Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έκπληξη! H Volvo ετοιμάζει ηλεκτρικό MPV

Ελλάδα 12:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έκπληξη! H Volvo ετοιμάζει ηλεκτρικό MPV

ΝΕΑ

Έκπληξη! H Volvo ετοιμάζει ηλεκτρικό MPV

ΝΕΑ

Η Volvo είναι ιδιαίτερα δραστήρια στην εποχή του εξηλεκτρισμού των αυτοκινήτων και τώρα, με τα νέα δεδομένα που τη φέρνουν σε πλεονεκτική θέση έναντι του ανταγωνισμού, είναι έτοιμη να το αποδείξει περίτρανα.

Advertisement
Advertisement

Πληροφορίες θέλουν τη Volvo να εξελίσσει ένα premium ηλεκτρικό MPV που θα έχει θέσεις για 6 ή 7 επιβάτες, προσφέροντάς τους ανέσεις και πολυτέλεια λιμουζίνας.

Η αποδοχή της κατηγορίας των MPV σε κάποιες αγορές, είναι η απόδειξη πως σε πολλές άλλες περιπτώσεις, τα μοντέλα που ανήκουν σε αυτή έχουν αδικηθεί. Η Volvo, καθώς είναι κάτω από την ίδια «στέγη» με άλλες εταιρείες του Ομίλου Geely, μπορεί να «εκμεταλλευτεί» την τεχνογνωσία αλλά και τις έτοιμες προτάσεις άλλων εταιρειών, για να καλύψει τις δικές της ανάγκες σε λανσάρισμα νέων μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Μια τέτοια περίπτωση όπως όλα δείχνουν, θα είναι και η χρήση της πλατφόρμας που έχει χρησιμοποιήσει η Zeekr στο 009, για να παρουσιάσει και η Volvo τη δική της αντίστοιχη πρόταση. Θυμίζουμε πως το μοντέλο της Zeekr (φωτογραφίες) είναι ένα μεγάλο MPV που προσφέρει θέσεις για 6 ή 7 επιβάτες ανάλογα με τη διαμόρφωση που επιθυμεί ο υποψήφιος αγοραστής.

Αυτό που θα «προσθέσει» η Volvo για να κάνει τη δική της πρόταση ξεχωριστή, θα είναι τα ποιοτικά υλικά της καμπίνας και ενδεχομένως ένα (ακόμα) καλύτερο επίπεδο εξοπλισμού που θα έχει να κάνει με την άνεση και την ασφάλεια των επιβατών. Το ότι η Volvo έχει στα πλάνα της την παρουσίαση ενός τέτοιου αυτοκινήτου, επιβεβαιώνεται και από την κάρτα που έχει χρησιμοποιηθεί σε μια εταιρική παρουσίαση.

Advertisement

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης αυτής, ο πρόεδρος της Volvo Cars Greater China Sales Company, ανακοίνωσε την κυκλοφορία 6 νέων Volvo μέσα στο 2023 για την αγορά της Κίνας. Οι «στενές σχέσεις» μεταξύ των Volvo και Zeekr, θα επιβεβαιωθούν για άλλη μια φορά, καθώς η Volvo θα «πατήσει» πάνω στο Zeekr 009 για να παρουσιάσει το δικό της πολυτελές MPV μοντέλο.

Advertisement

Αξίζει να σημειώσουμε πως η πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων SEA της Geely, την οποία χρησιμοποιεί το Zeekr 009, έχει ζευγάρι ηλεκτροκινητήρων, μετάδοση της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς και απόδοση έως και 536 ίππους. Από την άλλη, αυτό που μπορούμε να περιμένουμε από το μοντέλο της Volvo, είναι να υιοθετεί τα αισθητικά πρότυπα του EX90 για τη διαμόρφωση του ταμπλό και της καμπίνας γενικότερα, προκειμένου να αναδείξει το premium προφίλ του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«1544»: Ο αριθμός για την οδική ασφάλεια!
H Ford δεν θα χρειάζεται την πλατφόρμα της VW
Πόσο παλιά είναι τα αυτοκίνητα που οδηγούν οι Έλληνες;

Advertisement