόμα.

Στη συνέχεια, τα πουλούσε εμφανίζοντας τα χιλιόμετρα που είχαν καταγραφεί μετά την αντικατάσταση του οδομετριτή, λέγοντας ψέματα για τον πραγματικό αριθμό που είχε διανύσει πραγματικά το κάθε όχημα. Έτσι, το εμφάνιζε ως πιο καινούργιο και χωρίς προβλήματα, επιτυγχάνοντας υψηλότερες τιμές πώλησης.

Advertisement

Το θέμα αναδείχτηκε στη δημοσιότητα όταν οι νέοι ιδιοκτήτες διαπίστωσαν εκ των υστέρων ότι τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που είχαν αγοράσει από τη FedEx παρουσίαζαν πολλά προβλήματα που δεν δικαιολογούνταν από τον φαινόμενο διανυθέντα αριθμό χιλιομέτρων.

Advertisement

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι περισσότερες περιπτώσεις καταγράφονται στις πολιτείες της Καλιφόρνιας, του Τενεσί, του Νιου Τζέρσεϊ, της Φλόριντας και της Βιρτζίνιας, στις ΗΠΑ. Εκτός από τη FedEx, έχει κατατεθεί αγωγή και στη «Holman Fleet Leasing», θυγατρική αυτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μήπως το αυτοκίνητό σας έχει γυρισμένα χιλιόμετρα;
Πάρτι με γυρισμένα χιλιόμετρα
Βγήκαν τα όπλα επειδή είχε… γυρισμένα χιλιόμετρα

 

Advertisement