Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πάρτι με γυρισμένα χιλιόμετρα

Ελλάδα 9:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πάρτι με γυρισμένα χιλιόμετρα

ΝΕΑ

Πάρτι με γυρισμένα χιλιόμετρα

ΝΕΑ

Μεταχειρισμένο επαγγελματικό όχημα που το 2012 είχε 82.580 χλμ. ως δια… μαγείας σε δύο χρόνια (2014) τα χιλιόμετρα έγιναν 13.810!

Advertisement
Advertisement

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι όσοι θέλουν να αποκτήσουν μεταχειρισμένο όχημα. Η αγορά εγκυμονεί κινδύνους και μία υποτιθέμενη ευκαιρία μπορεί να αποδειχτεί ως η χειρότερη επιλογή.

Άλλωστε χιλιάδες είναι αυτοί που έχουν πέσει θύματα απάτης από επιτήδειους που προσπαθούν να ρίξουν στην αγορά «ταλαιπωρημένα» αυτοκίνητα, τα οποία τα πλασάρουν λες και μόλις έχουν βγει από τη βιτρίνα. Το πιο σύνηθες φαινόμενο είναι αυτό που αφορά τα γυρισμένα χιλιόμετρα. Ένα πολύ σοβαρό θέμα που μπορεί να κοστίσει στο νέο ιδιοκτήτη τόσο σε ασφάλεια όσο και σε χρήματα.

Κάπως έτσι πήγε να την… πατήσει και ένας υποψήφιος αγοραστής που βρήκε μία «ευκαιρία» στο διαδίκτυο για ένα επαγγελματικό όχημα. Το συγκεκριμένο ηλικίας άνω των δέκα ετών εμφανίζεται με μόλις 55.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ (μιλάμε για… επαγγελματικό) και με μία πρώτη ματιά ο καθένας θα τολμούσε να πει πως πρόκειται για ευκαιρία.

Η εικόνα του ΚΤΕΟ μιλά από μόνη της…

Αποκαλυπτικό το χαρτί του ΚΤΕΟ

Advertisement
Advertisement

Το κουβάρι όμως ξετυλίγεται διαβάζοντας το χαρτί τεχνικού ελέγχου από το ΚΤΕΟ, το οποίο αποκαλύπτει και την αλήθεια. Όπως θα δείτε και στην σχετική εικόνα του Newsauto, το 2012 το συγκεκριμένο όχημα είχε στο κοντέρ 82.580 χιλιόμετρα ενώ δύο χρόνια αργότερα τα χιλιόμετρα έγιναν… 13.810! Από εκείνη τη χρονιά και έπειτα το επαγγελματικό όχημα κάλυπτε σχεδόν 5.000 χλμ. ανά έτος (!) για να έρθει το 2020 να έχει στον χιλιομετρητή 44.592, ενώ σήμερα το κοντέρ αναγράφει 55.000 χλμ.

Το πρόβλημα με τα γυρισμένα χιλιόμετρα στην αγορά των μεταχειρισμένων είναι μεγάλο και για να μπορέσει ο καθένας από εμάς να προστατευτεί υπάρχουν δυο τρόποι. Ο πρώτος να ελέγξει το ΚΤΕΟ και ο δεύτερος να πραγματοποιήσει έλεγχο σε συνεργείο και αν είναι εφικτό στης μάρκας που αφορά στο αυτοκίνητο.

Οι δύο παραπάνω τρόποι θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο και ιδίως αν πρόκειται για αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί με πρώτη άδεια στην Ελλάδα. Αναφορικά με τα οχήματα εισαγωγής η διαδικασία είναι πιο δύσκολη καθώς τις περισσότερες φορές δεν υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα για να γίνουν οι έλεγχοι.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς σχεδιάζω ταξίδι με ηλεκτρικό αυτοκίνητο;
Οριστικό! Ο «ρυπαίνων πληρώνει» από το 2027
Αδίστακτος: «Έφαγε» 4.000 ευρώ από έγκυο