Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα 12 καλύτερα μικρομεσαία hatchback

Ελλάδα 1:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα 12 καλύτερα μικρομεσαία hatchback

ΝΕΑ

Τα 12 καλύτερα μικρομεσαία hatchback

ΝΕΑ

Τα πεντάθυρα μικρομεσαία είναι πάντα μια καλή και αξιόπιστη λύση για αγορά οικογενειακού αυτοκινήτου, καθώς μπορούν να προσφέρουν λύσεις για κάθε ανάγκη.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι μόνο το ότι είναι κομψότερα και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, είναι φθηνότερα από τα αντίστοιχα SUV, ενώ εμφανίζουν και μειωμένη κατανάλωση.

Η κατηγορία των SUV και των crossover μπορεί να είναι τώρα στην καλύτερή της φόρμα σε ότι έχει να κάνει με τις πωλήσεις, δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε την ποιότητα που προσφέρουν τα «ταπεινά» hatchback της αγοράς, που μπορούν να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τις μεταφορικές ανάγκες μιας οικογένειας. Τα σύγχρονα hatchback είναι κομψά, καλά εξοπλισμένα και έχουν κινητήρες που μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε απαίτηση. Έτσι λοιπόν, εδώ έχουμε με αλφαβητική σειρά τις 12 πιο αξιόλογες προτάσεις της αγοράς, που αξίζουν την προσοχή των υποψηφίων αγοραστών.

Audi A3 Sportback από 22.950 €

Advertisement
Advertisement

Η τέταρτη γενιά του Audi A3 βασίζεται στα χαρακτηριστικά που το έκαναν ιδιαίτερα επιτυχημένο από την αρχή της εμπορικής του πορείας. Αξίζει να θυμίσουμε πως είναι το πρώτο του είδους από τις premium μάρκες και ουσιαστικά θεωρείται το μοντέλο που δημιούργησε την υποκατηγορία. Με μια ενδιαφέρουσα γκάμα κινητήρων, με ποικιλία απόδοσης για να καλύψει κάθε γούστο αλλά και τη «σφραγίδα» της ποιοτικής κατασκευής που συνοδεύει όλα τα μοντέλα της Audi, το A3 είναι μια από τις περιπτώσεις της κατηγορίας που ξεχωρίζει «αβίαστα».

BMW Σειρά 1 από 22.230 €

Στην τελευταία της γενιά, η Σειρά 1 έχει περάσει στη νέα εποχή με την μπροστινή κίνηση και το συνολικό «πακέτο» να δίνει την αφορμή σε ακόμα περισσότερους να τη «βλέπουν» ζεστά. Προφανώς δεν έχουμε να πούμε πολλά που να αφορούν στην ποιότητα και τη στιβαρή της κατασκευή, καθώς το μοντέλο δεν χάνει σε κανένα τομέα σε σχέση με αυτά που μας έχει συνηθίσει η BMW. Αν τη δούμε συγκριτικά με την παλιότερη –πισωκίνητη- γενιά, η ποιοτική διαφορά υπέρ της νέας είναι τεράστια και αυτό από μόνο του είναι ένα μεγάλο «+» στην τελική εικόνα του μοντέλου.

Citroen C4 από 17.950 €

Advertisement

Με το C4 η Citroen επανήλθε στην κατηγορία από όπου «έπαιρνε απουσία» τα τελευταία χρόνια, καθώς είχε δώσει το «χρίσμα» στο C4 Cactus. Η επάνοδος αυτή, δεν θα γινόταν να μην είναι εντυπωσιακή και έτσι έχουμε μπροστά μας ένα από τα πληρέστερα μοντέλα της κατηγορίας, με ότι καύσιμο μπορεί να επιθυμήσει κανείς (diesel, βενζίνη και αμιγώς ηλεκτρικό). Κάθε μια από τις εκδόσεις του αυτοκινήτου, χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική άνεση για τους επιβάτες, με μια κύλιση που είναι χαρακτηριστική των μοντέλων της γαλλικής εταιρείας.

