Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O κορωναϊός επέστρεψε: Κλειστή η Tesla στη Σανγκάη

Ελλάδα 20:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O κορωναϊός επέστρεψε: Κλειστή η Tesla στη Σανγκάη

ΝΕΑ

O κορωναϊός επέστρεψε: Κλειστή η Tesla στη Σανγκάη

ΝΕΑ

Η Σαγκάη βρίσκεται και πάλι στην δίνη του κορωναϊού. Και οι Κινέζοι δεν αστειεύονται, οδηγώντας την πόλη σε lockdown.

Advertisement
Advertisement

Ο κορωναϊός από ότι φαίνεται δεν πρόκειται να μας αφήσει εύκολα, και κάνει και πάλι δυναμικά την εμφάνισή του σε χώρες όπως η Κίνα. Οι Κινέζοι όμως έχουν πολύ αυστηρά πρωτόκολλα και μηδενική ανοχή στον κορωναϊό, οπότε και με ελάχιστα περιστατικά καταφεύγουν στην λύση του lockdown.

Mεταξύ των εταιριών που επηρεάζονται είναι και η Τesla η οποία έκλεισε το εργοστάσιό της από την προηγούμενη Τετάρτη. Και όπως φαίνεται δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα πότε θα ξεκινήσει και πάλι τις εργασίες του.

Η Κίνα ακολουθεί πολύ αυστηρή πολιτική zero-Covid και την περασμένη εβδομάδα έκλεισε ξανά στα σπίτια τους εκατομμύρια κατοίκους στην Σενζέν και την Σανγκάη. Η Tesla υπολόγιζε να ξεκινήσει να λειτουργεί και πάλι μέσα στην εβδομάδα, όταν θα γύριζαν οι πρώτοι εργάτες από το lockdown, όμως αυτό δεν θα συμβεί χωρίς να έχει ανακοινωθεί γιατί.

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι στα πλάνα της εταιρίας για επέκταση, με επιπλέον επένδυση 187 εκατομμυρίων δολαρίων. Εκεί κατασκευάζονται 6.000 Model 3 και 10.000 Model Y την εβδομάδα.

Η παύση της παραγωγής ξεκίνησε στις 28 Μαρτίου, όταν οι αρχές της περιοχής είχαν αποφασίσει το πλήρες lockdown της πόλης της Σαγκάης. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη διακοπή για το συγκεκριμένο εργοστάσιο από το 2019 που ξεκίνησε την λειτουργία του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Autopilot της Tesla συμπεριφέρεται σαν μεθυσμένος αρχάριος οδηγός
Άλλους 8 superchargers τοποθετεί η Tesla στην εθνική οδό – Πότε μπαίνουν σε λειτουργία
Πήρε εμπρός το εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο

 

Advertisement