Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο «σφυρί» αυτή η σούπερ συλλεκτική Lamborghini Diablo SV Roadster

Ελλάδα 6:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο «σφυρί» αυτή η σούπερ συλλεκτική Lamborghini Diablo SV Roadster

ΝΕΑ

Στο «σφυρί» αυτή η σούπερ συλλεκτική Lamborghini Diablo SV Roadster

ΝΕΑ

Με μόλις 42.842 χιλιόμετρα το εκπληκτικό ιταλικό supercar αναζητεί το νέο του ιδιοκτήτη!

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν μόνο δύο Lamborghini Diablo SV Roadster και ένα από αυτά είναι προς πώληση (η τιμή δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά καλά αντιλαμβάνεστε…) αυτή τη στιγμή, χάρη στην RM Sotheby’s.

Η αρχική Diablo SV Roadster ήρθε στη ζωή, όταν η Lamborghini βρισκόταν υπό την ιδιοκτησία της MegaTech και δημιουργήθηκε για να προσελκύσει αγοραστές στις ΗΠΑ. Σχεδιάστηκε ως μια πιο ελαφριά, πισωκίνητη έκδοση της Diablo VT Roadster και ένα αυτοκίνητο με χαρακτηριστικό Pearl Orange χρώμα, έκανε πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 1998. Δυστυχώς, το projext ακυρώθηκε την ίδια χρονιάm όταν η Lamborghini εξαγοράστηκε από την Audi.

Advertisement
Advertisement

Παρά την ακύρωση του εγχειρήματος, μια αντιπροσωπεία Lamborghini στο Μιλάνο έπεισε τον τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο της μάρκας, να δημιουργήσει ένα τελευταίο τέτοιο εξωτικό supercar. Η μάρκα συμφώνησε και αυτό το αυτοκίνητο ψάχνει για… νέο γκαράζ.

Αρκετές αντιπροσωπείες Lamborghini, σε όλο τον κόσμο, δημιούργησαν τις δικές τους Diablo SV Roadster, αλλά παραμένουν μόνο δύο, που βγήκαν από την επίσημη γραμμή παραγωγής.

Advertisement

Το ιταλικό supercar έχει διανύσει 42.842 χιλιόμετρα, από τότε που κατασκευάστηκε και έχει περάσει από τέσσερις διαφορετικούς συλλέκτες, σε όλη την Ευρώπη. Πωλείται με τα αρχικά εγχειρίδια κατόχου, το βιβλίο εγγύησης, δύο σετ εργαλείων και ένα Πιστοποιητικό Προέλευσης από τη Lamborghini Polo Storico.

Advertisement

Κάτω από το διαχρονικό αμάξωμα του αυτοκινήτου βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός V12 με ισχύ 530 ίππων. Η συγκεκριμένη Diablo είναι επίσης  εξοπλισμένη με σπορ σύστημα εξάτμισης, σύστημα ανύψωσης μπροστινής ανάρτησης, εισαγωγές από ανθρακονήματα και πίσω πτέρυγα από ανθρακονήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσες ώρες χρειάστηκαν για να βαφτεί αυτή η Lamborghini Revuelto;
Lamborghini και Ducati σε μια… σύνδεση ασφαλείας (+video)
Στον δρόμο η αντικαταστάτρια της Lamborghini Huracan (+video)