Cupra Leon από 36.690 €

Advertisement

Το Cupra Leon είναι στενά συνδεδεμένο με ένα εκ των κορυφαίων μοντέλων της κατηγορίας (λέγε με VW Golf) και μάλιστα έχει τα περισσότερα κοινά στοιχεία που είχε το μοντέλο ποτέ. Βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα MQB και χρησιμοποιεί αποτελεσματικά την ίδια γκάμα κινητήρων. Είναι η πιο «ιδιαίτερη» πρόταση του Ομίλου, με δεδομένο πως έχουμε να κάνουμε με μια εταιρεία πολύ πρόσφατα δημιουργημένη, που με το Leon κάνει το άνοιγμά της σε μια εκ των δημοφιλέστερων κατηγοριών στην παγκόσμια αγορά. Τα ανώτερα χαρακτηριστικά του, κάνουν τα 4.500 ευρώ της διαφοράς του από το αντίστοιχο Seat Leon, να φαίνονται δικαιολογημένα.

DS4 από 28.500 €

Advertisement

Το τολμηρό βήμα της DS στην κατηγορία των premium μοντέλων, στέφεται με επιτυχία με το μικρομεσαίο μοντέλο να είναι λαχταριστό από κάθε άποψη. Είναι μια περίπτωση που απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν κάτι ιδιαίτερο, με την αισθητική του να το κάνει πραγματικά ξεχωριστό. Η απτή επαφή με την πολυτέλεια, έρχεται στην καμπίνα του DS4 όπου τα ποιοτικά υλικά αναδεικνύονται από τη σχεδίαση και το φινίρισμα που φέρνει την premium διάθεση σε όλη την εμπειρία της οδήγησης του αυτοκινήτου. Οι πολλές επιλογές κινητήρα και το εξαιρετικό επίπεδο εξοπλισμού από τη βασική κιόλας έκδοση, βάζουν για τα καλά στο χάρτη της κατηγορίας την DS Automobiles.

Ford Focus από 24.279 €

Το Focus τέταρτης γενιάς διατίθεται με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, αν και οι εκδόσεις με τους Ecoboost βενζινοκινητήρες που έχουν το 48v υβριδικό σύστημα, έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα. Όπως συνηθίζεται στην κατηγορία, η γκάμα των κινητήρων του Focus εκτείνεται σε ένα μεγάλο εύρος, με τη βασική επιλογή να είναι ο 1.000άρης και η κορυφαία εκείνος των 2,3 λίτρων του Focus ST. Το σύγχρονο Focus διακρίνεται ιδιαιτέρως με τα οδικά του χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει μέσα στο πλαίσιο της κατηγορίας, καθώς και με την υπεροπλία του σε ότι έχει να κάνει με τον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας.

Hyundai i30 από 17.590 € (και Fastback από 18.690 €)

Η «διπλή» πρόταση της Hyundai στην κατηγορία, έρχεται σε μια «στιγμή» πολύ καλή για τη συνολική εικόνα της Κορεάτικης εταιρείας. Το i30 είναι μια από τις πλέον αξιόλογες προτάσεις στην κατηγορία, με υψηλή ποιότητα κατασκευής και πολύ λογική τιμή για να «ξεκινήσει» κανείς. Για τους παραδοσιακούς, η τυπική 5θυρη εκδοχή του μοντέλου στέκεται «απέναντι» με αξιώσεις στα κλασικά μοντέλα της κατηγορίας, έχοντας απαντήσεις σε κάθε ανάγκη περί απόδοσης και κυβισμού (για φορολογικούς λόγους). Όσοι θέλουν να διαφέρουν, έχουν τις αντίστοιχες εκδόσεις της Fastback εκδοχής αμαξώματος, που προφανώς προσεγγίζει με άλλο τρόπο την αισθητική.

Mazda 3 από 23.304 €

Το Mazda 3 θα μπορούσε κάλλιστα να έχει τον τίτλο του πιο όμορφου μοντέλου της κατηγορίας που πωλείται τώρα στην αγορά. Εκτός αυτού όμως, είναι και ένα χαρισματικό μοντέλο σε ότι έχει να κάνει με την αίσθησή του στο δρόμο. Οι περιορισμένες επιλογές κινητήρα είναι το μόνο θέμα που πρέπει να κοιτάξει πιο προσεκτικά κάθε ενδιαφερόμενος, που κατά τα άλλα έχει μπροστά του μια περίπτωση που άνετα μπορεί να θεωρηθεί ανταγωνιστική ως προς τις παραδοσιακά premium προτάσεις της αγοράς.

