Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στρατηγικές κινήσεις ανάπτυξης από τον Elon Musk

Ελλάδα 15:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατηγικές κινήσεις ανάπτυξης από τον Elon Musk

ΝΕΑ

Στρατηγικές κινήσεις ανάπτυξης από τον Elon Musk

ΝΕΑ

Με τη μετακίνηση στελεχών, ο Elon Musk θέλει να τονώσει τις λειτουργίες της Tesla, παράλληλα με την παραγωγική ικανότητα των εργοστασίων της ανά τον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Ο Tom Zhu, είναι ένα στέλεχος που βρίσκεται κοντά στον Musk από το 2014, καθώς είχε ξεκινήσει με διευθυντική θέση όταν κατασκευαζόταν το εργοστάσιο στη Shanghai.

Από αυτόν έχει ξεκινήσει η διαδικασία της μετακίνησης στελεχών που όπως φαίνεται υλοποιεί ο Elon Musk, καθώς τώρα o Zhu είναι στο Austin των ΗΠΑ μαζί με μια ομάδα μηχανικών που θα βοηθήσουν στην επίβλεψη της επιτάχυνσης της παραγωγής στο εργοστάσιο. Η άφιξη του στελέχους της Tesla (αφήνοντας τη θέση του Προέδρου της Tesla China) από την Άπω Ανατολή στο Τέξας συμπίπτει με τις προσπάθειες για αύξηση της παραγωγής στο εργοστάσιο.

Advertisement
Advertisement

Επί του παρόντος από τις Η.Π.Α. προέρχεται ένα μεγάλο μέρος της συνολικής παραγωγής του Model Y, ενώ σύντομα θα αποτελέσει και τον κόμβο της συναρμολόγησης του Cybertruck που έχει ήδη καθυστερήσει να παρουσιαστεί. Η παρουσία του Zhu στις ΗΠΑ, έχει γίνει αφορμή για μια φήμη που θέλει τον Musk να αφήνει τη θέση του ως επικεφαλής της Tesla, προκειμένου να ασχοληθεί με άλλα, παράλληλα projects.

Θυμίζουμε πως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, πρόσφατα προκάλεσε την παγκόσμια κοινή γνώμη να ασχοληθεί μαζί του, αγοράζοντας το Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ταυτόχρονα, διευθύνει επίσης τη SpaceX, την The Boring Company και τη Neuralink Corp., εκτός από την Tesla. Όλα τα παραπάνω, έχουν προκαλέσει κάποιες ανησυχίες στο σώμα των μετόχων της Tesla.

Advertisement

Η «διάσπαση» αυτή της προσοχής του Musk, «συνδέεται» από πολλούς με τη μείωση της τιμής της μετοχής της Tesla, στο 50% της αρχικής της αξίας μόνο φέτος. Με την κίνηση αυτή, της τοποθέτησης του Zhu στη θέση του, μπορεί ο Musk να «βλέπει» τη λύση και την εκτόνωση της κρίσης από την οποία διέρχεται η σχέση του με το Διοικητικό Συμβούλιο και τους μετόχους της Tesla.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Tesla Model Y Performance
H BMW iX1 είναι πιο ακριβή από το Tesla Model Y
Η Tesla θέλει να ανανεώσει τα γερασμένα μοντέλα της

 

Advertisement