Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Tesla θέλει να ανανεώσει τα γερασμένα μοντέλα της

Ελλάδα 7:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Tesla θέλει να ανανεώσει τα γερασμένα μοντέλα της

ΝΕΑ

Η Tesla θέλει να ανανεώσει τα γερασμένα μοντέλα της

ΝΕΑ

Η γκάμα της εταιρίας περιλαμβάνει τέσσερα μοντέλα τα οποία έχουν ήδη πολλά χρόνια στην αγορά. Και σκοπεύει να ξεκινήσει την ανανέωσή τους ξεκινώντας από το Model 3.

Advertisement
Advertisement

Με τον Elon Musk να έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στο νέο “παιχνιδάκι” του, το Twitter, πολλοί από τους μετόχους αλλά και τους καταναλωτές διαμαρτύρονται ότι έχει μείνει πίσω στην εξέλιξη των αυτοκινήτων της  Tesla.

Στην γκάμα της υπάρχουν τέσσερα μοντέλα, τα οποία έχουν ήδη πολλά χρόνια στην αγορά, με το Model S για παράδειγμα να έχει στην πλάτη του πάνω από μία δεκαετία.

Ο πιο εύκολος δρόμος αυτή την στιγμή είναι να υπάρξουν κάποιες μικρές βελτιώσεις και αλλαγές στα υπάρχοντα μοντέλα. Και αυτό που φαίνεται να ανοίγει τον χορό είναι το Model 3.

Advertisement
Advertisement

Οι πληροφορίες θέλουν την εταιρία να εργάζεται πάνω σε ένα facelift του μικρότερου αυτοκινήτου στην γκάμα της. Το πρόγραμμα ονομάζεται “Highland” και έχει στόχο να κάνει το ηλεκτρικό αυτό μοντέλο ακόμα πιο απλό από το υπάρχον.

Αν και η Tesla ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο, είναι μάλλον δύσκολο να κατανοήσει κανείς πόσο πιο “απλό” μπορεί να γίνει το Model 3, το οποίο είναι ήδη σπαρτιάτικο και εντελώς μινιμαλιστικό τόσο στο αμάξωμα όσο και στο σαλόνι.

Advertisement

Η εταιρία ίσως επικεντρωθεί περισσότερο στο πως να κάνει απλούστερη και πιο γρήγορη την διαδικασία παραγωγής όπως γίνεται με το Model Y. Στο τελευταίο, υπάρχουν τρία κύρια κομμάτια, ένα για το πλαίσιο εμπρός, ένα για το πλαίσιο πίσω και το ενιαίο τμήμα της μπαταρίας.

Είναι πιθανό η Tesla να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και στο Model 3. Η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του 2023, αρχικά στο εργοστάσιο της Σαγκάης.

Advertisement

Βασικός στόχος πάντως της Tesla είναι να μειωθεί το κόστος παραγωγής και η τιμή του μοντέλου, το οποίο αντιμετωπίζει πολύ έντονο ανταγωνισμό στην αγορά της Κίνας, όπου οι πωλήσεις του έχουν σημειώσει σημαντική πτώση μέσα στο 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Toyota bΖ3 πετά το γάντι στο Tesla Model 3
Δείτε ένα Tesla Model 3 να… καρφώνεται σε κτίριο (+video)
Έρευνα για θανατηφόρο τροχαίο με Tesla Model 3