Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Αυστραλία υποδέχεται τα αεροταξί!

Ελλάδα 18:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Αυστραλία υποδέχεται τα αεροταξί!

ΝΕΑ

H Αυστραλία υποδέχεται τα αεροταξί!

ΝΕΑ

Στο Σύδνεϋ θα ξεκινήσουν τα πρώτα δρομολόγια τα αεροταξί, καθώς όπως φαίνεται η μεγαλούπολη της Αυστραλίας είναι πολύ πιο μπροστά σε υποδομές από τις υπόλοιπες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Θα πρέπει να περιμένουμε πολλά χρόνια ακόμα μέχρι να δούμε ηλεκτρικά αεροσκάφη κάθετης απογείωσης και προσγείωσης στον Ελληνικό ουρανό.

Ωστόσο, ορισμένες χώρες έχουν κάνει ήδη σημαντικά βήματα προς αυτή την εξέλιξη, με την Αυστραλία να είναι όπως φαίνεται μια από αυτές. Πρόσφατα, η Eve Air Mobility, που ανήκει στην Embraer, συνεργάστηκε με τη Sydney Seaplanes, τη μεγαλύτερη εταιρεία εκμετάλλευσης υδροπλάνων στην Αυστραλία, για να επιταχύνει την αστική εναέρια κινητικότητα στο Ευρύτερο Σύδνεϋ μέσω των ηλεκτρικών αεροταξί.

Advertisement
Advertisement

Με την επικύρωση της συνεργασίας, η Sydney Seaplanes έκανε παραγγελία για 50 από τα eVTOL της Eve. Οι εξελίξεις ωστόσο τρέχουν, καθώς αμέσως μετά είχαμε και την ανακοίνωση της Nautilus Aviation πως έχει παραγγείλει τα 10 πρώτα της αεροσκάφη από την Eve και σχεδιάζει να πετάξει με αυτά πάνω από τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο, το κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο της χώρας.

Έτσι λοιπόν, στην Αυστραλία αναμένεται να λειτουργήσουν 60 ιπτάμενα ταξί από το 2026 και μετά. Στο Σύδνεϋ ορισμένες πτήσεις θα εκτελούνται από το αεροδρόμιο Rose Bay Water. Αυτό θα επιτρέψει στην Sydney Seaplanes να ανοίξει νέες διαδρομές πέρα ​​από το λιμάνι της Αυστραλιανής μεγαλούπολης. Η Eve θα υποστηρίξει τη χρήση των αεροσκαφών της, προσφέροντας υπηρεσίες που περιλαμβάνουν συντήρηση και διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας.

Advertisement

Σχετικά με το eVTOL της Eve, δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες, πέραν του ότι θα έχει σχεδιασμό επικεντρωμένο στη μεγιστοποίηση της άνεσης για τους επιβάτες του. Η εταιρεία στοχεύει να παρέχει φιλικά προς το περιβάλλον, ασφαλή και χαμηλού θορύβου ταξίδια. Μέχρι στιγμής, η Eve έχει ολοκληρώσει με επιτυχία την πρώτη πτήση προσομοίωσης εμπορικής χρήσης, παρέχοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να εγκριθεί η επάρκεια του project, από το 2020.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hyundai: Δημιουργεί την Supernal για ενίσχυση της Προηγμένης Εναέριας Κινητικότητας (+video)
Ετοιμάζει ιπτάμενο 5θέσιο η Hyundai
To Lazzarini Saturnia Yacht των 250 εκατομμυρίων ευρώ

 

Advertisement