Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα απίστευτα φρένα των 4 εκατομμυρίων ευρώ

Ελλάδα 11:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα απίστευτα φρένα των 4 εκατομμυρίων ευρώ

ΝΕΑ

Τα απίστευτα φρένα των 4 εκατομμυρίων ευρώ

ΝΕΑ

Όσο είναι η διάμετρος ολόκληρων των τροχών στα συμβατικά αυτοκίνητα είναι η διάμετρος των φρένων στη μοναδική Bugatti Bolide.

Advertisement
Advertisement

Το απίστευτο hypercar της Bugatti που είναι κατασκευασμένο και εστιασμένο για αποκλειστική χρήση στην πίστα, η Bolide, διαθέτει την εκπληκτική ιπποδύναμη των 1.852 ίππων και ασύλληπτες επιδόσεις.

Όμως με μια τόσο τεράστια δύναμη υπάρχει προφανώς και η ανάγκη για εξίσου εντυπωσιακές δυνατότητες πέδησης. Εδώ συμβάλλει η Brembo, γνωστή για την κατασκευή μερικών από τα καλύτερα συστήματα πέδησης στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Για τη Bolide, η Brembo σχεδίασε την πιο κολοσσιαία διάταξη φρένων άνθρακα που έχει κατασκευάσει ποτέ, η οποία περιλαμβάνει δίσκους carbon 15,3 ιντσών (σχεδόν 37 εκατοστά!) τόσο στον μπροστινό όσο και στον πίσω άξονα.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα πέδησης διαθέτει οκταπίστονες δαγκάνες μπροστά και εξαπίστονες μονάδες πίσω, όλες κατασκευασμένες από αλουμίνιο με επικάλυψη νικελίου.

Αυτός ο μηχανικός άθλος προσφέρει φρένα που ανταγωνίζονται την τεχνολογία που χρησιμοποιείται στις κορυφαίες μορφές αγώνων, όπως τα αυτοκίνητα LMDh και Formula 1.

Advertisement

Σύμφωνα με τον Mario Almondo, Chief Operating Officer της Brembo, η ανάπτυξη του συστήματος πέδησης της Bolide αποτέλεσε μια μοναδική και συναρπαστική πρόκληση.

Η ομάδα έπρεπε να επανασχεδιάσει πλήρως το σύστημα για να προσαρμοστεί στα εξαιρετικά χαρακτηριστικά ισχύος και επιδόσεων του αυτοκινήτου.

Advertisement

Η Bugatti δοκίμασε πρόσφατα την Bolide σε υγρό καιρό στη φημισμένη πίστα της Imola, αποδεικνύοντας τη δέσμευση της εταιρείας να αξιολογήσει τις δυνατότητες του αυτοκινήτου σε διαφορετικές συνθήκες.

Παρά την ασύλληπτη ισχύ της και την ελαφριά κατασκευή της, που ζυγίζει μόλις 1.450 κιλά, η Bolide υπόσχεται να προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις ακόμα και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Advertisement

Με μόνο 40 μονάδες που έχουν προγραμματιστεί για παραγωγή, η κάθε μία από τις οποίες έχει τιμή περίπου 4 εκατομμύρια δολάρια, η Bugatti Bolide αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα της ιστορικής εταιρίας.

Ενώ οι παραδόσεις σε πελάτες αναμενόταν να ξεκινήσουν στις αρχές του τρέχοντος έτους, έχοντας πάντα την προϋπόθεση ότι θα μπορούν να την απολαμβάνουν μόνο στην πίστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο επιχειρηματίας που παρήγγειλε δύο Bugatti αξίας 8.000.000 ευρώ
Το θαύμα των σχεδιαστών με τη Bugatti W16 Mistral
Με πόσα χρήματα αγοράζεις μεταχειρισμένη Bugatti;