Mercedes A-Class από 21.911 €

Πρόκειται για μια πρόταση- πειρασμό στην κατηγορία, καθώς η entry level Mercedes, έχει γίνει πιο προσιτή από ποτέ. Με το βενζινοκινητήρα των 1.33 λίτρων που αποτελεί την πρώτη επιλογή και μια σειρά επιλογών που έχουν να κάνουν με την απόδοση, η A-Class είναι ένα από τα μοντέλα που διακρίνονται στην κατηγορία. Δεν είναι μόνο η ποιότητα στα υλικά που θα συναντήσει κανείς στην καμπίνα και θα δικαιολογήσει την επιλογή του, είναι και το όνομα της Mercedes που ακολουθεί την αγορά και αποτελεί εχέγγυο ήρεμης συμβίωσης για αρκετά χρόνια.

Peugeot 308 από 20.900 €

Είναι η πιο φρέσκια πρόταση της αγοράς στην κατηγορία και δικαιολογημένα συγκεντρώνει πολύ ενδιαφέρον του κοινού που «ψάχνεται» για αγορά. Η κομψότητα της σχεδίασης, έρχεται σε απόλυτη αρμονία με την πολύ καλή ποιότητα στην κατασκευή αλλά και στην τεχνολογία που συνοδεύει το αυτοκίνητο. Το σύνολο είναι ιδιαιτέρως θελκτικό, προσφέροντας ταυτόχρονα και ένα πολύ καλό συνδυασμό άνεσης και sport διάθεσης για τους επιβάτες και τον οδηγό αντίστοιχα. Η βασική επιλογή κινητήρα με τον 1.200άρη που αποδίδει 130 ίππους, είναι η καλύτερη απάντηση στην όποια ανησυχία για υψηλό λειτουργικό κόστος.

Toyota Corolla από 17.430 €

Η Toyota έχει πουλήσει 50 εκατομμύρια Corolla από τη δεκαετία του 1960 μέχρι σήμερα και αυτό προφανώς δεν είναι τυχαίο. Ούτε φυσικά μια εταιρεία του μεγέθους της Toyota, θα έκανε «απρόσεκτες» κινήσεις γύρω από ένα τέτοιο μοντέλο. Η Corolla παρουσιάστηκε με δύο προτάσεις που αφορούσαν στον κινητήρα: Έναν turbo βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων και ένα υβριδικό (από τα δύο που είναι πλέον διαθέσιμα). Σήμερα, τόσο οι διαθέσιμες επιλογές κινητήρα, όσο και η συνολική αποδοχή του αυτοκινήτου από το κοινό, έχουν καταστήσει την Corolla μια από τις πλέον αξιόπιστες και ολοκληρωμένες προτάσεις της αγοράς στην κατηγορία.

Volkswagen Golf από 22.600 €

Με το λανσάρισμα του Mk8 Golf, η Volkswagen ανακτά αυτό που πολλοί θα θεωρούσαν τη θέση που της αρμόζει στην κορυφή της οικογενειακής κατηγορίας hatchback. Η κορυφαία πλατφόρμα που χρησιμοποιείται (MQB) εκτός των ανώτερων χαρακτηριστικών που προσφέρει σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς, δίνει τη δυνατότητα στην VW να εφοδιάζει το μοντέλο με μια μεγάλη ποικιλία μηχανικών μερών. Η ποιότητα στην καμπίνα είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν από μόνα τους να «κερδίσουν» φίλους για λογαριασμό του μοντέλου και της μάρκας γενικότερα. Το Golf, ήταν, είναι και θα είναι, το σημείο αναφοράς για όλη την κατηγορία- και αυτό από μόνο του αποτελεί ένα καλό λόγο για να το έχει κανείς ψηλά στη short list του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Renault Arkana: Η υβριδική τεχνολογία στα καλύτερά της
Η Rivian αύξησε τις τιμές 20% και ο Musk την χλευάζει!
O κορωναϊός επέστρεψε: Κλειστή η Tesla στη Σανγκάη