Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο πλευρό των Κινέζων και ο πρόεδρος της Mercedes!

Ελλάδα 11:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο πλευρό των Κινέζων και ο πρόεδρος της Mercedes!

ΝΕΑ

Στο πλευρό των Κινέζων και ο πρόεδρος της Mercedes!

ΝΕΑ

Μετά τον CEO του VW Group, η κινεζική «επέλαση» στην Ευρώπη, βρίσκει έναν ακόμα σημαντικό σύμμαχο.

Advertisement
Advertisement

Το αφεντικό της Mercedes-Benz, Όλα Καλένιους, πιστεύει ότι η Ευρώπη πρέπει να μειώσει τους δασμούς στα ηλεκτρικά οχήματα που εισάγονται από την Κίνα, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι ο αυξημένος ανταγωνισμός θα αναγκάσει τις ευρωπαϊκές μάρκες να κατασκευάσουν καλύτερα αυτοκίνητα.

Ο Καλένιους παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στους Financial Times, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει τους εισαγωγικούς δασμούς στα κινεζικής κατασκευής EV, πιστεύοντας ότι επιδοτούνται αθέμιτα από την κινεζική κυβέρνηση.

«Μην αυξάνετε τους δασμούς», είπε ο Καλένιους. «Είμαι αντίθετος, νομίζω ότι κινούμαστε αντίθετα: πάρτε τους δασμούς που έχουμε και μειώστε τους». Ο ισχυρός άνδρας της Mercedes-Benz πρόσθεσε ότι οι κινεζικές μάρκες που εξάγουν στην Ευρώπη είναι μια «φυσική εξέλιξη του ανταγωνισμού και πρέπει να αντιμετωπιστεί με καλύτερο προϊόν, καλύτερη τεχνολογία, περισσότερη ευελιξία. Αυτή είναι η οικονομία της αγοράς. Αφήστε τον ανταγωνισμό να παίξει».

Advertisement
Advertisement

Ο Καλένιους είναι το δεύτερο σημαίνων στέλεχος μεγάλης γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, μετά τον Όλιβερ Μπλουμ του VW Group, που αντιτίθεται ανοικτά σε αυτή την επιλογή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Εμείς ως εταιρείες δεν ζητάμε προστασία και πιστεύω ότι οι καλύτερες κινεζικές εταιρείες δεν ζητούν προστασία. Θέλουν να ανταγωνιστούν στον κόσμο όπως όλοι οι άλλοι. Ανοίγει αγορές που οδήγησε σε αύξηση του πλούτου, ειδικά στο οικονομικό θαύμα της Κίνας, που έβγαλε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους από τη φτώχεια. Αν πιστεύουμε ότι ο προστατευτισμός είναι αυτό που μας δίνει μακροπρόθεσμη επιτυχία, πιστεύω ότι η ιστορία μας λέει ότι αυτό δεν συμβαίνει», κατέληξε ο Καλένιους.