Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με πόσα χρήματα αγοράζεις μεταχειρισμένη Bugatti;

Ελλάδα 13:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με πόσα χρήματα αγοράζεις μεταχειρισμένη Bugatti;

ΝΕΑ

Με πόσα χρήματα αγοράζεις μεταχειρισμένη Bugatti;

ΝΕΑ

Το όνομα και μόνο της Bugatti προκαλεί δέος καθώς όλοι γνωρίζουμε πως η γαλλική εταιρία με έδρα το Μολζέμ (ανατολική Γαλλία στα σύνορα με Γερμανία), κατασκευάζει υπερ-αυτοκίνητα τα οποία έχουν τρομακτικές επιδόσεις και κοστίζουν μία περιουσία.

Advertisement
Advertisement

Η Bugatti που ιδρύθηκε το 1909, έχει περάσει από χίλια δύο κύματα, έχει βάλει λουκέτο δύο φορές και από το 1998 έχει περάσει στα χέρια του Ομίλου VW.

Στη σύγχρονη ιστορία της μάρκας, συναντούμε τρία βασικά μοντέλα (και συγκεκριμένα τα EB110, Veyron και Chiron (φέτος θα κυκλοφορήσει και το Mistral). Κάθε μοντέλο της Bugatti κοστίζει μερικά εκατομμύρια ευρώ και είναι λογικό να είναι σπάνιο ακόμα και να τη δεις από κοντά.

Παρά την σπανιότητα των μοντέλων της μάρκας αλλά και της αξίας τους, στην Ελλάδα υπάρχουν τρία, ίσως και περισσότερα Bugatti, που σπάνια βλέπουν το… φως του ηλίου. Οι ιδιοκτήτες τους τα αντιμετωπίζουν ως έργα τέχνης και τα κυκλοφορούν ελάχιστες φορές το χρόνο, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Advertisement
Advertisement

Η απόκτηση μίας Bugatti όπως προαναφέραμε κοστίζει πολλά χρήματα, τόσο αναφορικά με τις καινούργιες όσο και με τις μεταχειρισμένες. Ρίχνοντας μία ματιά σε έναν από τους μεγαλύτερους ιστότοπους πώλησης αυτοκινήτων, το γερμανικό mobile.de, διαπιστώνουμε πως υπάρχουν προς διάθεση μόλις 37 Bugatti.

Πόσο κοστίζει η… φθηνότερη;

Η πιο προσιτή είναι μία Veyron του 2007 με μόλις 2.071 χιλιόμετρα στο κοντέρ. Η συγκεκριμένη (φωτό πάνω) κοστίζει 1.749.000 ευρώ. Αμέσως μετά ακολουθεί μία Veyron Grand Sport (φωτό κάτω) του 2015 με 29.500 χιλιόμετρα και τιμή 2.190.000 ευρώ. Στην τρίτη θέση συναντούμε την EB 110 GT του 1995 με μηχανικό κιβώτιο και 61.200 χιλιόμετρα. Η εν λόγω τιμολογείται στα 2.450.000 ευρώ.

Advertisement

Αναφορικά με την Chiron, η πιο προσιτή μεταχειρισμένη είναι μοντέλο του 2017 με 27.500 χιλιόμετρα και κόστος 3.248.989 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Tesla μειώνει την τιμή του Model Y στην Ελλάδα
Οι τιμές του νέου Ford Kuga στην Ελλάδα!
Τα χειροκίνητα κιβώτια αντέχουν!